Fener maçından sonra Sergen Yalçın’ı dinlemeyen var mı?
O rahat adam, o gamsız adam nasıl da kendi dünyasında kenetlenmiş idi, nerede ise dişlerini kemirecek.
‘Çocuklara maçtan önce söyledim. Bu tür maçlar temassız kazanılmaz. Mücadele edilmeden kazanılmaz. Dişe diş oynayacaksınız. Mücadeleyi bırakmayacaksınız’
Evet kazanmak için mücadele.
İki maçı aldık. Ama taraftar tatmin olmadı.
Sivasspor gelecek.

Sivas UEFA kupasında Karabağ maçını oynadı, 3-2 yendi.
Sonra kendi sahasında ofsayt gölüyle Göztepe’ye mağlup oldu.
Dün gecede Villerial maçını oynadı.
Yorgun. Birkaç eksiği de var. Mağdur gelecek Trabzon’a.
Rıza Çalımbay’ın ilk testi pozitif çıktı. Belki testler yenilenecek ve Trabzon’a gelecek. Sağlıklı olsun da gelsin ve takımının başında dursun.
Tabzonspor Sivas maçına da kazanırsa  o zaman Kayseri ve Denizli maçlarını da alabilir.
Durmamalıyız. Hiçbir maç kolay değil.
En zoru da Sivas ve Kayseri maçları olacak.

SADIK ABİ VE TRABZON

Telefonda selam verdim ve sordum
-Üstadım yayladan indin mi?
Niye ki dedi?
-Kar yok mu?
Cevap.: Yağdı ve kalktı.’
Sadık Abi, Çarşamba gün ki TAKA gazetsinden Servet Özkara’nın 1965 yılında İdmanocağı’nın Beşiktaş’ı elemesini sütuna aldığı bölümü okumuş.  
‘Yanımda’ dedim ve Servet Özkara ile de sohbet etti.
Sonra Trabzonspor’u sordum.
Abdullah Avcı iyi oldu dedim. Bana katıldı.
Biraz da  kemeraltı sohbeti yaptık.

Anlattı: ‘Babamın Kemeraltında işyeri vardı. Orada çok kadim dostlarımız ve anılarımız oldu.Şıracılar gelirdi. Karanislerin mağazasının önünde bağırırlardı şira şira 32 dişe şifa şıra’ alır içerdik. Boğuşluların, Özerlerin mağazaları vardı. Atilla Aşut tek yaprak Barış gazetesini çıkarır satardı.’

Siyaset sormadım ve Sadık abide girmedi. Zaten yaptığı iki açıklama ile de  Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sevgisini anlatmştı. Bir ekte ben yapayım:

Ondan dinlemedim ama Tayyip beyin İstanbul Belediye Başkan adaylığı için Ankara’ya gidip genel merkeze Tayyip beyin aday olması için baskı yapan milli görüşçülerden birisi de Sadık Albayrak imiş. Erbakan Tayyip beyin adaylığına hiç ama hiç sıcak bakmıyordu. O TOBB’dan arkadaşı Ali Coşkun’un adaylığında ısrarcı idi. Yani Tayyip bey, Sadık abi dostluğu  dünürlükten gelmiyor. MSP ve Refah Partisi içindeki siyasi mücadeleden geliyor.

 ‘ADAMINA GÖRE’ DEĞİLİZ!

Sevgili Ali Savaşın meşhur sözüdür: ‘Adamına göre Trabzonsporlular var.’ Trabzonspor bundan çok çekti. Trabzonspor’u yönetenler de bilir, başkası da.

Trabzonspor ve onun başarısı bizim kırmızı çizgimizdir. Başında Ağaoğlu olmuş, Hacıosmanoğlu olmuş, Atay Aktuğ veya Nuri Albayrak ya da Bakanımız Faruk Özak ile Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz. Hep kazanmalı Trabzonspor. O nedenle önerilerim olur. Bazen fanatik yazar, kadro yaparım, Bazen ise  eleştirir sert giderim. Siyasette yumuşak olan kalemim burada sivrileşir. Trabzonpor’un iki eksiği var. Sol kanat cılız kalıyor oraya Umt Meraş’ı önerdim. Orta sahaya ise hep şunu yazdım: 30 yaşında bir Atiba bulunsun isterim. Beşikktaş Feneri Atiba, Souza ve Mehsah ile yendi. Trabzonspor başkanı ve ekibi golcü de arıyormuş. O da dordurma üzeri kadayış olur!

HAYIRLI OLSUN


Erzurumspor ile anlaşan Hüseyin Çimşir Erzurumspor'da daha önce teknik direktörlük yapmış 1. yardımcısı Muzaffer Bilazer ile yollarını ayırırken Trabzon'dan daha önce birlikte görev yaptığı Serkan Ünver ve Okan Çebi'yi ekibine dahil etti. Serkan Ünver takım menajeri olurken Okan Çebi de yardımcı antrenörlüğe getirildi. Çimşir'in 1. yardımcısı ise Şenol Fidan. Hüseyin Çimşir elinde güzel bir kadro var. Ancak Erzurum’da en zor günler başlıyor. Maçlarını eksi 5 derecede oyna olan Erzurumspor sadece rakipleri ile değil koronavirüs ile de savaşacak.
 
TEBRİKLER TGC, TEBRİKLER TSYD

Bir tarafta başkanlığını da yaptığım ve görevi büyük bir onurla devrettiğimiz Ersen Küçük ve arkadaşlarının Trabzon Gazeteciler Cemiyetindeki tefrişatı devam ediyor.

Diğer taraftan ise TSYD Akyazı’da kendi tesisine kavuştu. Büyükşehir Beediyesine teşekkür ediyorum. Cemiyeti hem proje ile kiraladı hem de restorasyonunu üstlendiler. Diğer teşekkür de TSYD’yi baştan sona tamamlayan ve giderini üstlenen TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu’na. İki tesiste hayırlı olsun. Selçuk Kılıç, kardeşimiz de zorluklarla başladığı görevde bir ara yoruldu ama sonradan güzel hizmetler yapınca keyif almaya başladı.

KAMİL’İN YOLCULUĞU


Kamil Küyükdağ. Girişkendir, bazen eleştiren de olur. Trabzon’a hep hizmet etmeye çalıştı. Onun yaptığınI kimse yapamadı. Kristal  pasajının altındaki berberini kapattı ve önce yardım derneği sonra spor kulübü kurdu. Şimdi oğlu Emir Gazi üniversitesinde okuyor ve Türkiye Olimpiyat kampında kalıyor. Hedefi Avrupa Boks şampiyonu olması. Kamil de hafta sonları uçakla gidiyor ve Ankara’da oğlunun ihtiyaçlarını karşılıyor ona başkanı olarak arkadaşlık yapıyor ve dönüyor. Giderken de  TAKA Gazetesini asla unutmuyor

AJLAN BEBEĞİN AHI


Unutuk. Çünkü erken unutuyoruz. Ajlan bebek. Suriyeli. Özgürlüğe kaçarken bedeni akdenizin soğuk düşmüş ve Antalya sahillerinde  böyle kıyıya vurmuştu. Dünya bu fotoğrafı konuştu. Time dergisi bile kapak yaptı. Ve bugün dünya Ajlan bebeğin ahını mı yaşıyor soruları soruluyor. Bizde şunu söylüyoruz. Dünya masumların ezildiği hale gelirse yöneten güç onun bir dengesini kuracaktır. Çünkü Allah adaleti ve iyiliği emreder.

GÜNÜN FOTOĞRAFI

Bir ağaç ve onun gövdesine işlenen bu fotoğraf için ne denir: Sanat odunu da adam etmektir!

BİRAZ DA NOSTALJİ


Kimler yok ki, Abdullah Avcı, Selami Güven, Kemalettin, Metin, Turgut, Harun. Muhteşem bir kadro.