Sevgili okurlar üç puanlı sistemde her an sıralama değişebilir diyorsak da bitime kısa süre kala Galatasaray’ında kazanması ile ilk dördün içinde yerimizde hedefimiz de belli oldu.

Belli ki artık bütün çabamız Avrupa için dördüncülük olacak.

Şu anki yerimiz itibari ile peşimizdeki takımdan yedi eksik maçını kazanması halinde diğer takımdan altı puan öndeyiz.

Bu yazı yazılırken henüz Antep maçı oynanmamıştı.

Galip gelmesi halinde eksik maçını da kazanırsa arada üç puan kalacak demektir.

Artık ligin sonuna yaklaştığımız bu günlerde her maça çıkarken peşimizdeki takımlara dikkat ederek hesabımızı ona göre yapmalıyız.

Her ne kadar takımımızda son haftalarda oyun anlamında bir düşüş olsa da takımımızın bunu başaracak güçte olduğunu düşünüyorum.

Sevgili okurlar Hatay maçında bir kez daha gördük ki ilk on birden sakat ya da ceza nedeni ile bir ya da iki futbolcu eksik olunca kulübeden bunu telafi edecek kalitede futbolcumuz yok.

Bu da kayıp puanların ana sebebi oluyor.

Nitekim kulübede oyunu değiştirecek kalitede futbolcuların yoksa düşündüğün hedefe ulaşmak çok zordur.

Burada bir konunun altını çizmek istiyorum.

O da takımımız kötü futbol oynarken beş değişiklik olanağı olduğu yerde alt yapıdan bir futbolcu takıma girememiş olması düşündürücüdür.

Bu durum teknik adam tercihi mi yoksa alt yapının kısırlığımı doğrusu merak konusudur?

Maça gelince ilk yirmi dakikada güzel bir golle ancak dengeye getirdiğimiz maçı doksan artıda berabere bitirmek hiç yakışmadı.

Öncelikle bu maçı en az iki yapmak varken çok acemice müdahale ile penaltıya sebebiyet vermek anlaşılır gibi değil.

Kaldı ki penaltı kararı zorlanarak verilmiş bir karardır.

Aynı hakemin bunu diğer üç büyüklerin maçında vermesi mümkün değildir.

Hadi verildi bu kez penaltının tekrarını yine aynı takımlara karşı VAR’ın vermesi akıllarından bile geçmezken bize karşı bunu pervasızca verebilmiş olmaları camia olarak zafiyetimizin bir işareti olsa gerek.

Sonuç olarak dördüncülüğü kaybetmeden ligi bitirirsek bu sezonu başarı ile bitirmiş sayılacağız. Oynadığımız ve de oynayacağımız bütün maçlar derslerle doludur dersimizi alıp ona iyi çalışırsak gelecek yıla yüksek hedefle başlayabiliriz.

İyi haftalar.