Sosyal Güvenlik Kurumu, emeklilere “ emekli kimlik kartını” vermiyor. Bu durum emeklileri sıkıntıya sokuyor, yaşamlarını zorlaştırıyor. Rutin işlerini yapamıyorlar.
Daha önceden, emekli olanlara “ Emekli Genel müdür, müsteşar, doktor, mühendis” gibi, hangi meslek gurubundan emekli olmuşlarsa, o kadrodan emekliliğini gösteren ,”Emekli KimlikKartı” ile veriliyordu.

Sağlık kuruluşlarında Sağlık Karnesi yerine TC Kimliknumaraları kullanılması, emeklileri rahatlatırken, herhangi bir tanıtıcı kimlik kartı verilmemesi, hayatlarını zorlaştırıyor.
Emekli bir okurumuz”Ev kiralarken emekliyim” dedim. Mal sahibi haklı olarak ” Kimliğinize bakabilir miyim” diye sordu ve bende veremedim. Kuruma gidip emekli olduğumu gösteren belgeyi getirmek zorunda kaldım. “dedi.
*
VİP hizmetleri ne olacak? Emekli kendini nasıl tanıtacak?
Müsteşar, Genel Müdür ve bazı üst düzey emeklileri, yasadan kaynaklanan HavaalanlarındakiVİP hizmetlerinden istifade ediyorlar.”Emekli Müsteşarım” dediğinde kendisine VİP hizmetleri veriliyor, yolculuğunu VİP’ ten yapıyor.
Tanınmayan bir bürokrata görevliler ”Efendim göreviniznedir, kimliğinize bakabilirmiyim” diye sorarsa, o bürokrat ne yapacak,  hangi kimliğini gösterecek..?”Bekleyin, kurumuma gidip, birbelge alayım mı” diyecek.?
Aynı şekilde,”Yeşil Pasaport” ,”Silah Ruhsatıgibi diğer devlet işlerinde aynı sorun yaşanıyor.. Emekli, hep emekliliğini ispat etmeye çalışmak zorunda kalıyor.
Bir çok emekli,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına seslenerek, bu uygulamadan vazgeçilmesini istediler.” Devlet, emeklisinebir emekli kartı esirgemelidir.” Dediler.
Bize göre de haklılar. Emeklilerin” Emekliliğini Gösteren” bir kimlik kartının maliyeti ne dir ki?