Trabzon Büyükşehir Belediyesine bağlı Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü dereleri atık sulardan ayırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Zağnos Vadisi’nde gerçekleştirdiği yatay delgi çalışması ile Zağnos Deresi’ne akan kanalizasyonu yeni bir hat ile dereden ayrıştıran TİSKİ, bu kez Karşıyaka Deresi’ni atık sulardan kurtarıyor. 
 
Trafik Akışı Kesilmeden Yapıldı 

Toklu Mahallesi Denizkızı Sokak ve 24 Şubat Caddesi arasında mevcutta kanalizasyon hattı olmadığından Tanjant Yolu’nun Karşıyaka Mahallesi sınırları içerisinde kalan üst sokakların atık suları kontrolsüz şekilde Karşıyaka Deresi’ne deşarj edilmekteydi. Bölgedeki trafik akışı kesilmeden, mevcut yapı bozulmadan ve altyapıya zarar vermeden yürütülen yatay delgi çalışması ile atık suların Karşıyaka Deresi’ne boşaltılması engellenecek. 

 
İlk Bölümü Tamamlandı 

İlk bölümü başarılı bir şekilde tamamlanan yatay delgi çalışmasıyla Toklu Mahallesi 711 Nolu Sokak’ta bulunan 200 milimetre çapındaki mevcut kanalizasyon hattı, 300 milimetrelik koruge boru ile yenilenerek, kanallarda tıkanma ve kokunun önüne geçilmiş olacak. Trabzon’a kaliteli altyapı, temiz içme suyu sağlama yolunda başarılı işlerin altına imza atan TİSKİ Genel Müdürlüğü, aynı çalışmayı Zağnos ve Karşıyaka derelerinin ardından Ballıca, Elgaf, Nurettin Doğan ve Eyüpoğlu derelerinde de gerçekleştirecek.
 
"Dereler artık temiz akacak" 

Atık suların derelerden ayrıştırılması çalışmalarını değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bu çalışmaların büyük önem arz ettiğini söyledi. Kanalizasyon hatlarının menfezlere bağlı olmasıyla birlikte şehrin içerisinden geçen derelerde hem görüntü kirliliğinin yaşandığını hem de kötü kokuların ortaya çıktığını belirten Başkan Zorluoğlu, “TİSKİ Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmalar sonucunda bu problemleri ortadan kaldıracağız. Derelerimizden artık kanalizasyon değil, temiz sular akacak” diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilisim