Trabzon’un Sürmene İlçesinde, belediye başkanı Rahmi Üstün’ün destekleri ile ilçede kan bağışı kampanyası düzenlendi. İlçenin hafta gününde ‘Meşhur Sürmene Bıçağı’ hediyeli kan bağışı kampanyasında vatandaşlar, kanları ile hayat kurtarırken, Başkan Üstün’ün elinden de hediye bıçağı aldılar.  Sürmene Belediye Başkanlığı öncülüğünde Sürmene Bıçağı imalatçılarının desteği ile kan bağışı yapan herkese Sürmene Bıçağı hediye edildi. Kampanya açılışına İlçe kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Belediye Başkanı Rahmi Üstün, AK Parti İlçe başkanı Hüseyin Azizoğlu, Kızılay Trabzon Şube Başkanı Dr. Oğuz Kara katıldı.

Türk Kızılay Trabzon Şube Başkanı Dr. Oğuz Kara, “Sürmene Kaymakamımız ve belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kendileri her zaman Kızılay’ın yanında yer aldılar ve almaya da devam ediyorlar. Kızılay’ın en önemli faaliyetlerinden birisi de güvenli kan temini. Ülkemizde Sağlık Bakanlığı kan tedarikinin temininin tamamını Kızılay’a vermiştir. Kızılay’ın bu hayati sıvıyı karşılayabileceği tek yol da sağlam vatandaşlarımız. Biz de bu anlamda saha çalışmalarını sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızı da kan bağışına davet ediyorum” diye konuştu.

 Belediye Başkanı Rahmi Üstün kan vermenin önemine değinerek; "Pandemi nedeniyle kan bağışında büyük ölçüde düşüşler oldu. Bizde böyle bir kampanya başlatmayı uygun gördük. Bıçak imalatçılarımız da bizlere destek oldular. Bu kampanyayı 4-5 hafta devam ettirmeyi planlıyoruz. Vatandaşımız bağışını yapsın bıçağını alsın" dedi.

Sürmene Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, “Kan çok önemli bir ihtiyaçtır. Pandemi döneminde daha da önem arz etti. Bu kampanyada emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Sürmene’mizde de herkesi kan bağışına davet ediyorum” diye konuştu.

Kızılay’ın kampanyasına Sürmeneli bıçak üreticileri Sürkar Bıçakçılık, Akif Usta Bıçakçılık, Surbısa, Elya Bıçakçılık destek vererek bıçak temin ettiler. Sürmene Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya'da kan bağışı yaparak Bıçağı Belediye Başkanı Rahmi Üstün'ün elinden aldı.

BAHATTİN BAŞTÜRK