DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, saygınlığı olan, şaibesi bulunmayan, dünyada önde gelen Finans sektörlerinde başta olmak üzere itibarı olan, Bakan ve Başbakan yardımcılığı görevinde ”Güven” duyulan devlet ve siyaset adamıdır.

İsteseydi, 100 bin dolar aylık ile yurtdışındaki finans sektöründe iş bulur, rahatına bakardı. Babacan,  ayrıca varlıklı aileden geldiği için, buna da ihtiyacı yoktur.. Veya Tayyip Bey’in teklifini kabul eder, tekrar bakan olur, bütün kapılar açılırdı.

O zaman soru şu: Neden Parti kurdu ve zor olanı seçti? ”İhanet” ile suçlanarak, şimşekler üzerine neden çekti? Bu sorulara defalarca cevabiniverdi, özet geçelim..
“Babacan’a göre,2011 ve 2012’de başlayıp,2013’de hızlanan ciddi ayrışma yaşandı. Değerler ve ilkeler yok oldu.
Türkiye’nin sorunları büyüdü.

Ülke karanlık bir tünele girdiğini gördük. Ciddi bir sorumluluk hissettik. Hiç bir şey yapmasak vebalı büyük olacak, gelecek nesillerin gözlerine bakamayacak korkusu ve hissiyatı ağır bastı. Sorumluluktan kaçamazdık.”

DEVA Partisi, geçtiğimiz hafta Diyarbakır ve çevre illerdeki il kongreleri ile birlikte örgütlendi. Seçimlere hazır. Kongrelerde Ciddi anlamda ilgi görüyorlar..
*Ali Babacan’ın parti kurması kadar etkisi ve ağırlığı olan başka bir olay da şu: Tayyip Bey’e en yakın isimlerden ve de Rize’den, dahası Tayyip Bey’in evinden  Hasan Karal’ın, DEVA Partisi’ne geçmesi oldu. Kıyametler koptu. Karal, bir gecede istenmeyen adam ilan edildi. “İhanet” ile suçlandı. Gıyabında cenaze namazı kılındı. Bu süreçleri konuştuk.

Hasan Karal, Rize AK Parti İl başkanlığı döneminde tam not aldı, başarılı oldu..Üç dönem parlamentoda; bütün Rize’nin ve Rizelinin yükünü çekti.
Her Rizeli ile ‘Gönül köprüsünü’  kurdu. Bir maratoncu gibi koştu. Terledi. Herkesle ilgilendi..Samimi..İçten..İnsanlara tepeden bakmadı. Kimseler bilmez, issiz kaldı. Yaşa takıldığı için emekli bile olmadı.

Karal, bunu bile aldırış etmedi. Kimseye darılmadı. Ankara-İncek’te hemşerileri için, mütevazi bir ofis açtı. ‘Rizelilerin Ofisi’.Yolda kalanlar için de iki odası var!
TOKİ’den aldığı mütevazı bir kooperatif dairesine taşındı. Özel aracını Rizelilere tahsis etti. Yoldan kalanlar, parası bitenler. Hastası olanların imdadına yetişiyor
*
Karal, Allah’tan ve hesap vermekten korkan, Ali Babacan ve ekibi gibi, Türkiye’nin geleceğinden ve AK Parti’nin son dönemdeki gidişatından memnun olmayan, bundan gelecek nesiller adına endişe duyan bir siyasetçi.

Rizeli olmak, Tayyip Bey’e yakın olmak Karal için ayrıcalıktı. Rahatlıktı. Kişisel ikbal ve rahatlık için her türlü imkânı varken, neden zoru seçtidersiniz ?
İhanet ile suçlayanlar önce bunu düşünsünler..Karal için bu karar sıradan bir karar değildi. Kendi deyimi ile bu karar,hem insanı hem de vicdanı  hem de ahlaki bir karar
TEŞEKKÜRLER

Abim, ailemizin büyüğü Rıdvan Yazıcı kansere yenik düştü.. Arayan bütün dostlarımıza teşekkürler..
DEVA Partisi Genel Başkan Başdanışmanı, kurucular kurulu üyesi Hasan Karal,  ile Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün hem aradılar, hem  Uğradılar.  Her ikisine teşekkür ediyorum. Feramuz Bey ile ilgili tespitlerimi başka bir yazımda aktaracağım.