Fındık bahçesinde çalışan işçilere kendi elleriyle karpuz ikramında bulunan Vali Sonel, fındık işçileri ile bir süre sohbet ederek kolaylıklar diledi, bahçe sahibine de bereketli bir hasat dönemi geçirilmesi dileğinde bulundu.

2022 yılı fındık hasat döneminin tüm üreticilere hayırlı olması dileğinde bulunan Vali Tuncay Sonel, “Dünyada fındık üretiminde ülke olarak birinci sıradayız. Ülkemizde ise Ordu olarak ilk sıradayız. Fındık hasat mevsimi resmi olarak 13 Ağustos itibariyle başladı” dedi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın iki hafta önce Ordu’ya geldiğini ve fındık alım fiyatını 54 lira olarak açıkladığını hatırlatan Vali Tuncay Sonel,  açıklanan fındık fiyatının çiftçilerimiz ve yöre halkımız tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

Fındıkta verimi ve kaliteyi artırma çalışmalarının meyvelerini vermeye başladığını ve Ordu’da bu sezon 240 bin ton rekolte beklendiğini vurgulayan Vali Sonel, ”Kış mevsiminin kar yağışlı geçmesi, bunun yanında pandemi süreciyle birlikte çiftçilerimizin bahçelerinde bulunarak bakımlarını yapmaları, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz personelinin 3 Bin civarında örnek bahçe oluşturarak bakımını yapması, gübrelemesi, bu şekilde bahçe ve fındığa emek verilmesi karşısında fındık bahçelerinin de karşılığını verdiğini görüyoruz. Şu an içinde bulunduğumuz örnek bahçede dönümde 250 kiloya ulaşıldı” diye konuştu.

Vali Tuncay Sonel, konuşmasında fındıkta kalite ve randımanın iyi olması için komisyonca belirlenen tarihlerde fındık hasadının yapılmasının çok önemli olduğunun da altını çizdi.

Vali Sonel, “Ordu’muzda fındık olmazsa olmazlarımızdandır. Fındık hayatın kendisi, hayatın gerçeğidir.  İster yurt dışı, ister yurt içi, ister bürokrat, ister iş insanı, ister akademisyen olsun fındıkla bağı olan herkes bu mevsimde hem sıla-i rahim, hem de fındık toplamak için memleketine geliyorlar” şeklinde konuştu.

Vali Tuncay Sonel, “Ayrıca şehrimize gelen 25 bin civarında tarım işçimiz mevcut. Bunların da ilimizde hasada katkılarını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. 1,5-2 ay onlar bizim misafirimiz. Tüm üreticilerimize kazası ,belasız ve bereketli bir hasat mevsimi dileğinde bulundu.