Önemli bir sözdür "elmanın kurdu içindedir" sözü.  Bu söz aynı zamanda Trabzonspor'da yaşanan büyük yıkımların da tanımıdır bana göre.

Yakın tarihin en kötü aktörlerinden Emre Belezoğlu'nun "Annem Trabzonlu" sözleri dün gibi aklımda mesela, Efsane kalecimiz Şenol Güneş'in BJK hocası iken kendisini protesto eden gençleri provokatör bunlar diyerek tevkif ettirmesi unutulabilir mi?

Kimliğinde Trabzon yazan bir başka topçu Özer Hurmacı'nın her şeyini borçlu olduğu Trabzonspor’u TFF'ye şikayet ettiğini aklımızdan kazıyıp atsak kırılan kalbimiz tamir olur mu? Hepsini unutsak bile, idmanları cemaat sohbetlerine göre dizayn eden Trabzonlu Aykut Demir'in alacaklarını yapılandırmayı reddedip faizini bile son kuruşuna kadar istediğini nasıl unuturuz.

Velhasıl her dönem canımızı yakan yada yakmak için uğraş veren bir Trabzonlu mutlaka çıkıyor.

Bu kitlenin son temsilcisi de Erol Bulut.

Trabzonspor, Başakşehir ile şampiyonluk mücadelesi verdiği 2019-20 sezonunda  Alanyaspor hocası olarak TS maçına, Trabzonspor’un şampiyonlukta ki tek rakibi Başakşehir’in forma renklerine bürünerek çıkan Trabzonlu bir başka figür!.

Unutamayız, unutmayız da!..

İşte o Erol Bulut bu haftaki rakibimiz Gaziantepspor’un hocasıydı. Maç öncesi yine bizleri yanıltmamış ve boyunu aşabilecek demeçlerde bulunmuştu.

Neyse bizim de sınavımız insanımızla diyelim ve lafı daha fazla uzatmadan geçelim maça;

Abdullah hoca, Merkezin iki kilit ismi Hamşik ve Bakasetas'ın yokluğunda kurulabilecek en iyi kadro ile çıktı maça. Merkezde Berat-Siopis ikilisi ve önlerinde de son günlerin formda ismi Abdülkadir Ömür.

Oyuna beklenenin aksine önde agresif bir baskı ile başladı misafir ekip. Eksiklerin etkisi mi yoksa rakibin iştahlı oyunumu bilinmez bir o kadar etkisiz bir Trabzonspor gördük sahada.

Işler daha kötüleşir mi kötüleşmez mi derken Abdülkadir Ömür klas bir gole imza attı ve misafir ekibin iştahını kursağında bıraktı. Duran toptan öyle klas bir gole imza attı ki rakibin aklını aldı diyebiliriz. Sonrası da zaten çorap söküğü gibi geldi. Önce Djaniny sonra da Cornelius skoru 3-0'a getirdi.

İkinci yarıya ilk yarı olduğu gibi yine agresif baskılı bir oyunla başladı Gaziantep FK. Trabzonspor ise önde olmanın verdiği rahatlığa pozisyon hataları da eklenince 20 dakika Gaziantep hücumları ile Trabzonspor kale direği arasında geçti diyebiliriz.  20 dakikalık baskıyı takip eden sürede denge kuruldu ve bu süre karşılıklı pozisyonlarla birer ikişer eritildi.

Rakiplerin puan kaybettiği böylesine kıymetli bir haftada alınan 3 puan için altın değerinde diyebiliriz.

Son bir söz de Trabzonlu Erol Bulut'a "büyük lokma ye hoca büyük konuşma"

Tebrikler çocuklar...