UEFA Avrupa Konferans ligi Play-Off maçında Roma’ya elendikten sonra rotasını tamamen lige çeviren Trabzonspor, tam 44 yıl sonra karşı karşıya geldiği rakibine karşı etkili oynadı. Kızmayın ama benim gördüğüm Giresunspor kesinlikle bu ligin takımı değil. Trabzonspor’a karşı kazanma ihtimalleri hiç yoktu. Dk 7’de Bakasetas öyle bir korner atışı kullandı ki, direğin dibindeki Nwakaeme’ye sadece kafayla topa dokunmak kaldı ve golünü attı 0-1. Tabi bu pozisyonda kaleci Okan’ın büyük hatasını da unutmamak gerekiyor.

Roman maçında Peres, Cornelius, Gervinho ve Trondsen sakatlıkları nedeniyle Giresunspor’a karşı forma giyinemediler. Doğal olarak Abdullah Avcı, önemli bir rotasyona gitti ve İsmail, Abdülkadir Ömür, Berat, Serkan Asan’a görev verdi. Performanslarına gelince, Serkan Asan bildiğiniz gibi vız vız bal yok. Berat kesici değil. Abdülkadir Ömür’de o eski Ömür değildi… İsmail Köybaşı’da Trabzonspor’a çektirmeye devam ediyor. Dk 25’de öylesine gereksiz bir faul yaptı ki, bir de hakeme gidip itirazını devam ettirince takımını 10 kişi bırakabilirdi, araya Nwakaeme girdi de hadise kırmızıya dönmeden kapatıldı. Haa, bu arada Bakasetas’ı da unutmayalım. O da Dk 4’te Aziz Behich’in yüzüne vurdu, sarıyı yedi. Nedir bu telaş, nedir bu panik hal anlamış değilim. Abdullah hocanın Bakasetas’ı ve İsmail’i ciddi ciddi uyarması gerekiyor. Yoksa sonra ki maçlarda Trabzonspor’un başı belaya girer, benden söylemesi…

Trabzonspor, oyun oynamayı bırakıp skoru koruma yoluna gidince, Giresunspor cılız da olsa pozisyon bulmaya başladı eski futbolcusu Zeki Yavru ile... Nihayet durumu fark eden Abdullah Avcı, A.Kadir Ömür’ün yerine Yusuf Sarı’yı ve Bakasetas’ın yerine de Sipois’e görev verdi. Amaç daha diri oyuncularla gol pozisyonları üretmekti. Dediğimiz sırada 61’de Djaniny inanılmaz bir gol kaçırdı. Yusuf’un etkili oyununu beğendim. Biri serbest atış olmak üzere, uzaktan attığı sert şutu kaleci Okan çıkarttı. Siopis’de etkiliydi, orta sahada kesinlikle direnç sağladı ve Giresunspor’u iyice oyundan düşüren isimler oldular. Sarı kart gören Djaniny’nin yerine de Koita girdi ki doğru bir karardı, lakin Djaniny her an kırmızı kart görebilecek düzeye geliyordu.

Sonuç olarak, Roma maçı sonrası Giresunspor galibiyeti bana göre ilaç gibi oldu Trabzonspor adına… Galatasaray maçına kadar da as oyuncularının sakatlıkları da düzeldiğinde şampiyonluk yarışı adına farklı bir Trabzonspor ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum. Abdullah Avcı’nın Trabzonspor’u, Galatasaray’ı da mağlup ederse işler farklı bir noktaya dönüşebilir, bunu şimdiden söylüyorum.