AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi gündeme ilişkin konularda ve kongre süreci ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, bugün parti binasında hem gündem konuları, hem de kongre süreci ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Yönetim Kurulu üyelerinin de yer aldığı basın toplantısında Revi, dikkat çeken ifadeler kullandı.
  
Değerlere Sahip Çıkıyoruz 

Revi, “29 Şubat günü hem ilçe kongrelerimizi hem de siyaset akademisi programımızı başlatacağız. Geçmişten günümüze partimizde görev yapan ütün teşkilat mensuplarımızla o akşam bir araya geliyoruz. İstişare ve değerlendirme toplantımızı gerçekleştireceğiz. Trabzon için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Fındık, çay, Trabzonspor ve bize ait olan değerlere sahip çıkıyoruz" dedi. 

Kaya, Matematiği Kaybetmiş 

Revi: "Muhalefet partisi siyasetçilerinin uzun süredir kronik hale gelen şehrimize yapılan hizmetleri görmeme hastalığı tedavi edilemeyecek boyutlara ulaştı. CHP Milletvekili Ahmet Kaya, kamuoyunu yanlış bilgilerle çarpıtarak sanki şehrimize yatırım yapılmadığı açıklamalarıyla geleneğini bozmadı. Sayın Ahmet Kaya ile rakamlar üzerinde tartışmak isterdim. Fakat görüyorum kendisi matematikten baya uzaklaşmış siyasetin çarkında matematiği kaybetmiş. Sayın Kaya, Trabzon’a bir çivi bile çakmadı diyorsun. AK Parti iktidarları döneminde Trabzon’a 33 milyarlık yatırım yapıldı. Siz bu yatırım maliyetini 10 kuşluk bile olmayan çiviyle nasıl kıyaslıyorsunuz. Büyük projeler evde tadilat yapmaya benzemez. Büyük projeler zaman alabilir. İçi boş açıklamalarla kamuoyunu meşgul etmeye gerek yok"

Karayollarından 35 Yatırım 

Revi, "Sadece Karayolları tarafından yapılan 35 yatırım vardır. Bu şehre AK Parti iktidarları döneminde çivi bile çakılmadı demesi şehirle bağlantısı olmadığını gösterir. Sayın Kaya, Ankara’dan Trabzon'a geldiğinde evine giderken bile onlarca projeyi yerinde görebilir.  Pelitli Kentsel Dönüşümü, Sahil Yolunu, Ayasofya Kavşağını, Zağnos ve Tabakhane Vadilerini, Ortahisar Belediyesi ve Kaymakamlık Binasını, Botanik Parkı, Erdoğdu Duble Yolunu, Kanuni Bulvarını hiç görmemiş. Yoksa sayın Kaya, gerçekten çivi mi arıyor?" diye konuştu.

Çömlekçi’de Yüzde 70’lik 

ORAN Trabzon’da AK Parti döneminde yapılan yatırımları sıralayan Revi, “Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projseinde yüzde kamulaştırma 70.22 oranında tamamlandı. 223 milyonu aşkın para ödendi. İmar Planları Büyükşehir Belediye meclisinde onaylandı. Çömlekçi Dönüşüm alanının 1. Etap Uyulama kısmına ilişkin projelerin tamamlanmasına müteakip ihalesine çıkılacak. Kamulaştırmanın daha hızlı ilerlemesi için Acale kamulaştırma Kararı doğrultusunda 26 parsele ilişkin kamulaştırma işlemi başlamış süreç devam etmekte.
 
Güney Çevre Yolu 

Erdoğdu Kavşağı ise Devlet Tiyatrosunun yeni yerine taşınmasıyla birlikte çalışmalara başlanacak. Güney Çevre Yolu plana işlendi. Beşikdüzü’nden Of’a kadar yeni Çevre Yolu planlaması yapılmakta.
  
