Trabzonspor’u haftalar sonra bu kadar istekli ve arzulu oynuyor halde görmemiştik diyerek başlamak istedim. İlk yarıda rakibine pozisyon dahi vermeyen bordo-mavililer, en az 5 gol pozisyonu yakaladı. Djaniny, Bakasetas (2), Baker ve bir de Nwakaeme’nin direkten dönen kafa şutu. Tabi Muslera’nın da hakkını yememek lazım.  İnanılmaz kurtarışlar yaptı.

Trabzonspor takım halinde iyi oynadığından Galatasaray çok panikledi ve bariz hatalar yapmaya başladı. Babel’in ilk şut denemesi 43’de oldu, o da kale bile tutmadı. Trabzonspor verimli oynarken, doğal olarak gol atması beklendi ama olmadı. En iyi oynayandı Bakasetas öylesine diri ve seri hareketler yaptı ki, Galatasaray savunmasının bir ara aklı başından gitti de denebilir. Abdulkadir Parmak’ın yerine görev verilen Berat Özdemir’de takımını rakip sahaya yığan isim olurken, hatasızdı.

Galatasaray’ın yeni yıldız adayı Kerem, Göztepe’ye attığı üç golden sonra Abdullah Avcı’nın bu genç oyuncuya özel önlem aldığı ve topa ayak vurmaması adına önlemler aldığını da gördük. Edgar ve Hugo Kerem’e adım attırmadı. Luin Dama kontrolündeki Dijaniny’de yine de etkili oynadı. Dediğim gibi, Muslera her defasında başarılı oldu ve ilk yarı 0-0 berabere sonuçlandı.

Trabzonspor ikinci yarıya da tempolu başladı ve vites artırdı. Fırtınanın etkili oyunu Galatasaray’ın iyice bunaldığı dakikalar oldu. Dk 55’de Nwakaeme sert vurdu kaleci Muslera yine başarılıydı. Hep diyorum yine diyorum Ekuban haftalardır piyasada yok. Ne oldu bu çocuğu diyesi geliyor insanın. Galatasaray maçında da piyasada yoktu, hatta kaptırdığı top yüzünden Hugo sarı kart gördü. Üstelik oluşan serbest atışı Babel kullandı, gol olsa Trabzonspor’un o güzel futbolu gölgede kalmış olacaktı. Yönetime sesleniyorum, Ekuban’ın sorunu ne ise acilen çözün. Yoksa Ekuban konusu olumsuz yönden iyice doruk noktasın çıkacak benden söylemesi…

Trabzonspor’un sıkışmaya başladığı dakikalarda Emre Akbaba Halil ve Şener Galatasaray’ı sırtlayan isimler oldular. Genç Kerem’de iyi oynamaya başladı, markajda tutulmasına rağmen.. Serkan Asan ve Marlon’un Galatasaray maçında da çok sırıttığını söylemek lazım. Yeni sezonda Abdulah Avcı bu iki mevkiiye de sağlam isimler bulmak zorunda. Yoksa sıkıntı daha da büyüyebilir…

Galatasaray’ın oyunda dengeyi sağladıktan sonra Trabzonspor’un üzerine zerine gitti. Artık golü kim bulursa maçı kazanacak havası oluştu. Dediğim anda bordo-mavililer golünü buldu. Fakat burada Fatih Terim’in hatası büyük oldu. 76’’da bana göre Kerem iyi oynuyordu, yerine Oğulcan girdi. Tam da bu sırada Trabzonspor golünü attı. Tabi Luyindama’nın da golde armağanı oldu denebilir.. Edgar’da affetmedi ve harika bir vuruşla takımını 1-0 öne geçiren isim oldu. Golün hemen ardından Nwkaeme değişikliği geldi Abdullah hocadan, yerine giren A.Kadir Ömür’dü ama etkisiz oynadı. Dk 80’de Emre Kılınç’ın sert şutunu Uğurcan’dan başkası kurtaramazdı... Helal olsun Uğurcan’a…

Sonuç olarak Trabzonspor, maçı tam kazandı dediğimiz anda yediği şok bir golle karşılaşmayı berabere bitirmek zorunda kaldı. Bu golde Hugo’nun gereksiz sertlikteki müdahalesi vardı, sonrası serbest atış oldu, yine de Uğurcan kurtardı ama yetmedi, tamamlayan da Emre Akbaba oldu, karşılaşma da 1-1 sona erdi.

Son beş haftada galibiyet yüzü göremeyen Trabzonspor,  beraberlik fobisinden acilen kurtulması gerekiyor. Her iki takım adına son yorumumuz şu olsun, 1-1’lik sonuç her iki takım adına hiçbir işe yaramamıştır. NOKTA. Not. Maçı futbolun adaletsizliği kazandı. Normalde bu maçın hakkı Trabzonspor’du diyorum başka da bir şey demiyorum.