ABD’nin New York şehrindeki metro istasyonuna ateş açıldı. Metro seferlerinin durduğu belirtilirken, en az altı kişinin vurulduğu aktarıldı. Saldırı, Brooklyn'deki Sunset Parkı'nın yakınındaki 36. Cadde metro istasyonunda gerçekleşti.

New York Şehri polis departmanının sözcüsü, bölgeye derhal ekiplerin sevk edildiğini belirtti. New York İtfaiyesi'nden yapılan açıklamada da, "Çok sayıda kişi vuruldu, metroda patlayıcı bulundu" denildi. New York Polis Departmanı ise, "Brooklyn'de saldırının olduğu bölgeden kaçının" açıklaması yaptı. 
Önce tanımlanamayan bir cisim fırlattı sonra ateş açtı

Yerel basındaki haberlere göre, saldırgan metro güvenliği kıyafeti ile önce tanımlanamayan bir cisim fırlattı, ardından silahla ateş açtı. Saldıran kişinin turuncu yelekli ve gaz maskeli biri olduğu ifade edildi. Saldırganın yakalanıp yakalanmadığına dair ise net bir bilgi henüz gelmedi.

Hem peronda hem vagonda yaralılar var, raylar ateşe verildi

New York Polisi, son dakika haberinde olay yerinde aktif patlayıcının olmadığını belirtti. Görgü tanıkları ise, hem peronda hem de vagonda yaralılar olduğunu, rayların da ateşe verildiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim