Önümüzdeki sezonun organizasyonu bir plan doğrultusunda yapılmalıdır. Bu planlama da altın kural Abdullah Avcı ve yönetimin uyumu olacaktır. En az 3-4 yıllık bir planlama şart.

Bu sezonun kalan haftaları belki de bir kaç sezonu şekillendirecek. Sezonun son bölümlerinde vitesin artması saha sonuçlarında başarının gelmesi ya da tam tersi durum, birçok konuda belirleyici olabilir.

Uğurcan’a gelecek muhtemel teklifler Trabzonspor ve Türkiye gerçeklerinde hayır denilemeyecek düzeyde olacağa benziyor. Gelecek olan paraya göre güçlü bir planlama yapılabilir. Altyapıya önem iki katına çıkmalı. Hugo-Edgar Trabzonspor’un senelerdir aradığı stoper ikilisi.

Böyle ikilisi olmadığı için; 96, 2005 ve 2020 şampiyonluklarını kaybetti.  Bu ikilinin takımda tutulması, kenarlarını o kalite de beklerle takviye etmesi şampiyonluk hedefi için olmazsa olmazlar arasında.

Geçen sezon stoperler iyi değildi. Forvet iyiydi, bu sezon stoperler iyi forvet yok. Her sezon en kritik noktası aksayan ve o noktaların zafiyetiyle hedeften kopan bir Trabzonspor izliyoruz. Önümüzdeki sezon Uğurcan giderse yenilen birçok golde bunu Uğurcan yemezdi deriz diye tahmin ediyorum. Öyle kurtarışlar yapıyor ki seviyeyi arşa çıkardı. Ondan sonra gelecek kalecinin işi hiç kolay olmayacak. 

Abdullah Avcı dönemiyle başlayan galibiyetler serisinin en kritik maçlarda devam etmemesi ön bölge oyuncularının formsuz dönemine denk gelmesi, aynı oyuncu ve oyun sistemi üzerinde anlamsız ısrar edilmesiydi.

Biraz değişimler yapıldığında ortaya 4 gollük bir Ankaragücü galibiyetinin çıkması bunun göstergesiydi.

Nwakaeme ve Ekuban en az 15 hafta sakatlık, formsuzluk gibi nedenlerden dolayı takıma katkı sağlamıyor. Bütün oyun planı bu iki futbolcu üzerinden yapılıyor. Olmadıklarında ya da olunca fayda sağlamadıklarında Trabzonspor duruyor. Bu ikiliye ek olarak bu seviyelere yakın kenar oyuncularının kadroya dahil edilme gereksinimi herkesin malumudur.

Sörloth etkisi yaratacak bütünlükte bir forvet transferi, De Souza kalitesinde  ve deneyiminde bir ön libero takviyesi hedefe güçlü yürüyebilmek için önemli. Böyle bir oyuncuya Berat’ın ihtiyacı var. Bugün Beşiktaş liderse ve şampiyonluğa koşuyorsa saha da ve kulübede ki kalitesine ve alternatiflerine borçlu.

Trabzonspor’un ligde ikinci olma ihtimali; Galatasaray’la Fenerbahçe’nin şampiyon olma ihtimali kadar.

Bu ihtimal sonuna kadar zorlanmalı.

8.haftada hedefinden kopan bir takım için sezon sonunda 3 büyüklerin bir yada ikisini geride bırakmak bir başarı olarak yorumlanabilir.