Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç TAKA gazetesini ziyaret etti ve Yayın Kurulu Üyeleri ile personele başsağlığı dileğinde bulundu.
 
Genç Yavruoğlu’nu şöyle andı: ‘Harun Yavruoğlu ağabeyimiz Trabzon’un ve basın camiamızın değerli bir evladı, aynı zaman da mükemmel bir sanatçı idi. Dakikalarca konuşulacak ve yazılacak olan bir konuyu tek çizgide anlatabilen büyük bir yetenek. Ortahisar Belediyesinde görev yaptığımız süre içinde benimde defaeten karikatürlerimi çizdi ve herbirini de birbirinden ayrı renk ve güzellikte oldu. Hastalığı ve kaybetmemizin arasındaki süre kısa idi. Trabzon için ve basın camiası için büyük kayıp. Hem TAKA gazetesine hem de Trabzon basınına ve değerli ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum.’ dedi.

Ahmet Metin Genç ziyarette Türkiyenin ve Trabzon’un yaşadığı pandemi süreci ile ilgili de sorularımızı cevaplandırdı:
 
TÜRKİYE’Yİ ERKEN ÖNLEMLER KURTARDI
 
TAKA: Sayın Başkanım, Türkiye zor bir süreçten geçti ve geçiyor. Bu süreçte Ortahisar Belediyesi olarak çok ciddi katkı verdiğinizi gördük. Genel-yerel bir değerlendirme yapar mısınız?
 
AHMET METIN GENÇ: Olağan üstü bir geçiş dönemi yaşadık. Önceden tanımadığımız bir salgın hastalık, pandemi ile karşı karşıya kaldık. Yer yüzünün bütün noktaları etkilendi. Ölenlere Allah rahmet eylesin, şifa bekleyenlere Allah şifa versin. Ülkemiz açısından baktığımızda bir ön hazırlığımız oldu. Çin’den çıktı. Oradan İran, İtalya, İspanya’ya yaygınlaşıncaya kadar bizim ön hazırlığımız oldu. O tedbirlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’nın koordinasyonuna hemen oluşturulan bilim kurulu bilimsel manada yönetim merkezi oldu. İdarenin alacağı tedbirler bilimsel olarak yönetildi.
 
KOORDİNE İÇİNDE OLMAK BAŞARI GETİRDİ
 
TAKA: Bu süreçte Türkiye’nin sağlık alt yapısı da kendini test etti. Çok güzel bir mücadele verildi? 

AHMET METİN GENÇ:
 Siyaset üstü bir milli mücadele gösterdik. Hazırlıklar tedbirler alındı. Vaka sayısını karşılayacak yoğun bakım kapasitemiz çok iyiydi. Diğer ülkelerde böyle yoğun bakım yok. Ülkemiz sağlık alanında müthiş zengin. Cumhurbaşkanımızın sağlıkta attığı atılımlar ve kazanımların getirisi. Vaka sayısı artsa bile onu karşılayacak sağlık kapasitemiz var. Avrupa’da insanlar sokakta kaldı. Yerelde eş zamanlı olarak hükümetimizin ve bakanlıklarımızın aldığı tedbirleri uygulamak için ciddi çalışmalar yaptık. Sayın valimizin başkanlığında çalışmalarımız yapıldı.
 
HALKIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
 
TAKA: Sayın Başkan Trabzon ve Ortahisarlılar süreçte size yardımcı oldular mı, nasıl bir değerlendirme yaparsınız ?
 
AHMET METİN GENÇ: Oldular. Cafe, kahvehanelerden ilk etapta başlayıp kapatılması, lokantaların periyodik olarak kısıtlanması, ardından berberlerin kapatılması işin halkımız tarafından da kabulünün sağlanması ile sürdü. Halkımız da tedbirler noktasında uyguladı. Valimizin başkanlığında oluşturulan pandemi kurulunda çalışmalarımızı koordineli bir şekilde sürdürdük. 65 yaş üstü kısıtlamada vatandaşlarımıza ulaşmak için yoğun çaba sarf ettik. Vefa destek grubumuz 38 kişi ile 24 saat çok aktif çalışıyor.
 
MASKE ÜRETİM TESİSİ KURDUK
 
TAKA: Sayın Genç süreç devam edecek. Belediye olarak yeni tedbirler alacak mısınız?
 

AHMET METİN GENÇ: Valimiz, büyükşehir belediye başkanımız, kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Ortahisar Vefa, Ortahisar Kaymakamlık ve Ortahisar Belediye bu işi el ele yürüttük. Pazar yerlerinde her gün bine yakın maske dağıtıyoruz. Ortahisar Belediyemiz artık kendi maskesini kendi üretecek. Temizlik işlerine 416, vefada 38 arkadaşımız, sosyal hizmetlerde 64 kişi çalışıyor. Bizim her hafta kendi personelimize yaklaşık 5 bin maske ihtiyacımız var. Erdoğdu Mahallesinde makinelerimizi kurduk her hafta 6 bin maske üreteceğiz. 10 arkadaşımız maske üretecek. Artan maskeleri de diğer kurum ve kuruluşlara dağıtacağız. İhtiyaç durumunda haftalık 15 bin maske üretebilecek kapasitemiz var.
 
SOSYAL MESAFE, MASKE VE DEZENFEKTAN
 
TAKA: Trabzon için tehlike geçti diyebilir miyiz?
 
AHMET METİN GENÇ: Trabzon’da vaka sayısı her gün düşüyor. Ortahisar ölçeğinde 80 civarı vaka var.  Belediyemiz ölçeğindeki en büyük birimi temizlik işlerimiz 416 arkadaşımız takdire şayan dezenfektasyon çalışmaları yaptı. Pazarları kontrol altına aldık. Hemşehrilerimize de teşekkür ediyorum. Kısıtlamalara riayet ediyorlar. Tüm tedbirler alındı. Bu hastalık seçim gibi. Bir oyla başlıyor sonra binler oluyor. Bu hastalık bir kişi ile başladı sonra o bir kişi on beş gün içinde bin kişi olabilir. Bireysel korunmamızı yapmalıyız. Sosyal mesafe tedbirlerine uymalıyız.

 
BU DEVLET MİLLETİNİN EMRİNDEDİR
 
TAKA: Sayın Başkan Türkiye antidemokratik uygulamalardan çok çekti. Şu anda da yine çatlak sesler geliyor. Böyle zor bir dönemde bunları nasıl değerledireceksiniz?
 
AHMET METİN GENÇ: Türk Milleti 15 Temmuz’da darbe işlerini tarihe gömdü. Bu kadar güzel işler yapılıyor. ‘Dünyanın süper gücü’ diye tanımlanan Amerika’nın şu anda sosyal olarak çöküşte olduğunu gözlemliyoruz. Türkiye’de bu kadar mesafeler alındı. Demokraside de çok ilerdeyiz. Yapıcı muhalefet demokrasiye katkı sağlar. Şu anda darbe sesinin iması bile kendini demokratik olarak ifade eden partilerin kendisi ile çelişmesidir. Türk Milleti 15 Temmuz’la darbe işini toprağa gömmüştür. Ülkemizde artık darbe olmaz. Buna milletimiz müsaade etmez. Pandemi dışında milletimiz daha evine girmeyecektir. AK Parti eleştirilebilir. Demokrasinin gereğidir. Ama bunu daha iyisini yapacağım diye eleştirin bu yöntemlerle değil.