7 Haziran 2015 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine giren ve 1 Kasım genel seçimleri sonrasında Ahmet Davutoğlu başbakanlığında kurulan 64. ile Binali Yıldırım’ın kurduğu 65. Hükûmette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapan Berat Albayrak, önemli işlere imza atmıştı.

Berat Albayrak’a uzun yıllar özel sektörün enerji alanında zirvedeki koltuğunda oturduktan sonra çok çalıştı, kendisini geliştirdi ve sektörü çok iyi öğrendi.

Kazandığı o tecrübelerle bugün Türkiye Fatih’leri, Karadeniz’de yüzdürüyorsa, Doğu Akdeniz’de sondaj vuruluyorsa, eğer Akkuyu’da, Sinop’ta nükleer santraller konusunda kararlılığını koyuyorsa bunun altında Berat Beyi’in katkısı ve kararlılığı yatıyor.

Kuşkusuz Sayın Cumhurbaşkanımızın yetkilendirmesi ve arkasında durması, çok ama çok önemlidir.

Karadeniz’de Doğalgaz’ın bulunması onun sayesinde olmuştur. O’nun bakanlığı döneminde alınan üç petrol arama gemisi bugün Türkiye’nin tüm denizlerinde tarama yapması ve enerjide güçlenmesi son derece önemlidir.

2017 Anayasa değişikliği referandumundan sonra Devlet Başkanlığı sisteminde Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanlığındaki kabinede de Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atandığında dünyada ve Türkiye’de yaşanan global ekonomik kriz nedeniyle dövizin yükselmesi O’na bağlandı.

Muhalefet partileri damat kaldırıp, damak oturttu.

Oysa 2018 yılından itibaren Ekonominin başında verdiği mücadele de Sayın Albayrak’ın dik duruşunun bir göstergesidir.

19 yıldır tek başına iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin başarısına gölge düşürmeye çalıştılar.

Ne yaptıysalar tutmadı.

Olgun bir devlet terbiyesi örneği göstererek adeta “Dövizdeki yükselişin sebebini beni mi görüyorsanız” diyerek istifasını vererek olgunluk sergiledi.

Zaman içerisinde döviz bir aşağı bir yukarı çıktıysa da asıl meselenin pandemi süreciyle birlikte dünyadaki global ekonomik krizden kaynaklandığı görülünce de muhalefetin de damat mazereti kalmamış oldu.

Bölgemizin evladı Berat Albayrak’ın istifasından sonra gerek merkez bankasındaki faiz oranları ve gerekse ekonomik göstergelerin farklı yansımadığı gözlemlenirken fiyat artışlarının da sürekli tırmandığını gördük.

Enflasyon artış gösterdi, işsizlik hakeza öyle.

Demek ki bu işin damatla bir alakası yok.

Berat Albayrak doğru işler yapmıştır.

Şimdi, AK Parti’de yeni bir sürece giriliyor.

İl kongrelerini tamamlayıp Nisan ayının ilk haftasında büyük kurultayını gerçekleştirecek olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nde önemli değişikliklere gidileceği konuşuluyor.

2023 Türkiye’sinin inşası için hem parti kurullarında değişikliklere gidilecek hem de yeni bir kabinenin oluşturulacağı kamuoyuna sızan bilgiler arasında.

Ve olası bu yeni kabinede Türkiye’de enerjide çığır açan, doğalgazın bulunması ve petrol yataklarının işlenmesi gibi ülkenin önünü açacak önemli adımlar atan Berat Albayrak’ın da yer alacağı ifade ediliyor.

Birkaç ihtimal üzerinde duruluyor

Ya Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, ya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı veya birbirinden ayrılması düşünülen Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Maliye Bakanlığı görevine atanacağı konuşuluyor.

Ya da AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı gibi önemli bir göreve.

Yani anlayacağınız Berat Albayrak siyasete geri dönüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefete “Damat kadar taş düşsün başınıza” demesi ve sahip çıkması yeni bir görevlendirmenin olacağı sinyalini taşıyor.

Evet, Türkiye’nin Berat Albayrak gibi bir bakana ihtiyacı var.

Türkiye enerji özgürlüğüne kavuşma yolunda büyük hamleler atıyorsa bu Berat Albayrak’ın sayesinde olmuştur.

Eğer pandemi sürecinde Türkiye’de üretim arttıysa, tüm dünya ülkeleri geriye giderken Türkiye yüzde 5 büyüyorsa bu onun sayesinde olmuştur.

Eğer esnafa 25 bin liralık kredi desteği sağlanmışsa, kira yardımı yapılmışsa bunda da onun katkısı büyüktür.

Berat Albayrak Türk siyasi hayatına yeniden geri dönmeli ve ülkesine hizmet etmeye devam etmelidir.