Trabzon Havaalanı’nda gerçekleşen çökme sonrası İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs açıklamalarda bulundu. Alınan bilgiye göre, havalimanı pistinin sonuna doğru olan bölgede asfaltta deformasyon tespit edilmesi üzerine önlem amacıyla uçuş trafiği durduruldu. Sorunun çözümü için havalimanına ilgili kurumların yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ekipleri de sevk edildi. Ekiplerin deforme olan alandaki çalışmaları sırasında bazı uçaklar, Ordu-Giresun Havalimanı ile Samsun Çarşamba Havalimanına yönlendirildi. Trabzon Havaalanı’nda dün gece yaşanan sorun hakkında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs “Trabzon Havaalanı’nın bu tarz hadiseler ile anılması hoş değil. Nihayetinde bir çok sefer aksadı. Yolcular mağdur oldu. Bunun tedbirlerinin daha önce alınması gerekirdi.”ifadelerini kullandı. Örs açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Bu havaalanında çok yakın bir geçmişte tadilat yapılmıştı. Tadilatın nasıl yapıldığı sorgulanmalı. O zaman da havaalanı gündüzleri belli saatlerde ulaşıma kapatılmıştı. Tadilat neticesinde havaalanının düzgün bir şekilde çalışabilmesi gerekirdi. Eksiği olanlar var ise noksanı olanlar veya işini doğru yapmayanlar varsa bunlar açıklanmalıdır. Ama tabi bir olaysa ve doğan bir çökmeyse bunu uzmanlarının tartışıp insanların kafalarındaki soru işaretlerinin giderilmesi lazım. Türkiye de birkaç şehirden sonra en fazla yolcu kapasitesi olan bir havaalanı. Özellikle yaz aylarında sirkülasyon oldukça fazla. Bu havaalanının sağlıklı çalışabilmesi çok önemli. Bu noktada da yetkilileri göreve davet ediyorum.

“İKİNCİ PİST SÖZÜ VAATTEN İBARETTİR”

Trabzon’a yapılacaklar noktasında veya Trabzon’a vaat edilenler noktasında AK Parti iktidarının karnesi kırıklarla doludur. Bir çok vaatte bulunulmuştur. Onlardan bir tanesi de ikinci havaalanı ve ikinci pist sözüdür. Çok da ciddiye almıyorum bu sözleri. Alıştık artık. Bunlar AK Partili arkadaşlarımızın seçim zamanı gazeteleri, bilboardları, seçim kitaplarını süsleyen boş vaatler olarak hafızalarımızı süslüyor. Bu her seçim dönemi oluyor. Artık alıştık bunlara. Sadece havaalanı değil, çevre yolu, havaalanı, Çömlekçi kentsel dönüşüm yılan hikayesine döndü, Boztepe’ye teleferikle çıkıyorduk yalan oldu, raylı sistemle beraber rahat gezecektik gibi vaatler vardı. Vatandaş artık alıştı. AK Parti seçimde vaat eder yapmaz. Ben ikinci havaalanı ve ikinci pist sözünü seçim heyecanı ile yaptıkları için çok ciddiye almamıştım. AK Parti vaat eder, seçim Pazar günü ise pazartesi sözünü unutur.

“TRABZON HAVAALANI’NA İKİNCİ PİST ŞART”

Havaalanının mevcut hali ile beraber düzgün çalıştırılması lazım. Eğer ikinci pist için imkânlar var ise bunun da bir an önce devreye sokulması lazım. Trabzon Havaalanı’nın kapasite ve uçuş yoğunluğu açısında şuan ki durumuyla yetersiz olduğunu görüyoruz. Dünkü gibi bir hadise meydana geldiğinde ikinci pistin devreye sokulabilir olması lazım. Bu işin seçim vaadi olmaktan çıkartılıp gerçek halde değerlendirilmesi ve bir an önce devreye sokulması lazım.”

Editör: TE Bilisim