Uzun yıllar sonra sezon başındaki ilk maçımızın oynanacağı gün Trabzon’daydım. Taraftarımız müthiş heyecanına tanık oldum.

Sahamızdaki sezonun ilk maçında taraftarlarımız adeta bir yumruk gibi birbirine kenetlenmiş coşkulu insanlarımız beni bile etkiledi. Onların bu coşkusunu gören herkes onlar gibi heyecan yaşar diyorum. Çünkü ben bile onlar gibi heyecanlıydım. Trabzonspor’da Hatay maçı öncesi önemli gelişmeler oldu. Hamşik sakatlanınca onun yerine Enis Bardhi’yi transfer ettik. Bunun yanında altyapıdan gelip Trabzonspor’a çok büyük para kazandıran Ahmetcan’ı satarak kasamıza 10 Milyon Euro gibi hatrı sayılır bir mebla girdi. Trabzonspor’a katkı sağlayamayan Berat’ı da 2,5 Milyon Euro’ya Arabistan’a satarak ayrı bir gelir daha elde eden yönetim biraz olsun rahatlamış oldu. Bakın Trabzonspor altyapıdan yetiştirdiği ve sattığı oyunculardan çok büyük paralar kazandı. Bunun yanında şu anda takımda oynanıp katkı sağlayan baya alttan gelen oyuncularımız var.

Bunların yetiştirip Trabzonspor’a çok büyük katkılar sağlayan Sadi hocaya bu kulüp yöneticileri minnet duymalıdır. Çünkü Ahmetcan’ı okuldan bulup getiren ve yetişmesinde katkı sağlayan Sadi Hocadır. Ben şahsen Sadi kardeşime teşekkür ediyorum. İnşallah yönetimimizin aklı başına gelir ve doğru kararlar alırlar. Okurlarımıza bu önemli bilgileri verdikten sonra gelelim maç yorumumuza: 2022-2023 sezonunun ilk haftasındaki maçlara baktığımızda 2-3 takım haricinde diğer takımların lige tam anlamıyla hazır olmadıklarını gördük. Tabiki sezon başı maçlarında bu gibi dengesiz oyunlar yaşanıyor. Nedeni ise yeni transferlerin birbirine uyum sağlaması haliyle zaman alıyor. Biz de 3’üncü 4’üncü haftadan sonra takımımızın gidişatına göre yorum yapma şansına sahip olacağız. Geçen hafta İstanbulspor’u 2-0 gibi net bir skorla geçen Trabzonspor’un ikinci haftasındaki konuğu ligin ilk haftasını BAY geçiren Hatayspor’du. Abdullah Avcı, bu maçta rotasyona giderek takımın en önemli iki oyuncusu olan Abdülkadir Ömür ve Dorukhan Toköz’ü kenara alarak maça başlamayı yeğledi. Çünkü bu oyunculardan Dorukhan’da zehirlenme oldu. Abdülkadir’in ise adalelerinde ağrılar oluşundan oyuncumuzu kenarda tuttu. Onların yerine Denswil ve Doğucan görev aldı.

Taraftarlarımızın maça ilgisi aynı geçen sezonki gibiydi. Full dolu tribünler, mükemmel zemin ve hava şartlarının da güzel oluşuyla maça başladık. Ancak maçın ilk 5 dakika baskılı oynayan Trabzonspor, bu dakikadan sonra oyun hakimiyetini Hatayspor’un eline verdi. İyi oynayan Hatayspor, 18’inci dakikada El Kaabi’nin harika rövaşatasında gole çok yaklaştı.

Ne var ki mükemmel vuruşu aynı güzellikle çelen Uğurcan gole geçit vermedi. 29’uncu dakikada Hatay defansının hatalı pasını yakalayan Visca, Cornelius’u gördü fakat bu oyuncumuz topu iyi kontrol edemeyince takımını bariz golden etti. 40’ıncı dakikada talihsiz bir olay yaşadık. Falette ile ikili mücadeleye giren Visca’nın kolundaki kırılma sonucu oyunu terk etmiş oldu. Onun yerine Kouassi oyuna girdi. İlk yarının son 10 dakikasında Trabzonspor, Hatay kalesini ablukaya aldı. Bolca da pozisyon buldu ama maalesef gol bulamadı. İlk yarıyı özetlersek iyi oynadığımızı söyleyemeyiz. Hatayspor bizden daha etkili oynadı ve ilk yarıyı 0-0 ile tamamladık. İkinci yarıya hocamızın aklı başına geldi ve Doğucan’ın yerine Abdülkadir Ömür’ü oyuna aldı. Tabi ki bu değişiklik Trabzonspor’a hareketlilik getirdi. Fakat yine de topla fazla oynayan taraf Hatayspor’du. 71’inci dakikada Eren’in pasını iyi alıp kontrol eden Abdülkadir Ömür, nefis vurdu ve Erce’nin sağından topu ağlara göndererek takımını öne geçiren golü Hatayspor ağlarına bıraktı.

Dakikalar 79’u gösterirken Djaniny, Erce’yle karşı karşıya kaldı fakat Erce bu önemli pozisyonumuzu kornerle önledi. Maçta bu son pozisyonla sona erdi. Hatayspor bana göre tabiri caizse taş gibi bir takım olmuş. Onları da oynadıkları güzel futboldan dolayı kutluyorum. Trabzonspor rakibine önde baskı kurduğu zaman tehlikeli oluyor. Ama bunu neden devamlı yapmıyoruz anlamıyorum. Bir de Trabzonspor kanatlardan hiç orta yapmıyor. Bir tek Eren’le orta yapma şansı buluyoruz. Hepsi bu kadar. Trabzonspor yine çok kötü bir performans sergiledi. Ama kazanmasını bildi. Ne var ki böyle kötü futbol ile her zaman kazanamayız. Ben bir parantez Abdülkadir Ömür’e açmak istiyorum. Sevgili hocam madem oynayacak durumdaydı niye bu çocuğumuzu ilk 11’de oynatmıyorsun? Bunun da bir açıklamasını yaparsın herhalde, teşekkür ederim.