Rus askerleri beklenmedik noktalardan Ukrayna'yı vurmaya devam ederken yüreğinde merhamet taşıyanlar duruma kayıtsız kalamıyor. Gazetemiz Giresun temsilcisi Sedat Karakaya, kendi sosyal medya hesabından vatandaşların görüşlerini sordu. İşte alınan yanıtlar:

RUSYA GÜÇ GÖSTERİSİ YAPIYOR 

ERDİNÇ AYDIN: Allah yola getirsin akıl işi değil. 

AŞKIN ÇOLAK: Savaşa her zaman hayır diyenlerdenim fakat Rusya'yı haklı buluyorum. Bugün Türkiye, Suriye, Irak gibi buna benzer yerlerde sınırını nasıl koruyorsa Rusya' da Ukrayna'nın NATO'ya girip Amerika gibi devletlerinin oraya üst kurmasını haklı olarak istemiyor.  Avrupa bugün Ukrayna'ya sözde destek vererek hem Rusya'nın gücünü ölçüyor, hemde Nasrettin Hoca misali göle yoğurt çalıyor. Ya tutarsa misali.
 
MEHMET TANRIVERDİ:
Güç gösterisi yapmaya çalışıyor Rusya.

UKRAYNA BİR ŞEYİ UNUTMUŞ GÖRÜNÜYOR 

MUSTAFA BEKDEMİR: Bence şansölye savaşları başlıyor artık ,dünya döngü içinde. Artık enerji ve gıda açlığı başladı bence. Hadi dediğimiz büyük balık küçük balığı yutar hesabı. Dünya güç gösterisi alanına döndü. Geçmişte Suriye için Amerika'yı alkışlayan Ukrayna bir şeyi unutmuş görünüyor. Bugün Suriye'de bütün enerji kaynaklarının sahibi Rusya. Peki neden Rusya değilde Amerika' yı destekliyorsun, yanı başında gölgesinde bile bütün enerji piyasasını yönettiğin Rusya'yı yıkmaya çalışıyorlar. Çünkü bugün bir projenin büyük bir piyonusun.  Ama şah ve mat olduğunu unutarak kimse düşünmüyor. Neden o yere göğe sığdırılmayan NATO bu gün Ukrayna'ya asker silah, uçak yığamıyor. Çünkü neden mi onlarda o güç nerde?  Putin sadece şunu söyledi; buraya müdahale eden çok ağır bedel öder derdine, ne güzel söyledi. Bence hadi bakalım NATO öde bakalım o bedeli. Çin bugün Rusya’nın bankası konumundayken kimse bu savaşa müdahale edemez. Putin'in amacı hala olmadı. İstiyor ki bir Avrupa ülkesi veya tabiri caizse NATO ülkesi savaşa dahil olsun. Olamaz onların sadece kınama gücü var, askeri gücü yok. Bugün bir daha anladık ki bizim sadece kendimiz var. Yani ben sadece bütünüm, insanlarım, ülkem Türkiye'm biz yok, yani NATO yok. Bunu bilelim gerisi zaten olur biter.

BOP PROJESİ TAM GAZ DEVAM EDİYOR 

HASAN DEMİROĞLU: Rusya bence istediğini alamayacak.

OLCAY ÇELİK: İsrail- Amerika ortak çalışması ile Rusya kışkırtılarak Ukrayna'yı işgal etmek zorunda bırakıldı. Bunun bir çok nedeni var ama en önemlisi Rusya'nın Avrupa'nın doğal gaz rezervinin yüzde 45'ini karşılıyor olması. Tam bu noktada Türkiye'ye gelen Herzog İsrail'in elinde olan doğal gazı Türkiye'den geçecek hat ile Avrupa'ya satmak istemesi. Siyonizm yine işini yapıyor ve planları tıkır tıkır işliyor.  Rusya yalnız bırakılırken başta Türkiye olmak üzere tüm dünya İsrail daha güçlensin diye uğraşıyor. Yani BOP projesi tam gaz devam ediyor.
Sedat KARAKAYA
 

Editör: TE Bilisim