İlk yarının başında ve sonunda atılan gollerle 1-1 tamamlandı Ankaragücü- Rizespor maçının ilk devresi.  Yeşil-mavili takım maçın başında Samudio’nun sol taraftan yaptığı iyi ortaya Donsah kafa ile filelere göndererek takımını öne geçirdi. Bu da Rizespor’da ki ilk golü oldu. Golden sonra ise sakatlanıp yerini Doğan Erdoğan’a bıraktı. Yeşil-Mavili takımın bu sezon en büyük sıkıntısı hatta sorunu duran toplardan yediği goller. Dün de ilk devrenin uzatma dakikalarında serbest atıştan yine çok kolay bir gol kalesinde gördü. Duran toplardan gol yeme alışkanlığına Sumudica da maalesef çare bulamıyor. 

Sumudica farklı tercihlerle 5’li savunma ile oynadığından takım ileriye çıkamadı.  

Beşli savunmada bekler de değişti. Sağda Onur Bulut, solda İsmail Köybaşı görev yaptı. İlk yarıda Ankaragücü Rizespor’un sağ kanadından daha fazla geldi. Rizespor ilk devrede oyunu tamamen kendi yarı alanında kabul ederek oynadı. İlk 45 dakika genelde böyle devam etti. Topu Ankaragücü’ne bırakıp orta sahada alan kapatıp Başkent ekibine bu dar alanda kompakt bir şekilde bekledi.  Ev sahibi takım baskı kurarak oynadı. Rizespor ise kendi yarı alanından hızlı çıkışlarda yapamadı. Top rakipteyken 5’lı savunma yaparsın ama topa sahip olduğunda ileride birkaç adamla çoğalamasan rakip kaleye gidemezsin. Zaten Rizespor’ da maçın başında attığı golün haricinde rakip kaleye gidemedi. Korner atışı bile yapamadı. Sumudica’nın bu oyun planı kısmen işledi ama ilk yarının skoru duran toptan yenilen golle belirlendi. Rakibin baskısı altında bu kadar geride kalarak futbol oynanmaz.

Sezon başından beri birçok kez Ç.Rizespor’un kötü oyununu izledim izlemesine ama dünkü maçın ilk yarısı kadar dağınık halini hiç görmemiştim. Sumudica’lı Rizespor ileriye gideceğine geri gidiyor.  Rizespor’un orta sahası sıkıntılı elbette ama hücum dada pek iş yapamıyor. Sumudica ikinci yarının başında 3 oyuncu değişikliği yapmasına rağmen Rizespor rakip yarı alanında etkili olamadı. Ev sahibi takım yorulunca yeşil-mavili takım rakip yarı alanına daha fazla gitmeye başladı ama tehlike oluşturacak pozisyonlar üretemedi. Ankaragücü iyi kapanarak oynadı.  Süper ligde bu sezon deplasmanda ilk golü atıp en çok kazanamayan tek takım Rizespor.  Dün de ilk golü attı ama bu kez sahadan bir puanla ayrılmasını bildi. Ayrıca Rizespor Süper Lig’de Ankaragücü’nü deplasmanda mağlup etme başarısını da gösteremedi. 9 kez mağlup oldu dün de 4. beraberliğini aldı. Lig’de son sırada bulunan ve kendi evinde galibiyeti bulunmayan Başkent ekibinden alınan bir puan da iyi oldu. 

Sumudica’nın henüz Rizespor’da galibiyeti yok. Bak hocam, biliyorum daha ligin bitmesine çok var. Asgoroz köprüsünün altından çok sular geçer. Lakin oynattığın oyun oyun değil. Sivasspor maçı son şansın. Eğer o maçtan da galibiyet çıkmazsa tak sepeti koluna herkes kendi yoluna.