Demiryolu Projesi 

Erzincan – Trabzon Demiryolu Etüt Uygulama Projesinin ihalesi 24 Mayıs 2018’de yapıldı. Projenin teslim edilmesiyle yapım ihalesine çıkılacaktır. 

Milletvekilleri neden cevap vermiyor? 

Programda soru cevap bölümünde ise CHP Milletvekili Ahmet Kaya’nın iddialarına neden miletvekillerinin değil de il başkanlığının cevap verdiği soruldu. Bu şekilde bir planlama mı yapıldı sorusuna Revi, “Biz hep şunu söylüyoruz. Bu şehirde yapılanlar var, yapılacak olanlar var, devam edenler var. Bunları hep birlikte daha hızlı nasıl yaparız, gayretimiz bu olmaı Yaptığımız toplantılar, ziyaretlerde dile getiriyoruz. Buradan CHP’nin Milletvekili Ahmet Kaya’nın, bir açıklama yaptı biz de buna cevap verdik. Kendi kongrelerinde, tekrar bunu gündeme yapıp Haydar Revi şunu diyor bunu diyor şeklinde açıklama yapması bu cevabı vermemize neden oldu! Milletvekillerimizin sonuçta, şöyle düşünebilirsiniz: “Milletvekiline Millletvekili cevap versin” Burada hedef alınan bizzat il teşkilatı ve il başkanıydı o yüzden cevap verdik.” dedi.
  
İlçe kongrelerinde değişim olacak mı? 

İlçe Kongrelerimizde bugüne kadar görev yapan sayısı, tüm teşkilatları hesaba kattığımızda 10 bin sayısına ulaşan bir rakam var. Kongre sürecinde değişiklikler oluyor. Partimizin ortaya koyduğu kurallar var. 3 dönem kuralı gibi.. Onun dışında değişiklikler oluyor. Görevi tamamlamış olanlar oluyor. Yeni dönemde görev almayacaklar, ili terk edenler oluyor. Dolayısıyla değişiklikler oluyor. Bu kongre sürecinde değişiklikler olacak. Bu değişiklikleri orana bağlamak olamaz. İhtiyaçlara göre belirleyeceğiz.  Trabzon’da başarılı bir seçim geçirdik. Bu seçimi teşkilatlar olarak ciddi başarı elde ettik. Bunu da dikkate alarak değişikliklerin yapılması gerekiyor.  Biz ilçelerde de yoğun çalışmalar yapıyoruz. Parti hiyerarşisi var. İlçe Koordinatörlerimiz de var. Hep birlikte bir çalışma yapıyoruz, orada ki vatandaşların görevlerini alıyoruz ona göre yapı oluşturuyoruz.

Tarihleri Kesinleşen Kongre Tarihleri 

Köprübaşı 29 Şubat, Maçka 1 Mart, Hayrat 14 Mart, Araklı 15 Mart, Vakfıkebir 28 Mart, Tonya 29 Mart, Şalpazarı 19 Nisan ve Dernekpazarı kongresi de de 18 Nisan’da saat 11.00’da gerçekleştirilecek.
 
Yeniden devam edecek mi? 

Başkan Revi: "5 yılı geçti... Kongre süreci de yönettik. Bu 2. kongre süreci oluyor. 5 seçim içerisinde bulunduk. Geçen Cumartesi 22 Şubat’ta başladı. Bizim ilk kongremiz 29’unda. Trabzon’da siyaset akademesi var. Aynı döneme denk geldi. Eş zamanlı yürütmeye çalışacağız. Bizim şu anda ki yönetimimiz ana kadame dediğimiz yönetimimiz, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, Mahalle Başkanlarımızı hesaba kattığınızda 2 bin 294 kişiyiz. Sandık görevlileri onları söylemiyorum. Görev yapanların sayısı 10 binler civarında.. Kongre süreci başladı. Teşkilat olarak sadece 18 ilçe kongresi yapmayacağız. Gençlik Kolları, Kadın Kollarını, İl Kongresini yapacağız. Bu süreç başladı.. Teşkilatımızla birlikte yönetiyoruz. Temmuz ayına kadar da bitirilmesi hedefleniyor. Sonra ilk kongreleri yapılacak. Şuan da görev bizde. Şu anda bizim üye sayımızda azalma yok 122 bin üyeyle yolumuza devam ediyoruz."
  
