Süper ligin, kadrosu ile göz kamaştıran iki güzide ekibi. Bir tarafta Vargas, Assombalonga, Belhanda, Yunus Akgün gibi yıldızları kadrosunda barındırın Demirspor, diğer tarafta şampiyonluk için gün sayan, ligin tartışmasız en geniş ve kaliteli kadrosuna sahip lider Trabzonspor.

Sakatlıklar, şampiyonluğun neredeyse garantilenmiş olması ve transfer dedikodularının gölgesinde her gün biraz daha görkemli futbolundan uzaklaşan Trabzonspor bu rehavetinin bedelini son 5 haftada 1 galibiyet alarak ödedi. Rakiplerin oynamasına müsaade eden bu gevşek oyun rakipleri cesaretlendirdi ve üst üste puan kayıplarını da beraberinde getirdi.

Geçen haftalarda maç oynanmadan sana 1 puan yazalım dense herkesin kabul edeceği Süper Ligde (3 büyükler de dahil) takımlar artık ‘’Trabzonspor’u biz de yenebiliriz’’ demeye başlamıştı. Dolayısıyla Trabzonspor’un karşısına eskisine nazaran çok daha özgüvenli, çok daha cesur çıkabiliyorlardı.

Fenerbahçe’nin Rize’den bol gollü bir galibiyet ve moralle dönmesi liderliğini şampiyonlukla taçlandırmak isteyen Trabzonspor açısından Adana Demirspor maçının ehemmiyetini bir kat daha artırmıştı.

Maç öncesi İki tarafın da kritik eksikleri vardı. Adana Demirspor kanadında problemli yıldız Balotelli,Trabzonspor kanadında da ise son günlerde futbolundan daha çok transfer dedikoduları ile gündem olan yıldızı Nwakaeme eksikti.

Gelelim maça:

Maç golle başladı dersek abartmış olmayız herhalde. Daha dakika 5 olmadan Visca'nın itilmesi ile kazanılan penaltıyı gole çeviren Peres takımını adeta maça 1-0 önde başlattı. Adana temsilcisi daha golün şokunu atlatamadan bu sefer Cornelius sahne aldı ve kaşım,gözüm diyene kadar skor bir anda 2-0'a geldi.

İlk yarı maçın temposu hiç düşmedi. Gollerin ardından karşılıklı ataklar ile maç sürüyordu ki ilk golün sahibi Peres acılar içinde yerde kaldı ve sahayı sedyede terk etti. Bu devrede Adana Demirspor adına iki ciddi gol girişimi olduğunu, bunlardan birini Uğurcan'ın, birini de direklerin çıkardığını belirtelim..

İkinci yarıya iki değişiklikle başladı Abdullah Avcı ( Bakasetas-Djaniny). Oyunun hakimi ev sahibi gibi görünse de gole yakın taraf yine Trabzonspor'du. 15 dakika yeni geçiliyordu ki 61 de sonradan oyuna giren Djaniny skor'u 3-0'e getirdi. 3-0'a rağmen oyundan düşmeyen Demirspor güzel bir golle farkı ikiye de indirmeyi başardı (3-1). Hatta ardından birde penaltıyı direğe nişanladı ve oyuna ortak olma şansını kaçırdı.

Maç bu skorla sonuçlandı, bir nevi şampiyonluk taçlandı diyebiliriz.

Kazanılan 3 puan bir yana dakika 1'den 90'a düşmeyen heyecanı ile de keyifli bir müsabaka oldu. İlk maç içinde buna benzer şeyler söyleyebiliriz. Sanki ilki çok tutmuş bir filmin devam filmi gibiydi bu maç. O zaman Demir savaşları II diyebiliriz..

Teşekkürler çocuklar, İyi ki varsınız