Abdülkadir Parmak, Ekuban, Nwakaeme ve Flavio’dan yoksun Trabzonspor, Başakşehir maçına yine de hızlı başladı. İlk 15 dakika Baker ve Afobe’nin yakaladığı net gol pozisyonları heyecan vericiyken, kaleci Uğurcan Çakır ve Edgar’ın yaptığı basit hatalar, Başakşehir’i cesaretlendirdi ve Baker’in kaptırdığı topu İrfan Can Kahveci golle sonuçlandırdı. İlk yarıda rakip takımın 1-0 galibiyeti ile sonuçlandı.
 
Yeni transfer Hugo’nun performansına gelince, kesinlikle kaliteli bir oyuncu… Hava toplarında çok üstün. Top rakipteyken sakin ve tecrübesini konuşturuyor diyebilirim. Lider özellikleri de var. Edgar ile iyi bir ikili olabilirler mi sorusu şuan belki yorum yapmak erken olabilir ama Edgar bir Hugo asla değil. Zaten Başakşehirliler Edgar’ın üzerine üzerine oynadılar, maden bulmuş gibiydiler! Marlon Trabzonspor’un oyuncusu değil. Önünde oynayan Diabete de henüz bordo-mavili takıma alışmış değil. Yapmak istediği çok şey var ama yapamıyor, zamana ihtiyacım var diyor. Orta sahada Baker ve Kamil Ahmet zayıf kaldılar. Flavio’nun yokluğunda. Afobe, Şörloth olmak istiyor ama bu iş o kadar kolay değil. Mesela, Pereria’nın attığı ortalara koşacak, bakakalmayacak. Safa Kınalı 10 numara pozisyonda oynadı. İlk kez. Fakat, Sefa’yı ben ‘adam olacak çocuk’ olarak görüyorum. Kuvveti var, oyun zekası da var ama acemi. Attığı bir şutu kaleci Mert son anda parmaklarının ucuyla kornere çeldi. Bu da demek oluyor ki, geleceği var.
 
Trabzonspor, ikinci yarıya 1-0’lık mağlubiyetin vermiş olduğu moral bozukluğu ile girdi ve iyice basit hatalar yapmaya başladı. Düşünün Afobe defanstan top çıkartır hale geldiğinde yardıma gelen kimseler olmayınca Visca, Uğurcan’a inanılmaz güzel bir gol atarak takımını 2-0 öne geçirmesini bildi. Sazı iyice eline Başakşehir daha diri oynamaya başladı. Trabzonspor takımı da psikolojik olarak geriye çekilerek, rakibine adeta davetiye çıkardı. Safa oyundan düştüğünde yerine giren Djaniny ilk kez oynadığından panik yaptı. Ama ilerleyen haftalarda takıma oturduğunda ligimize imza atar diye düşünüyorum.
 
Gelelim asıl konuya, A.Kadir Parmak’ın sağlığına kavuştuğunda, Ekuban, Nwakaeme ve Flavio döndüğünde Trabzonspor normalleşiyor diyorum ama durum budur diye Başakşehir maçının kaybedilmesi önemli bir sorun gibi de duruyor. Yanılıyor muyum? Haftaya Fenerbahçe deplasmanında da Trabzonspor olası bir kötü sonucu alırsa bordo-mavililerde taşlar yavaş yavaş yerinden oynamaya başlar. Benden söylemesi. Kimse kırılmasın, darılmasın. Görüntü budur. Son sözümde A.Kadir Ömür’e olsun, kaçak oynamaya devam ediyor, sorumluluk almıyor. Kafası nerde bilmiyorum ama bir anevvel kendisini acilen toparlaması gerekiyor.

Newton ile ilgili de söyleyeceklerimiz var. Ligin 5’inci haftası geride kaldı. Tek galibiyeti var. Son dakikalarda gelen transferlerin henüz takıma uyum sağlayamadıklarının farkındayız. Milli takımdan dönen oyuncuların yaşadıkları sağlık problemlerini de biliyoruz. Flavio’nun 3 maçta iki kez kırmızı kart görmesini de biliyoruz. Tüm bunların takım dengesini bozduğu da belli. Eyvallak ama yine de daha üretken bir takım ortaya çıkarmalıydı diyorum,  başkada bir şey demiyorum.