Başka bir kentte ise aynı evden 2'si çocuk 3 şehit çıktı.10 Mayıs'tan bu yana 37'si çocuk, 22'si kadın 137 Filistinli şehit oldu. Gazze'li genç, fotoğraflarını çektiği şehitlerin arasında iki kardeşinin bulunduğunu fark etti.

İsrail, 40 dakika sürdüğünü açıkladığı hava saldırılarına 160 savaş uçağının katıldığını ve 80 ton bombanın Gazze Şeridi'ne bırakıldığını ilan etti. İsrail uçaklarının, Gazze saldırısında bu gece 8'i çocuk 11 Filistinli daha şehit oldu. İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana 37'si çocuk, 22'si kadın 137 Filistinli şehit oldu, 950 Filistinli yaralandı. Hastanede şehitlerin fotoğraflarını çeken Gazze'li genç fotoğrafçı, iki kardeşinin cansız bedenleriyle karşılaştı...

İsrail ordusu, 40 dakika sürdüğünü açıkladığı hava saldırılarına 160 savaş uçağının katıldığını ve 80 ton bombanın Gazze Şeridi'ne bırakıldığını ilan etti.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, tek bir saldırıda en çok can kaybının kayıtlara geçtiğini, evin enkazında arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini aktarıyor.

İsrail askerleri Şati Mülteci Kampı'ndaki bir eve bomba yağdırdı. İsrail saldırısında 6'sı çocuk, 2'si kadın 8 Filistinli daha şehit düştü. İsrail uçakları, Kuzey Gazze kentindeki Eğitim Bakanlığı çevresi ile Tel Kuleybu'ya yaklaşık 30 hava saldırısı düzenledi. Buradaki bir evde de aynı aileden 2'si çocuk 3 kişi hayatını kaybetti.

Saldırıda Yasemin Hassan (31) isimli kadın ile Ebu Hatab ailesinden Yamin (5), Bilal (10) ve Yusuf (11), El-Hadidi ailesinden Muha (36), Abdurrahman (8), Suheyb (14) ve Yahya (11) şehit oldu.

Tel Kuleybu'ya düzenleden saldırıda ise El-Mensi ailesinden 2 kardeş ve Sabah ailesinden 1 kişi olmak üzere 3 Filistinli daha şehit oldu.

Gazze'deki Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Ebu Riş, 8 kişinin öldüğü saldırının gerçekleştiği evden şu ana kadar sağ kurtarılan tek kişinin 2 aylık bebek olduğunu söyledi. Ebu Riş, Şati Mülteci Kampı'ndaki saldırıyı "katliam" olarak nitelendirmenin bile yetersiz kalacağını dile getirdi.

Gazze'deki Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, saldırıda Kuleybu Camisi'nin tamamen yıkıldığını belirtti.

Öte yandan Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Şati Mülteci Kampı'ndaki bir eve düzenlenen saldırıya karşılık olarak ve işgal altındaki Batı Şeria'da şehit olan Filistinlilerin intikamının alınması için Aşdod, Beersheba'nın roketlerle vurulduğunu duyurdu.

10 bin Filistinli evlerini terketti

Birleşmiş Milletler, İsrail'in acımasız bombardımanı nedeniyle 10 bine yakın Filistinlinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını, 700 bin nüfuslu bölgede su, gıda ve sağlık hizmetlerine erişimde sıkıntı yaşandığını bildirdi.

37'si çocuk, 22'si kadın 137 şehit var

İsrail uçaklarının gece geç saatlerde Gazze'nin kuzeyindeki Tel Kuleybu bölgesine düzenlediği saldırılarda da 2'si kardeş 3 Filistinli şehit olmuştu. Böylelikle, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana 37'si çocuk, 22'si kadın 137 Filistinli şehit oldu, 950 Filistinli yaralandı.

23 okulu savaş uçaklarıyla yıktılar

İsrail saldırılarının Gazze'de neden olduğu zarar ise 70 milyon doları aştı. Sivillerin yaşadığı çok katlı 32 bina yerle bir oldu. 500 yerleşim birimi yıkılırken, 3 bin 500 yerleşim birimi hafif ve orta hasar gördü. Saldırılarda 23 medya merkezi yıkıldı, 4 banka binası bombalandı, 60 hükümet merkezi hasar gördü, 23 okul hasara uğradı.

Gazze'li genç şehitleri fotoğraflarken 2 kardeşinin cenazesini gördü

Abluka altındaki Gazze'de İsrail'in saldırılarını belgelemek için şehitlerin hastanede fotoğraflarını çeken Filistinli genç, önüne gelen cansız bedenlerden ikisinin kardeşlerine ait olduğunu fark etti.
Muhammed el-Mensi isimli genç sosyal medyadan yayınladığı videoda, Gazze'deki Endonezya Hastanesi'nde, İsrail'in Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını çekerken, şehitlerin arasında iki kardeşini de gördüğünü ifade etti.

Videoda olay anını ve yaşadığı acıyı anlatan Muhammed şunları söyledi: "Endonezya Hastanesi'nde İsrail'in saldırısında şehit olanları ve yaralananların fotoğrafını çekiyordum. Sonra bir de baktım ki, iki kardeşim şehit olmuş. Yahudilerin katliamlarını belgeliyordum ama kardeşlerimin şehit olduğunu öğrendim. Ahmed ve Yusuf şehit oldular. Allah rahmet eylesin, onlara dua edin. İki kardeşim de şehit oldu."


 

Editör: TE Bilisim