Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy TAKA Gazetesini ziyaret etti ve çalışmalarına ilişkin bilgilendirme yaptı.

Göreve geldiği günden bugüne kadar Arsin’e 7 gün 24 saat hizmet etmeye çalışan Gürsoy,  “Sahildeki potansiyeli ve güneydeki doğal güzellikleri buluşturacağız, Santa’yı ön plana çıkarmak için elimizden gelen ne varsa yapacağız” dedi.  İşte Başkanla sohbetimizin özeti:

SANTA TÜRKİYE GÜNDEMİNE OTURACAK

TAKA: Sayın Başkanım hafta sonu Yanbolu vadisinde olacaksınız. Vadi bizleri Santa’ya getiriyor. Santa Arsin’in gelecekte lokomotifi olabilecek mi?

MUHAMMET SAİT GÜRSOY: Turizm Master planı çalıştık DOKA’yla birlikte. Orada bir vadi planlaması düşündük. Yanbolu’dan, Santa’ya, oradan Krom Vadisi’ne kadar. Tabi ki bunu yapmadan önce Gümüşhane Valimizi aradım. Sayın Valimize şunu ifade ettim: ‘Sayın valim böyle bir düşüncemiz var. Sizin topraklarınızda finiş yapmak istiyoruz’ dedim. Sayın valim teşekkür etti ‘Orayı siz kullanıyorsunuz ama toprak bizimdir önemli değildir hepsi bizimdir’ dedi. Bizim derdimiz burayı Türkiye gündemine oturtmak. Santa gibi kültürel bir değerimiz var. Bunu ön plana çıkarmak için elimizden ne gerekiyorsa yapacağız. Önemli olan insanların hizmetine sunabilmek. Belediyecilik yol, su, elektrik şu bu değil. Kültürel Belediyecilik de lazım biz de bu anlamda birtakım hizmetler yapmak istiyoruz. Arsin’le ilgili bisiklet yarışması akabinde Temmuz ayının içerisinde de Yelken Federasyonuyla birlikte bir Yelken Yarışması düzenlemek istiyoruz. Kano ve Yelken yarışmaları düzenleyeceğiz. Derdimiz Arsin’in denizi duyurabilmektir. Arabada sinema etkinliği yapmıştık. Güzel tepkiler aldık. Kışa doğru tekrar yapmayı planlıyoruz.

ORTA CADDE HEP HAYALİMDEYDİ

TAKA: Orta Cadde’nin muhteşem olduğu ve  çalışmanın devam ettiği ifade ediliyor. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

MUHAMMET SAİT GÜRSOY: Geldiğimizden beri Arsin Orta Cadde’nin yağmur yağdığında sel ve kaldırımlarla ilgili sorunu vardı. Hep hayalimdeydi revise etmek, Buradan Milletvekillerimize ve Bakanlarımıza teşekkür ederim. Çevre Bakanımız Murat Kurum beye milletvekilimiz Muhammet Balta beye ve Berat Albayrak Bakanımıza teşekkür ederim. Onların desteği ile birlikte bu cesareti bulduk. Arsin’in altyapı sorununu çözdük. Yağmur suyunu, kanalizasyonu elden geçirdik. İçme suyunu tamamıyla yeniledik. Bu arada yağmur birlikte kanalizasyona karışan o problemleri çözdük. Elektrik yer altına aldık. Fiber optik altyapıyı yeniledik. İlave her iki kaldırıma da hat bıraktık. Sonra bunların dolgusunu yaptıktan sonra asfaltını Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle birlikte asfaltını döktük. Şimdi yeni modelle dekoratif direklerle aydınlatacağız. Çizgilerini çizeceğiz. Renkli olacak. Arsin’in girişine şehir özelliğini kazandıracağız..

ARSİN RAHATLAYACAK

TAKA: İlçede etkileyici 2 meydan projeleriiz var, onlardan söz eder misiniz?

MUHAMMET SAİT GÜRSOY: Bizim derdimiz Arsin’e girilince şehir havasının tadılması noktasında. Kaldırımları genişlettik. Trafik zaten tek yöne alınmıştı. Bir tarafı geçici park bir tarafı akan trafik halinde. Bunu yaptık. Allah nasip ederse bir üst cadde olan emniyetin olduğu caddeye de oraya da aynı şekilde gireceğiz. Yağmur suyunu, kanalizasyonu, elektrik ve fiber optik her şeyi yer altına alarak orada güzel bir çalışma yapacağız. Büyükşehir’den destek alıyoruz. Çevre Bakanlığından destek alıyoruz. Muhammet Balta vekilim sağ olsun elimizden tutuyor. Bu yaptığımız işlerden belediye bütçesinden şu ana kadar tek bir kuruş harcamadık. En son Berat Bey’den rica ettik. Bir yatırımımız var dedik. Söz vermişti bize. 750 bin lira o günlerde bize geldi. Bizi mahcup etmedi. Üst Caddeye Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle devam edeceğiz. En büyük işimiz, şehrin girişi çok kötü. TOKİ Başkanımızla görüştük orayı kentsel dönüşüme sokuyoruz. Arsin’in girişinde imar yolunu biraz daha geriye alıp oradan Gocaba yol ağzı dediğimiz yere kadar bütün binaları yıkıp, camiyi mevcut yerinden fiskobirliğin arka arsasının olduğu yere önüne de bir kent meydanı şeklinde, önünde dükkanlar arkasında yaşanabilir bir Arsin. Oyun parklarının içerisinde olduğu, otoparkın olduğu 5 katı geçmeyen güzel bir otopark. Şu anda projesi hazırlanıyor. TOKİ Başkanımız kırmadı bizi. Muhammet Bey’le gittik. Onun yanında Güzelyalı’da 25 dönüm bir yerimiz vardı. Orayı zaten aldılar. Oranın da projeleri inşallah bitiyor. Bu iki yatırıma başlarsak Arsin’imizi çok güzel bir şekle sokmuş olacağız.

