Elbette ki savunmada Hugo’yu da tebrik ediyorum, Ekuban ve Abdulkadir  Ömür’ü de. Ama Önce Abdullah Avcı’yı.
Nereye geldiğinin farkında olduğu için, Samimi, rahat ve felsefeden uzak bir futbol adamı duruşu için.
Yaptığı birkaç dokunuş var. Bunlardan biri, takım oyuncularını birbirine yakınlaştırdı, yardımlaştırdı.
İkincisi Nwakeme ve A.Kadir Ömür artık daha da kenarlara gittiler. Ömür’ü Edin Visca gibi kullanmak istiyor.
A.Kadri Ömür güzel işler yaptı. Daha da iyi olacak. Böylesine ağır bir zeminde hem Ekuban’a gol attırmak hem de Afobe’ye al da at demek az iş değil. Büyük oyuncu olacak ama fiziken güçlenmeli.

Trabzonspor Avcı ile yeni bir yol bulacak ve yürüyecek. Tabi ilk yarının sonuna kadar.
İkinci yarıda Trabzonspor çok daha etkili olacaktır.
Kazanmaya devam.

3 TAKVİYE İLE ZİRVEYE


Hep örnek veriyorum, Orta sahaya 30 yaşında bir Atiba, sol kenara Umut Meraş’ı al ve hücuma da  tilki gibi bir golcü bul, Trabzonspor yine şampiyonluğun en büyük adayı olur. Ama alamıyoruz. Transfer sezonunu bekleyeceğiz! Bence milli takımda  da sol kenarın oyuncusu Umut Meraş’tır. Genç oyuncu. Bakın Macaristan maçında Caner 60’dan sonra yürüyemez hale geldi. Trabzonspor yönetimi şimdiden harekete geçmeli.

CEMİYETTE O GECE

Gazetecilik mesleği çileli meslektir. Mesleğe başlarsın, hele birde ilçeden, hele bir de köyünden gelmiş isen şehirde yatacak yer dahi bile bulamazsın. Sevgili Adnan Sungur ile Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin lokalında yatıyoruz ve gündüzleri de haber üretiyoruz. 1986 Dünya kupası. Arjantin ve İngiltere karşılaşması. Cemiyeti Zeki diye bir kardeşimiz Nejdet abiden yeni devralmış, 5-6 kişilik de bir kalabalık var.

İçlerinde Ayhan Saraç, rahmetli Muharrem Özağcı da bulunuyor. Marodona’nun attığı 100 yılın golünü orada birlikte izledik, elle attığı golü ne o akşam bizler ne de hakem dahi hiç kimse çözemedi ve ‘O el Tanrı’nın eli idi’ dedi yıllarca. Ben halen Messi’nin çok daha yetenekli olduğunu söylesem de aldığı Dünya kupası Napoli’deki  başarısı ile birlikte Maradona her zaman çok farklı imiş. Sahada muhteşem bir oyuncu yaşamında ise ikilemden bir türlü kurtulamayıp alkole sarılan ve arkasından gelen acı ölüm. Yazık. Hemde çok yazık.

HÜSEYİN’LERİN HİKAYESİ

Hüseyin Turgut ve Hüseyin Türkmen. İkisinin de babası Polistir. Ünye’de birlikte 10 yıl aynı polis merkezinde çalıştılar. Çocukları ise Ünyespor alt yapısında oynadı. Hüseyin Türkmen ile birlikte Hüseyin Turgut futbol yolculuğuna minik takımda çıktı. Hüseyin Turgut eğitimine devam etti, Türkmen ise Trabzon’a geldi Trabzonspor alt yapısına Haluk Ulusoy(Kadir Özcan) tesislerine yerleşti.

A takıma kadar çıktı ve milli oldu. Hüseyin Türkmen’i hep destekledik. Hüseyin Turgut ise Tıbbıye’den mezun oldu ve geçen hafta İstanbul’dan  aradı, ‘Amca, Taksim Eğitim Araşırma hastanesi Covid servisinde doktor olarak hizmete başladım.’
Muhteşem. Kaçak göçek yok, insanlığa hizmet var. Tebrikler Hüseyin Turgut. Tebrikler Hüseyin Türkmen.
 
SİZ ŞENOL GÜNEŞ’SİNİZ

Ankara’dan Orhan Kaşıkçı’nın mektubunun özetini sütunuma aldım: ‘Lobiler güçlüdür hocam. 2002’yi hatırlayın. Milli takımımızın en çok yükseldiği dönemi değil miydi? Ama onların canını yaktı bu başarı. Ne üstün kaldı ne saçın.

Eleştirileri en acı noktaya gelmedi mi? Kurtulun bu adamlardan. İyi de olsan eleştirecekler, kötü de olsan eleştirecekler. Siz orayı terk edip gidene kadar peşinizi bırakmayacaklar. Sizi sevmeyecekler hocam. Siz Trabzonlusunuz hocam, O yüzden siz korkmayın hocam. Doğru yaptığınız zaman onların canı acıyor ve çaresiz kalıyorlar. Aciz kalıyorlar. Yazmıyorlar hocam, yazmıyorlar. Sporu bırakıp magazin yazıyorlar, ekonomi yazıyorlar. Onun için doğru tercih hocam. Caner değil Ömer bayram, Hakan değil Yusuf Yazıcı hocam.’

CEVAT OCAK VE TFF’NİN NEZAKETİ

Cevat Ocak. futbolculuğu, İdmanocağı alt yapısındaki antrenörlüğü, muhabirlik, ve Milliyet gazetesi’ndeki şefliği. Belediye basın ofisindeki tam 30 yıla yakın süren hizmeti ve yazdığı 3 kitabı. Türkiye futbo Federasyonundaki temsilcilik görevi. Sonrasında da  görevi arkadan gelenlere bırakma hoşgörüsü. Muhteşem bir özgeçmiş, muhteşem bir kimlik.

TFF temsilcilik görevini tamamlamasından dolayı Temsilciler kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Demir ile Süper lig temsilcisi Emniyet Müdürümüz Metin Alper bizzat eve kadar giderek formasını takdim ettiler. Milli takım forması çok yakıştı. Spora ve futbola onca hizmete karşılık güzel bir jest oldu. Tebrikler sevgili dost.
 
OZAN BERLİN’E ‘KUŞ GİBİ’ İNDİ


Yeni yapılan Uluslararası Berlin Havalimanına inen ilk Türk yolcu uçağının(Pegasus) pilotları ve kabin amirleri havalimanı yetkililerince törenle karşılandı. Pilotların birisinin Pazarkapılı ve Trabzonlu Ozan Mümtaz Kandaz olması ayrı bir gurur kaynağımız oldu. Arkadaşım Hasan Kandaz’ın oğlu olan Ozan ekibiyle birlikte bu gurur görüntüsünü verdi.

BİRAZ NOSTALJİ 
 
1-Pazarkapılı Tüccarlar: Fikri Keleş...Ahmet Onur...Sami Kandaz, Mehmet Ali Akyol, Hikmet Onur...Yıl...1972. Muhteşem bir sohbet.

2-Trabzonspor’un 1992 kongresi. Sadri Şener beyin listesi. Tam bir şöhretler karması.