Malatyaspor maçları Trabzonspor açısından, özellikle son yıllarda büyük kırılmalara neden oluyor. Başkanlar devriliyor, hocalar değişiyor, futbolcular kadro dışı kalıyor. Gözleri kapanmakta olan uzun yol şoförünün karşıdan gelen kamyon kornası ile irkilmesi misali şoklara neden oluyor.
Bakalım önceki maçlardan sonra neler yaşanmış;
 
Muharrem Usta başkanlığı döneminde 2017 yılında 1-0 mağlup olunmuş ve akşamında 6 yönetici istifa etmişti. Bu istifalar Usta yönetiminin bir nevi sonunu hazırlamıştı.
 
Ağaoğlu başkanlığı döneminde ise 2018 yılında 5-0 gibi ağır bir mağlubiyet alınmış. Mağlubiyet sonrası Ünal hoca ‘ya onlar ya ben’ (Onur-Burak ) diyerek istifasını yönetime vermişti. Fakat yönetim hocanın istifasını kabul etmek yerine iki önemli oyuncuyu kadro dışı bırakmayı seçmişti. Bu ayrılık bugünkü Trabzonspor'un temellerini oluşturdu.
 
Az daha unutuyordum geçen yıl da maç yaptık ama 5 hafta gecikmeli. Gecikmenin sebebi ise o maçtan iki gün önce deprem olmasıydı. Maç 5 hafta sonraya ertelendi ve ertelemeyi müteakip Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, Guilherme, Ali Koç ve Ahmet Ağaoğlu arasında ki söz düellosunun gündemi günlerce meşgul ettiğini futbolseverler hatırlayacaktır.
 
Velhasıl maç öncesi skor ne olur diye soran taraftarlara fırtına çıkmasını ya da göktaşı düşmesini bekliyorum demiştim. Şaka bir yana kimsenin burnunun bile kanamamasını temenni ederek geçtim televizyonun karşısına.
 
Geçen hafta ucu ucuna yetişen transferler Afobe ve Baker, kırmızı kart cezasını tamamlayan orta sahanın savaşçı ismi Flavio ve sakatlıktan dönen sol bek Marlon’a ek olarak geçen yılı Feyenoord’ta kiralık geçiren ve bu yıl takıma geri dönen Stoper Edgar bu yılın transferleri olarak ilk onbirde yerlerini almışlar.
 
Trabzonspor oyuna önceki hafta olduğu gibi ürkek, temkinli bir oyunla başladı. Dakikalar ilerledikçe rakibin bu kadar tedbire değer olmadığı anlaşılınca her dakika biraz daha oyun rakip alana yıkıldı. Çok geçmeden de evsahibi duran topta Afobe'nin kafasından golü buldu. Golden sonra daha geniş alanlar bulan fırtına bu sefer de aynı oyuncunun ayağından bir gol daha buldu ve skoru bir anda 2-0'a getirdi. Her gol ile özgüveni biraz daha artan Trabzonspor yeni transferi Baker'in asistinde bu sefer Nwakaeme ile golü buldu ve ilk yarının skorunu tayin etti.
 
Ikinci yarı oyun Trabzonspor'un mutlak hakimiyetinde başladı. Dakika 60 olmadan kaleciyle karşı karşıya iki pozisyon hoyratça harcandı. Bu dakikada Abdulkadir Parmak'ın sakatlanıp çıkması 3-5 dakika bir duraksamaya sebep olsa da bu panik havası çabuk dağıldı ve yine tüm oyunu Trabzonspor forse etmeye devam etti.
 
Skorun verdiği gevşekliğine birde hakemin kolaya kaçması eklenince rakibe bir penaltı, haliyle bir gol hediye ettiğimizi de ekleyelim.
 
Sonuç olarak bize hep sıkıntı çıkaran Malatyaspor ile hesap kesildi diyebiliriz.
Tebrikler Fırtına