Leekens Trabzon’da herkes teknik direktör demişti. Doğrudur. En fazla da berberler ve kuaförler.
Avcı bilmez ama Trabzon’da Pazartesi’den Cumartesi’ye kadar kadro konuşulur. Maç Pazar günü kazandı isek Pazartesi ve Salı galibiyet sevinci yaşanır. Pide ve döner yenilir. Yenilgi var ise Çarşamba gününe kadar kimse kendine gelemez!
 
Hem futbolu oynadık hem de yıllarca muhabir olarak izledik. Spor Müdürümüz Yahya Karabina’dan destek alarak bir kadro yapsam nasıl olur,
 
Trabzonspor’da kalede Uğurcan oynayacak. Ama konsantre olacak! Sağda Pereria, ortada Hugo ve Edgar. Edgar’ın yerine Hüseyin-Hosseini tercihi de gelebilir. Sol tarafta Marlon veya Kamil Ahmet. Ortada Abdulkadir Parmak ve yanında Baker. Bekar-Flavio tercihi tamamen hocanın tercihidir. Önlerinde Ekuban, solda Nwakeme, sağda Diabate ve önde Afobe. Karabina der ki, Semedo hazır olursa Avcı bu oyuncu ile başlar. Ama hazır değil.
Bu kadro ile rakibi dar alana sıkıştırsın, sonra da toplu hücum yapsın kazanabiliriz. Newton dönemindeki gibi her 30 metreye bir oyuncu yayılırsa yine kalemiz çöker. Onun için Abdullah Avcı önce gol yememeyi öğretiyor ki  haklı.

Son uyarım şu:
1-Değerli hocam, doğru kadro ile çık.
2-Rakibe boş alanlar bıraktırma
3-Oyuncu değişikliklerinde(Hamle) geç kalma.
Yenemezsek de, kaza deriz.
 
BU SİNERJİ, SAHAYA YANSIRSA
 
Abdullah Avcı’yı izlerken umutlandım. Mutlu oldum ve onun enerjisini ve onun heyacanını gördükten sonra futbolculara döndüm. Eğer Avcı’nın heyecanı futbolculara yansırsa Trabzonspor uçar. Orta sahadaki eksiklikleri bile o hırs ve mücadele telafi eder. Evet Abdullah Avcı ile yeni bir döneme selam olsun.

 
ERZURUMSPOR’A DİKKAT
 

Neden mi? Oyuncu kadrosu bize göre fiziken kuvvetli. Trabzonspor’a karşı her zaman iyi konsantre olan iki oyuncusu var. Birisi Emrah Başsan diğeri ise Ömer Şişmanoğlu. 11’de başlasalar da, arkadan da oyuna katılsalar tehlikeli oyuncular.

O nedenle bu oyunculara önlem alınmalı. Reşat Muhammed de savunmalar için tehdit. Trabzonspor 2-0 önde de olsa bir gol yedi mi, gerisi geliyor! Konya ve Kasımpaşa maçları daha çok taze.
 
SAKIN UNUTMAYIN!
 
Ne oldu ise bu fotoğraftan sonra oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Ulaştırma Alt Yapı Bakanı Cahit Turhan Trabzonlu Gençler Taraftarlar Derneği’ni ziyaret ettiler. Berat Albayrak da orada forma giydi. İki bakan Trabzonspor şampiyon olacak dedi. Sonra ikisine yönelik de karalama kampanyaları başladı.

Biri gece yarısı 02.00’da görevden alındı diğeri ise saldırılardan sonra affını istemek durumunda kaldı. Berat beyin, Cahit beyin ayrılışlarının Trabzonspor’la direkt ilgisi yoktur biliyorum ama bu fotoğraftan sonra onlara neler yapıldığını da biliyorum. Ve şunu asla unutmayın, Trabzonspor’u şampiyon yapacak olan yine de onlardır. Ve bir Trabzonlu olarak Berat bey gelecek, başımızın üstünde yeri var, Trabzonspor’u şampiyon yapacak.
 
ŞENOL GÜNEŞ
 
Dünya 3.lüğü’nün tesadüfi olmadığını, iki Fransa maçı ve Avrupa Şampiyonasına takımı getirerek gösterdi. Ulusal Lige idman maçları olarak bakması veya orta sahaya uzun yıllar hizmet edecek Yusuf Yazıcı ile maçlara başlamamasını, Kaan Ayhan’ın yedek kulübesinde kalacak bir oyuncu olmadığını eleştirebilirsiniz.

Ama Şenol Güneş markasına kimse söz edemez, harcamaya kalkamaz. O Avrupa Şampiyonasına kadar da en ideal 11’i yapacaktır. Macaristan maçı bize öğretti ki, milli takımın en etkili iki oyuncusu Cengiz Ünder ve Zeki Çelik imiş.
 
DERVİŞOĞLU’NUN 3.GOLÜ
 

İzlemeyen varsa mutlaka izlesin. Ümit Milli takımda topu alıyor, ilk savunmacı vuruyor düşüremiyor ve geçiyor. Sonra diğeri geliyor ve sağa çekip Rıdvan vari kalecinin sağına bırakıyor. 3.gol vuruşu muhteşem. Antikacı Abdullah Tabakoğlu mutlaka alınsın demişti. Ve direkten dönmüştü. Sonradan yıldız olan kimleri elimizden kaçırmadık ki?
 
FORMA EVLADA EMANET
 
Bahçecik’ten inerken Erbakan hocanın ilkokulu okuduğu okula ve oturdukları eve bakarım, aklıma Necmiati Kulübü gelir. Çünkü Erbakan hocanın Trabzon’da geçen çocukluk yıllarında Necmiatispor Kulübü bambaşka bir kulüp.

Trabzon’a gelen Mustafa Kemal Atatürk’ün bile dikkatini çekmiştir. Ve o Erbakan hocaya Trabzon’da Necmiatı anıları yaşattırıldı. O anıları yaşatan Nihat Usta vefat edince Erbakan hocanın oğluna Fatih Erbakan’a 61 numaralı formayı takdim etmek de Hakan Usta’ya düştü. Ankara’da aralarında çok önemli konuşmalar geçti. İkisi de genç ve dinamik. Siyasette zaman içinde buluşacaklar gibi.
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
1-Kaybettiğimiz Mesut Yılmaz. Trabzon ziyaretlerinde Bordo-Mavi kravat takıyordu.

Kupaların efendisi Ahmet Suat Özyazıcı. Mustafa Demir’in arşivinden.