Brezilya’nın Minas Gerais eyaletinde yer alan turizm kenti Capitolio’da bir koyda bulunan teknelerin üzerine dev kaya parçası düştü.

3 TEKNEYE İSABET ETTİ: 7 ÖLÜ 32 YARALI

Brezilya'nın resmi haber ajansı Agencia Brasil'de yer alan habere göre, düşen kaya parçasının 3 tekneye isabet etmesi sonucu 7 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ülke basınında çıkan haberlerde, hayatını kaybeden 3 kadın, 4 erkeğin kimliğinin henüz tespit edilemediği belirtildi.

KAYIP 20 KİŞİDEN 17'Sİ BULUNDU

Brezilya'da yayın yapan EPTV kanalına konuşan Minas Gerais İtfaiye Departmanı Sözcüsü Pedro Aihara, kayıp olduğu açıklanan 20 kişiden 17'sinin eyalet hastaneleriyle temasa geçildikten sonra bulunduğunu söyledi.

Aihara, kazanın ardından birçok kişinin eyaletteki çeşitli hastanelere yöneldiğini ve çapraz listeleme yapılmadığı için 20 kişinin kayıp olarak görüldüğünü belirtti.

Kayıp olarak görünenlerin çoğuna ulaşıldığını söyleyen Aihara, "Tam anlamıyla kayıp olan kişiler, kayanın isabet ettiği iki tekneden biri olan Jesus isimli teknede olanlardı. Kaya düştüğünde 2'si doğrudan, 2'si dolaylı olarak 4 tekneyi etkiledi. Jesus isimli tekne, 4 kişinin bulunduğu en çok kaybın olduğu tekne." ifadelerini kullandı.

EROZYON SEBEBİYLE DÜŞTÜĞÜ TAHMİN EDİLİYOR

Olaya ilişkin görüntüler sosyal medyada yayılırken, uzmanlar kayanın, üzerinde oluşan bir su hortumu sebebiyle veya Minas Gerais'in son günlerde şiddetli sağanaklara maruz kalmasının tetiklediği erozyon sebebiyle düştüğünü tahmin ediyor. Brezilya donanmasının olaya ilişkin soruşturma başlatacağı bildirildi.

KOYDA YAKLAŞIK 100 KİŞİNİN BULUNDUĞU BİLDİRİLDİ

Yetkililer ayrıca, olay anında koyda yaklaşık 100 kişinin bulunduğunu ancak bir çoğunun kaza yerinden uzaklaşarak kurtulduğunu açıklarken, düşen kayanın isabet ettiği 3 tekneden 2’sinin battığını aktardı.

OLAY ANI KAMERADA

Olaydan kısa zaman önce bazı turistler, kayalıklardan küçük parçaların düştüğünü fark ederek video çekmeye başlarken, kayalıklara yakın olan teknelere ıslık çalarak uyarmaya çalıştığı görüldü.
 

Editör: TE Bilisim