İtalya Deniz Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, Akdeniz'inSicilya Kanalı olarak adlandırılanİtalya ile Libya arasında kalan bölgede devriye görevini icra eden Bettica gemisinin, ters dönen bir mavnayı tespit ederek, hızlı şekildekurtarma operasyonu başlattığı bildirildi.

Mavnanın içinde çok fazla insan olması sebebiyle ters dönmüş olacağının üzerinde durulduğu aktarılan açıklamada, Bettica gemisinin olay yerinde can yelekleri atarak çok sayıda kaçak göçmeni denizden kurtardığı, bölgeye yakın Bergamini gemisinin de kurtarma operasyonuna helikopter ve diğer unsurlarıyla destek verdiği belirtildi.

Açıklamada, operasyonda şu ana kadar 500 kişinin kurtarıldığı, olayda yaşamını yitiren 7 kişinin de cesedine ulaşıldığı kaydedildi. Kurtarma operasyonunun devam ettiği ifade edildi.

İtalyan donanmasının Twitter'daki hesabından, Bettica ve Bergamini gemilerinin Sicilya Kanalı'nda ters dönen teknedekilere yönelik kurtarma operasyonuna ilişkin bir kare fotoğraf da paylaşıldı.

Öte yandan, İtalya'nın güneyindeki Palermo kentine, önceki gün seyahate elverişsiz botlarda denizi geçmeye çalışırken Sicilya Kanalı'nda kurtarılan bini aşkın kaçak getirildi.
 

Editör: TE Bilisim