Mektup Gelmeyen İlçe Başkanları 

Teslim töreni incesinde arkadaşlarla bir araya geldim orada söyledim. 45 mektup geldi bize.. 44 mektup geldi, bir kısmını burada basının huzurunda dağıttık. Sonradan şehirde olmayan dışarda olan ilçe başkanlarımıza onlara teslim ediyoruz. Gelen mektupları teslim ettik. Geçmişte ilçe başkanlığı yapıp gelmeyenler var geldikçe onları da teslim edeceğiz. Farklı şeyler söyleniyor, alakası yok. Geldikçe onları teslim edeceğiz.
  
Dolmuşlarla İlgili Açıklamaları 

Sanki biz alakasız gibi.. Daha önce bu konuda açıklama yaptım, o da bu sefer sanki burada ki dolmuş sistemini AK Parti yönlendiriyor şeklinde algı oluşunca çok dikkatli şekilde söyledim. Dolmuşlarımız eskidi, yenilenmesi lazım. Engelliye uygun hale getirilmesi lazım. Diğer taraftan da dolmuşların kamera sistemi yerleştirilmesi, takip edilmesiyle ilgili 4 tane ana madde var. Bir de şehrin trafiği var.. Diğer tarafta dolmuşlar var. Bunların bir karar alması yönünde çabaları var. Bizim burada taraf olmamız söz konusu değil. Oturacaklar, konuşacaklar, bize de sorulursa görüşümüzü söyleriz. İl Başkanı, Haydar Revi veya İl Başkanı olarak söylerim. Yapılan çalışmalar neticesinde hem şu anda ki şoförler odasının açıklamaları, daha önce görev yapanların açıklamarı, dolmuş sahiplerinin, araçları kullananların açıklamaları, biraz 12 + 1’e doğru gidiyor. Dolmuşların yenilenmesi konusunda ki çaba uzun süredir devam ediyor. 

Kongreler Yine Tek Adayla Mı Gidilecek 

Tek adaya gidilmeden önce bütün çalışmalar yapılıyor. İl başkanlığı veya ilçe Başkanlığı için niyeti olanlar varsa bir araya geliniyor. Yoğun çalışma yapılıyor. Varsa adaylar o adaylarla bir araya geliniyor. Mümkünse tek adaylı kongreye gidiliyor. Her zaman tek adaylı kongre yapılmadı Trabzon’da. İlçelerde de ilde de çok adaylı kongreler yapıldı. Partimizin bu yönde ki ilkesi, mümkün olursa tek adaylı seçime gidilmesi yönünde. Trabzon ile ilgili bazı arkadaşların isimlerini zikretmekte problem yok. Şu anda biz belde kongrelerini yaptık, ilçe kongrelerini yapıyoruz. İl Kongresi zamanı geldiğinde bunlar değerlendirilecek, varsa niyeti olan arkadaşlarımız onlarda.. Biz şu anda devam ediyoruz. Bunlar konuşulacak görüşelecek, tek adayla gidilebilirse tek adayla olmazsa, birden fazla adayla gidilebilir. Bunun örnekleri var. Tek elden bir isim belirleniyor gibi kanaat var, böyle değil. Bunun çalışması yapılıyor. Bir önceki kongre sürecinde Şalpazarı ile ilgili 8 aday adayıyla gitmiktik. 3 – 4 aday adayıyla gidilir. Biz Şalpazarı’nda 8 arkadaşımızla gittik Ankara’ya. Çalışmalar geniş kapsamlı yapılıyor.