Başakşehir’in Antalya’yı mağlup etmesinden sonra Trabzonspor ile arasındaki puan farkını 5’e çıkartmıştı. Bu gergin ortamda Trabzonspor, Galatasaray karşısına çıktı ama inanın elleri ayakları birbirine dolandı diyebiliriz bordo-mavili futbolcuların, çok stresli ve gergindiler, iki top yapmakta dahi zorlandılar. Aslında gayet normaldi..
 
Fakat, çok eksikli Galatasaraylı futbolcular o kadar sert oynuyorlardı ki dedik ki bu maçta kesin kırmızı kart çıkar. Yanılmadık. Feghouli, Da Dasco’yu tekmeleyince 10 kişi kalmayı çoktan hakettiler. Öncesinde Donk, Da Casto’yu eliyle itti, penaltıydı, es geçildi. Dakika 38’de Sörloth topa vururken, Donk’un müdahalesi net penaltıydı. Cüneyt Çakır’da penaltı noktasını gösterdi. Doğru karardı.. Sosa’da takımını 1-0 öne geçiren golünü attı. Gelelim Seri’nin yaptıklarına. Ndiaye’ye vurdu, Çakır hoca, döndü gitti. Bence kırmızıydı, atılmalıydı. Aynı Seri, Abdülkadir Ömür’ü tam iki kez resmen döver gibi tekmeledi ama Çakır hoca hiç oralı bile olmadı. Yani demek istediğimiz Galatasaray ilk yarı 9 kişi kalabilirdi.
 
Biraz da Trabzonspor’un oyun planını değerlendirelim. Sakatlık riski devam eden Nwakaeme ile başlayamadığı için Hüseyin Çimşir hoca, Top saklama, zamanı geldiğinde takımı dinlendirme ve gol atma yetkisi Sörloth’a verilmişti. Sörloth genelde iyi oynadı, verilen görevi yaptı. Maçın başında Kamil Ahmet başlangıçlı pozisyonda Ndiaye pasını Ekubana verdi, vuruşunda top son anda auta gitti, belli ki idmanda çalışılmıştı… Sakat oldukları halde canını dişine takan Ekuban ve Abdülkadir Parmak’ı kutlamak gerekiyor. Hafta boyunca takımla idman bile yapmadılar ama Galatasaray maçında bence ölümüne oynadılar.
 
İkinci yarı Trabzonspor, 1-0 önde olmanın morali ile karşılaşmaya başladı ve 53’de Ndiaye’ye vurdu, Kaleci Okan o topu mükemmel çıkarttı kornere. 64’de Sörloth hücumdayken yediği sarı kartı anlamış değilim, çok gereksiz bir işti. Biraz’da Novak’dan bahsedelim. Galatasaray maçında kaçak güreşti gibi ama 70’de attığı harika kafa golü ile kendini gizlediği yerden çıkartmış oldu. 2-0 Trabzonspor kadro derinliğini yakaladığında daha derli toplu oynadığını Galatasaray maçında bir kez daha gördük. Nwakaeme’de takıma monte olduğunda Trabzonspor son 4 haftaya ful hazır halde girmiş olacak.
 
Şampiyonluk yarışıyla ilgili devam edelim. Trabzonspor’u bu noktaya kötü hakem yönetimleri getirmiştir. Nokta. Yoksa şuan ligin lideriydi ve puan farkını da bana göre açmıştı. Sonuca baktığınızda Başakşehir’in 2 puan gerisinde. Neyse, Trabzonspor, İstanbul’da Galatasaray’ı mağlup ederek Başakşehir’e mesajını net bir şekilde vermiş oldu: ‘Ensendeyim, şampiyon olacağım’ Bundan sonra ne mi olur? Başakşehir’in 63 puanı var. Trabzonspor’un da 61 puanı. Trabzonspor kalan 4 maçının hepsini kazanırsa, Başakşehir’de kalan maçlarının birinde berabere kalırsa Trabzonspor averajla şampiyon olur… Son söz. Seri attı 2-1 oldu. Son saniyelerde de Sörloht noktayı koydu. 1-3