İki yıla yaklaşan insanlığın son belası Corona virus ile alakalı olarak dünya allak-bullak olmuş durumda. Ancak gelişmiş ülkeler bu belayı yok edemediyseler de şimdilik control altına almayı başardılar.  Elbetteki bu beladan sıyrılmayı sağlayacak pek çok argüman olsa da meselenin gelip mali politikada sabitlendiğini gördük.

Ekonomileri zayıf olan ülkeler can havli ile sağa sola zıpladılar sonuç mu? “eski bir meyhane türküsü vardır: “Sen bu yaylayi yaylayamasın, Yavri yaylayamasın! / Derindir suları boylayamazsın boylayamazsın!” maalesef ki durum böyle. Her şeyde olduğu gibi bu denli ciddi bir konu da populist malzeme yapıldı, başta duyulan güven kısa zamanda sabun köpüğü gibi tez yok oldu.

Zaman zaman zihinsel bir travma yaşıyor olmalıyım ki, çok güvenip gurur duyduğum zekam artık bazı şeyleri ya kolay kolay anlamak istemiyor ya da yapılanlara mantıki bir yorum getiremiyor. İki kişinin 1 m. yan yana maskesiz gelemediği bir ortamda 2 ay öncesine verilen bir virus bitirme randevusu sonucu isabetli bir sonuça varılmış, birden bire her şeyde kontrolsüz yelkenler fora edilmiş. Tatil beldelerinde metre kareye yüz kişi düşen yerlerimiz yüzlerce oldu.

“Tatlı tatlı yemenin acı-acı böğürmesi olur” der atalar. Kontrolsüz bir dönem sonrası egoistçe tatil beldelerine doluşan bu insanlar şimdi fiyakalı bir şekilde geri dönüş yolunda. Bu virüs tatil beldelerinde etkisini kaybetmiştir inşaallah!  Şimdi değişik adlandırmalarla perdelenecek bu salgın adına insanlar yeniden evlerine tıkılmak zorunda kalırsa şaşırmamak lazım. Nihayet kemençe çoktan kıy kıylamaya başladı bile. Delta, Ghebreyesus, Lamda, Omega ..vs. adlandırmalarla başkasının 3-5 günlük zevki uğruna yeniden  başlangıçtaki o zor günlere dönmemiz içten bile değil. Çoktan ekran bülbülleri saatleri “Ayarlama Enstitüsü” gibi hazırda emir beklemekte.