Recep Tayyip Erdoğan “Daha önce yaşanan sel ve deprem felaketlerinde vatandaşlarımızı nasıl sahipsiz bırakmadıysak Rize ve Artvin’deki kardeşlerimizin yaralarını en kısa sürede saracağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçmişte plansızlığın, programsızlığın, öngörüsüzlüğün faturasını çok ağır ödemiş bir ülke olduğumuzu hatırlatarak “Ne olur şurada şu yamaçlarda 5 kat, 10 kat binalar yapmayın. Görüyorsunuz bu çaylıklar azot gübresi ile beraber toprağı ne yapıyor ? eritiyor eritiyor ve o bir balçığa dönüşüyor o balçığa dönüştükten sonra o binalar her an kayma ile karşı karşıya kalıyor” dedi.

Şiddetli yağışlar nedeniyle sel felaketinin yaşandığı Rize ve Artvin’de incelemelerde bulunmak üzere bugün öğle saatlerinde memleketi Rize’nin Güneysu ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güneysu Merkez Camisi’ndeki Cuma Namazı sonrası hemşehrilerinin cami çıkışında sıkıntılarını dinledi, ”Geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanlığı’na ait otobüsün üzerinden ilçe merkezinde vatandaşlara seslendi. Sözlerine vatandaşların Kurban Bayramı’nı ve Cuma gününü tebrik ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, afet haberini aldıkları andan itibaren devletin tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.