Amerikan medyasında yer alan haberlere göre Demokratların aday adaylarından Clinton, pazar günü Puerto Rico'da yapılan ön seçimlerden 68 delege daha kazanarak süper delegelerle 2 bin 384 delegeye ulaştı.

Son ön seçimlerin ardından ulaştığı bin 812 delegesine ilaveten 572 süper delegesinin de desteğiyle 2 bin 384 delegenin desteğini alan Clinton, böylece Demokrat Parti'nin başkan adaylığını garantilemek için gereken 2 bin 383 delege sayısını aşmış oldu.

Bu sonuçla ABD'nin 240 yıllık siyasi tarihinde bir partinin ilk kadın başkan adayı olarak tarihe geçen Clinton, "Eşi benzeri görülmemiş tarihi bir anın eşiğindeyiz ancak hala çok çalışmamız gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Demokratların ön seçim süreci yarın Kaliforniya, Montana, New Jersey, New Mexico, Kuzey Dakota ve Güney Dakota eyaletlerindeki ön seçimlerin ardından 14 Haziran'da başkent Washington DC'deki ön seçimlerle sona erecek.

Cumhuriyetçi Parti'de ise emlak milyarderi iş adamı Donald Trump, rakiplerinin çekilmesinin ardından 26 Mayıs'ta bin 237 delegeye ulaşarak başkan adaylığını garanti altına almıştı.

Ancak her iki partide de kesin başkan adayları temmuz ayında yapılacak parti kurultaylarında belli olacak. Demokrat Parti Kurultayı 25-28 Temmuz'da Philadelphia'da, Cumhuriyetçi Parti Kurultayı ise 18-21 Temmuz'da Cleveland'da gerçekleştirilecek.

AHABER

Editör: TE Bilisim