Lige Beşiktaş yenilgisiyle kötü bir başlangıç yapan Trabzonspor dün Denizli deplasmanında da oynadığı futbol ile ışık vermedi.
 
Ev sahibi ekip geçen hafta İzmir deplasmanında Göztepe’den beş gol yerken Trabzonspor ise rakip kalede bir türlü ne çoğalabildi ne de pozisyon ürete bildi. Geçen sene bir çok maçını 3-5-2 sistemi ile oynayarak kazanan Bordo-Mavililerde takımın başına gelen İngiliz Newton bu sistemden vazgeçip 5-3-2 oyun sistemi ile Denizli karşısına takımını çıkarttı. 5-3-2 sistemi oynamak ne demek oluyor bir anlam veremedim! Beşiktaş karşısında 3-0 yenikken forvetten Ekuban’ı alıp stoper koyan Newton hoca Denizlispor maçının onbirinde defansın orta göbeğinde Campi, Hüseyin Türkmen ve Edgar’ı oynattı. Newton hoca bu kadar korkak olmaya gerek yok. Senin takımında beş kişi geride durdu mu sen nasıl çoğalıp da gol atacaksın. Trabzonspor 5-3-2 oyun sistemi ile kimseyi yenemez. Bu oyun sistemi ile Trabzonspor falkoz deresinde galip gelir. Oyunun ikinci yarısında on kişi oynayan Denizlispor karşısında Trabzonspor forvetsiz oynadı.
 
Buradan yetkililere soruyorum; Plaza neden alındı? Kulübede durmak için mi yoksa oynamak için mi? Bir idmanla ilk onbirde Baker ve Benik Afobe oynuyor da sezon başından bu yana idmanlara çıkan Plaza neden iki haftadır oyuna giremiyor. Yoksa Messias gibi sezon sonuna kadar kulübede mi oturacak?
 
Dedim ya Newton oyunu okumasını bilmiyor. Sadece seyrediyor. Seyretmekle de bu iş olmuyor. Oyuncu değişikliğine bakıyorum. Afobe’nin yerine Ahmet Cambaz, Hüseyin Türkmen’in yerine Guillerme, Abdurrahim’in yerine Sefa Kınalı umut bağladığımız isimler. Olmaz hoca olmaz. Sen galip gelmek istiyorsan dakikalar ilerledikçe riski göze alacaksın. Afobe’yi niye oyundan alıyorsun? Bunun yanına Plaza’yı oyuna al santrafor mevkiini çiftleyip sağdan soldan yapılan ortalarla gol aranabilirdi. Ama gelin görün ki 90 dakikada Trabzonspor’un her iki hücum hattından rakip ceza alanı içine ortası dahi yok... Beşiktaş karşısında Brezilyalı Guilherme ilk onbirde oynadı. Ne yaptı koca bir hayal kırıklığı Denizli maçında da hayal kırıklığı yaşattı. Trabzonspor bu yabancılarla bir yere varamaz. Yazık bunlara verilen paraya...
 
Uzun bir aradan sonra Trabzonspor maçını yöneten orta hakem Volkan Bayarslan, sen o dayağı haklı yedin. Baştan aşağıya maçı katlettin. Denizlispor’lu Mustafa Yumlu’nun ceza alanı içerisinde, Benik Afobe’yi itmesine penaltıyı görmemezlikten geldin. Sonra Nwakaeme’nin pozisyonunda VAR hakemi Yaşar Kemal Uğurlu’nun uyarısı ile penaltıyı iptal ediyorsun. Sen on dakika konuştuktan sonra VAR’a gidiyorsun pozisyonu izleyip verecek olduğun penaltıyı vermiyorsun!! Hadi bunu geçtim. Son dakikada Serkan Asan’a yapılan ceza sahası içindeki hareket net penaltı, bunu da vermiyorsun. Peki VAR’da bulunan Yaşar Kemal Uğurlu senin gözlerine tavuk karası mı indi! Başında bulunduğun ekranda Türk filmi mi veya başka bir şey mi seyrediyordun? Anlaşılan şu ki bu hakemlerle yine bu lig bitmeyecek.