CHP Trabzon Ortahisar İlçe Başkanlığı saha çalışmalarına devam ediyor. Vatandaş ve esnaf ziyaretlerini sürdüren CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, bir esnafla yaşadığı diyaloğu anlattı.

Oyman, “Çözümü sandıkta” başlığı ile açıklama yayınlayan Oyman, “Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak bir fiil alanda çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın ve esnafımızın dertlerini dinliyor, onların sesi olmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde bir mahalle çalışmasında bir esnafımızı ziyaret etmiştik; kendisi yanımıza yaklaşarak duygu ve düşüncelerini müşterilerinin yanında rahat ifade edemeğini bu sebeple de bir not kağıdına yazarak bizlere iletmek istediğini ifade etti.

Ve karşımıza çıkan tabloda;

“Korkudan dolayı kimsenin sesi çıkmıyor. Ben artık bunların gitmesini istiyorum. Bunların her şeyi para olmuş. Lütfen bizi bunlardan kurtarın. Biz artık yandaşlık istemiyoruz. - Esnaf kardeşiniz”

Esnaf kardeşimiz belki de bir çok kişinin sesi olmuştur. Bu ne yazık ki mevut yönetimin getirmiş olduğu sistemin sonucudur.

Esnafımız, memurumuz, yurdun bir köşesinde emek veren herhangi bir bireyimiz ya da işsiz kardeşimiz duygu ve düşüncelerini, belki şikayetini belki sitemini belki herhangi bir önerisini ifade etmeden önce yarın öbür gün karşıma ne çıkacak endişesiyle hayat mücadelesine devam ediyor. “Yarın işimden olacak mıyım?” ,“yarın iş bulabilecek miyim?” endişesiyle bu gergin ve stresli ortamda yaşamaya çalışıyor. İfade özgürlüğünden bahsetmemiz gereken ülkemizde ne yazık ki duygu ve düşüncelerimizi ifade ettikten sonra başımıza ne iş gelecek endişesinden bahsediyorsak burada ne adaletten, ne liyakatten, ne hukuktan ne mutluluktan, huzurdan bahsedemeyiz.