AK Parti’nin içinde siyaset yapanlar çoğunlukla Tayyip Erdoğan’ı çözebilmiş değiller.

Genel başkanımıza bir şey söylesek, sorun getirsek kızacak gibi düşünüyorlar.

Oysa, Tayyip Erdoğan’a ne kadar yaklaşırsan, ne kadar talep edersen, o kadar sana yakın durur.

Görevden alındıktan sonra Sayın Ali Rıza Akdeniz kırılmasa, Belediye Başkan adayı gösterilmedikten sonra Sayın Osman Abanoz küsmese ya Devlet Denetlemede ya da etkili yönetim kurularında hizmette idiler.

Tayyip Erdoğan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten vazgeçti mi. Geçmedi. Neden, çünkü Genç, küsmedi.

Bir örnek daha verelim.

2008 yılının sonları. AK Parti’de İl Başkanı Muhammet Balta, Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Büyükaydın. Bursa’ya gittiler ve Bursa’da Tayyip Erdoğan’a Trabzon seçimi için Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu aday görmek istediklerini söylediler.

Erdoğan ‘Ne işiniz var burada’ dedi ama aslında o girişimden mutlu oldu.

Birileri araya girmeden önce gidip nerede ise Vip’te, uçak kapısında Cumhurbaşkanlığının merdivenlerinde derdini anlatacaksın ki, Erdoğan nezlinde anti propoganda yapanlara itibar etmesin.

AK Parti’nin Artvin İl Koordinatörü Haydar Revi 5 buçuk yıl il başkanlığı yaptı. Ne dedik Erdoğan’la diyaloglarında daha girişken olmalı idi. Ancak Erdoğan onu da unutmadı. Havalimanından Süleyman Soylu Bakanımız ile helikopterine aldı, Rize ve Artvin’e götürdü.

Bu girişi şunun için yaptım.

Trabzon Havalimanında Erdoğan’ın Trabzon Büyükşehir Belediyesi 1.Başkan vekili Atilla Ataman’la olan diyaloğuna farklı anlamlar yükleniyor ya.  

O diyalog belediye başkanlarına, milletvekillerine ve teşkilata karşı bir mesaj değildir. Gelişen ikili diyaloğun beden diline yansımasıdır.

Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanıdır ama insandır. Onun partide işini kolaylaştıran elbette bir adım daha öndedir.

Diyarbakır’a gitti havalimanında Ataman karşıladı.

Silvan’da Suna Hanım ile ağırladı, uğurladı.

Bıyıklar nerde? dedi birkaç ay sonra Ataman bıyıklı karşıladı.

‘Turizme yatırım yapın dedi, Erikbeli’ne muhteşem bir tesis kurup Erdoğan’ı ağırladı.

Havalimanındaki samimiyet ve kolunu Ataman’ın omuzuna koyması sanırım Ataman’ın Erikbeli davetine cevabıdır: ‘Bu sefer değil, Ağustos’da yaylada kalabilirim.’

Kuşkusuz siyasetin içinde olan, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisini 1.Başkan vekili olarak yöneten bir isim olarak Ataman’ın beklentisi de vardır ve haklıdır.

Bu beklenti doğaldır. Ancak Ataman için olmazsa olmaz değildir. Yani kulise başlamaz, zaten başlarsa kaybeder!

Ataman, AK Parti’ye geçtiği günden itibaren ilkelerine sadık kalıp her etkinliğe katılıp birkaç söz söylemeye çalıştı. Sonuçta siyaset Ataman ailesinin genlerinde var. Kaldı ki, 2023 seçimleri çok ama çok önemli.

İsimden ziyade 1.etken anketler olacaktır.

Türkiye kimi istiyor?

İstanbul, Ankara kimi istiyor?

Trabzon’lular kimi istiyor?

Listeler buna göre şekillenecektir.

Siyasi partiler için 2023 neden önemli?

Eğer AK Parti 2023 seçimlerini kazanırsa 2024 yerel eçimlerinde de güç kaybetmeyecek ve yoluna devam edecektir. Eğer 2023’te Tayyip Erdoğan seçilemezse ya da Erdoğan seçilir ve mecliste AK Parti veya Cumhur İttifakı azınlığa düşerse o zaman yerel seçimlerde de sıkıntı olacaktır.

Trabzon milletvekilleri, belediye başkanları, danışmanlar meclisin tatilde olduğu 2 buçuk aylık zaman diliminde halkı daha fazla dinleyecekler.

Bu dönemde daha ziyade bireysel hizmetlere bakacaklar.

Vatandaşın ne derdi var, çözmeliler.

Trabzon’u hizmetlerle örseniz, Trabzon toplumsal hizmetten ziyade bireysel hizmet edeni daha bir önde tutuyor ve seviyor.

Doğru mu?

Değil.

Ama gerçek olan bu.