ULU CAMİNİN BATISINA DA KENT MEYDANI

TAKA: Arsin ilçesinin kalbi Ulu Caminin etrafıdır, o bölgede de bir büyük proje söz konusu mu?

MUHAMMET SAİT GÜRSOY: Yine Büyükşehirle beraber caminin batı kısmında oraları da komple yıkıyoruz. Oradan yolu tam Aymar’ın olduğu binaya kadar kaydırıp geri kalan da bir kent meydanı haline inşallah dönüştüreceğiz. Bunu da Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber konuştuk. Talimatlarını verdi. Şu anda projeleri çiziliyor. Bizim de belediye olarak arsamız var. Onu da geri kalan istimlakları yaparak Arsin’e iki tane meydan şeklinde yollarını da düzelteceğiz. Arsin Belediyesi bütçesine dokunmadan hizmetleri vermeye çalışıyoruz. En önemli problemlerimizden bir tanesi Santa İçme Suyu problemi. Ben geldiğim günden beri orasıyla uğraşıyorum. Allah nasip etti ihalesini yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımızın, TİSKİ Genel Müdürümüzün, Milletvekillerimizin tamamı başta Muhammet Balta olmak üzere, bakanlarımızın da emeği çoktur. İl Bank Genel Müdürüne 3-4 defa beraber gittik. Hem Büyükşehir Belediye Başkanımızla hem Muhammet Balta’yla birlikte. Bundan sonra yapımını takip ederek Arsin’in bütün köylerine arıtılmış içme suyunu inşallah çözmek niyetindeyiz. Biz belediyeye geldikten sonra tevazuyu, samimiyeti ve gayreti elden bırakmayacağız diye söyledik. Aynı o şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz.

DERDİMİZ BU MİLLETE HİZMET EDEBİLMEK

TAKA: Çıkartmış olduğunuz dergiden bahseder misiniz?

MUHAMMET SAIT GÜRSOY: Her yıl bir dergi çıkarıyoruz. Yaptıklarımızı anlattığımız. Daha önce 1.yılımızdı bu 2.yılımız. Neler yaptığımız, Bizim derdimiz bu millete aklımızın yettiği kadar en güzel şekilde hizmet edebilmek.

ARSİN, SANAYİ VE TURİZM ŞEHRİ OLMALI

TAKA: Sayın Gürsoy Arsin’de sanayi var,  turizm altyapısı var, gelecek parlak olacak?

MUHAMMET SAİT GÜRSOY: Bizim en önemli işlerimizden bir tanesi de turizm. Arsin, sanayi ve turizm şehri olsun istiyoruz. Organize sanayimiz var bir de yatırım adası var. Yatırım adası zaten şu an projesi yapılmış takip ediyoruz. Toplantılar yapıyoruz. Neyin nerde ne zaman ne şekilde olacağına dair özetle bir program bu. Arsin’le ilgili turizmde neler yapabiliriz üniversitede hocalarla birlikte ‘Turizm Master’ planı hazırladık. Son zamanlarda da bunun ilgili DOKA’yla bir bütçe oluşturuyoruz. Şu anda Arsin’de, Yeşilyalı’dan, Yomra Hududu’na kadar yürüyüş yolu ve bisiklet yolu projemiz başladı. Orada yürüyüş yolu oturma alanları zaten güzel bir sahilimiz var, bugüne kadar emeği geçip yapanlardan Allah razı olsun. Geçen sene belediye halk plajı oluşturduk. Bu sene yine onu düzenleyerek açıyoruz. Plajımızı herhangi bir ücret ödemeden vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Plajın hazırlığına başlıyoruz deniz sezonu girdiği gibi plajımızı açacağız.

MUHTALAR, ELİMİZ KOLUMUZ

TAKA: Arsin büyüdü 36 muhtarlık oldu, belediye imkanlar hizmete yetiyor mu?

MUHAMMET SAİT GÜRSOY: 36 mahallemizi her fırsatta geziyoruz. Muhtarlarımıza, yöneticilerimize haber veriyoruz, meclis üyelerimizle beraber gerek Cuma namazı kılıyoruz gerek sabah gidip akşam dönüyoruz eksikleri yerinde görüyoruz. Oradan da yapılabilecek olanların talimatını verip daha sonra tekrar ediyoruz. Ben buradan bütün personelime teşekkür ediyorum. Özellikle Fen ve Temizlik İşleri personeline teşekkür ediyorum. Çok gayretli çalışmalarda bulunuyorlar. Özellikle yaz dönemi çok yoğun bir nufüs artışı var. Temizlikle ilgili zaman zaman inanılmaz derece de sıkıntı yaşıyoruz. Yaz dönemi personel aldık 6-7 aylık. Eksik olan bir kamyonumuz vardı onu da aldık. Çevre Bakanlığımız sağ olsun bize hep destek sağlıyor. 200 tane ilave çöp konteynırı aldık. Onları da şehrimizin hizmetine soktuk. Temiz bir Arsin turistlere ve turizme cazip gelecektir.