Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş ile hastaneyi ve Trabzon gündemini konuştuk.

Farabi Hastanesinde büyük ve başarılı ameliyatlara imza atıldığını ifade eden Tekinbaş, “Biz sadece Trabzon’dan hasta kabul etmiyoruz. Bölgemize de tüm bölgelere de hizmet ediyoruz. Referans hastaneyiz” dedi.

MESLEĞE ADANMIŞ ÖMÜR

İşte Tekinbaş’ın o açıklamaları: “Trabzon Araklılıyım.  O zamanki ismiyle Trabzon Numune Hastanesinde görev yaptım. Sonrasında Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yöneticilik yaptım. Öğretim Üyesiyim. Daha sonra Farabi Hastanesine geldim ve şimdi de buranın yönetici başhekimliği görevini sürdürüyorum. Bunun yanı sıra da akademik çalışmalar ve Tıp Fakültesinde eğitim veriyorum.

TECRÜBELİ HASTANEYİZ

Hastanemiz, ülkemizin önemli hastanelerinden birisidir. Büyük ve başarılı ameliyatlara imza atıyoruz. Çok önemli sağlık sorunları hastanemizde tedavi ediliyor. Bölgemiz açısından baktığımızda önde gelen hastaneyiz. Sadece Trabzon’dan hasta kabul etmiyoruz. Bölgemize de tüm bölgelere de hizmet ediyoruz. Referans hastaneyiz. Böyle bir hastanenin çalışanlarının kapasitesi de fazla olmak zorunda. Hastanemizin diğer hastanelere göre en büyük farkı tecrübeli ve çok yetişmiş doktorlar, hemşireler ve ekibimizle halkımıza hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı zamanda araç, gereç ve tesisat açısından da yeterli konumdayız. Ekonomik sıkıntılarımız genel mana da azalsa da henüz bitmedi. Ama sıfıra yaklaştı.

HASTALAR FARKI GÖRÜYOR

Hastalarımız hastanemize geldiğinde, hastanemizin pozitif durumlarını olumlu olarak fark ediyor. Bu fark hedeflediğimiz duruma geldi. Hasta potansiyelimizde de ciddi oranda artış oldu. Bu bizim ekonomik durumumuza da yansıyor. Hastalarımızı mağdur etmemek için bütün önlemleri alıyoruz. Mümkün olduğunda hastaya dışarıdan malzeme tedarik etmiyor. Hastanemizin tüm imkanları ile tedavileri yapılıyor.

DIŞARIYA AÇILIYORUZ

Hastanemiz uluslararası hasta kabul ederek, sağlık turizmine de ciddi ölçüde katkı sunuyor. Şu anda Afrika’dan, Avrupa’dan, Kafkasya’dan, Balkanlar’dan hasta kabul ediyoruz. Her geçen gün sağlık turizmi kapsamında  kabul ettiğimiz hasta sayısı artıyor. Sağlık turizmi sadece maddi bir alan değildir. Aynı zamanda ülkemizin dışarıya açılan kapısı yurtdışında çare bulamayan hastalara kapı açıyoruz. Yüksek ücret talep etmiyoruz. Diğer büyükşehirlerle kıyaslandığında bizim ücretlendirmemiz oldukça düşük. İslam inancında insanlara yardım etmek bir insanın sahip olması gereken en önemli husus olarak kabul ediliyor. İyi gidiyoruz hedefimiz daha iyiye gitmek.

SÜREKLİ BÜYÜYORUZ

Türkiye’nin en ünlü hastanelerinden biri ve sürekli büyüyoruz. Eski hastane bugünkü şartlarda yeterli değil o yüzden yeni binalar, bloklar yapıldı. Yeni birimler açılıyor. Yeni bilimsel alanlarla hastanemizi genişletince yeni fiziksel imkanlara da ihtiyacımız oluyor. Çok modern bir otoparkımız var. Geçtiğimiz ay halkımızın hizmetine sunuldu. Katlı otoparkımızın Türkiye’de çok fazla örneği de yok. Bin 400 araçlık bir otopark. Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Devlet olmadan hiçbir şey olmuyor. Şimdi insanlarımızın orayı tanımasını istiyoruz. Katlı olması insanlara zor geliyor. Fiyatları da çok uygun. Hedefimiz para kazanmak değil, hizmet etmek ve giderleri karşılayabilmek.

DEVLETİMİZ YANIMIZDAYDI

İnşallah bir daha böyle bir pandemi yaşamayız. Her şerde bir hayır vardır. Pandemi bize çok şey kattı, iyi tarafından bakıyoruz. O dönemde ülkemizde devletimizde çok iyi ilerledi. İnsanlardan ücret talep etmeden sağlık hizmetleri giderilmeye çalışıldı. Yoğun bakım, aşı bunlardan ücret talep edilmedi. Hastanemizde şu an covid hastamız yok, eski hizmet alanımıza döndük.

2023’DE BİTECEK

Çocuk Hastanesinin inşaatı hızlı bir şekilde ilerliyor. İnşaatın 2023 yılının ikinci yarısında biteceğini ve hizmete açılacağını söyleyebiliriz. Oradaki o eksiklikte giderilecek.

HEDEFİM İYİ İNSAN

İyi bir insan olmak. Cenazemde insanların içten bir şekilde biz razıyız demeleri hedefim. Allah neyi nasip etti yaşayıp görüyoruz. Hakikaten insan yaşadığını alıyor.

TRABZONSPOR OLMAZSA OLMAZ

Her taraftar gibi bizim de Trabzonspor’umuza karşı inanılmaz bir mutluluğumuz var, çok mutu olduk. Kombine alıp her maçına gitmeye çalıştık. Bir enerji birikimi vardı ve deşarj olması gerekiyordu ve şampiyon olarak deşarj olduk. Belediyemiz de turizm açısından çok şey yapıyor. Maraş caddesi, Ganita vs. tabii Trabzonspor’un şampiyonluğu turisti buraya çekti. Tabii ki mutlu oldum. İstanbul’daki şampiyonluk kutlamalarına da gittim. İnşallah şampiyonluğumuza seri olarak devam ederiz.”