HEYKELİ DİKİLEN

DOKTOR BABANIN

DOKTOR OĞLU …

Onu 1986 yıllarında tanımıştım. Efsane doktor, muhteşem insandı. Artvin-Rize ve Trabzon’da dillere destan olmuş KBB uzmanıydı.

 Gerek görev  yaptığı  hastanede, gerekse özel muayenesinde, hastalardan ücret almayan, İlaçları  bile kendisi alan, garibanların babasıydı..

Merhum Doktor Kemal Dursun’dan bahsediyoruz. Bu hizmetleri karşılıksız kalmadı ve Trabzon’da heykeli dikilerek adı olumsuzlaştırıldı.

Trabzon’daki Karadeniz Hastanesi’ndeki heykelini görünce hem hüzünlendik, hem de onurlandık. Halkın sevgisi taçlandırıldı. Mekânı cennet olsun..

*

Heykeli dikilen doktor babanın doktoroğlu.. Baba mesleğini seçen, KBB uzmanıProf.Dr ErginDursun’dan söz edeceğiz. Babasının yolundan giden başarılı  bir doktor..

 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı başkanı olarak büyük hizmetler veren, babası gibi halkın ve parasızların doktoru olan Dursun, Rize’deki, entrika ve ayak oyunlarına fazla dayanamayıp, Ankara’ya geldi..

Doktor Dursun; Karadeniz bölgesi için büyük bir şanstı...Onun döneminde hiçbir hasta ,Ankara’ya  veya başka büyük illere gitmezlerdi..

Bunların detayına şimdilik girmek istemiyorum. Rektör Hüseyin Kahraman’a, zaman zaman destek veren biri olarak, bu uygulamasını yanlış buldum.

*

Prof.Dr..Ergin Dursun gibi hocalar Rize’de kalmaları için her türlü desteği verilmeliydi. Sonuçta kaybeden Rizeli oldu..

KBB Uzmanı Prof.Dr.Ergin Dursun, Ankara’da  ve Lokman HekimHastanesi’nde şifa dağıtıyor. Artvin, Rize ve Trabzon’daki hastaları şimdi Ankara’ya gelmek zorunda kalıyorlar..

Kulak-Burun Boğaz uzmanıProf.Dr.Ergin Dursun’u yakından tanırım..

Yeteneklerini, insani ve siyasi etkinliklerini derinliğine tanıma fırsatı bulduğum olgun ve yüksek değerli doktor ve şahsiyettirler.

Sağlık alanının her kademesinde hem hekimlik hem de üst düzey yöneticilik yapmışlardır.. Bütün hizmetini kusursuz bir ciddiyetle yerine getirmiş kişilerdir.

                                                                                       *

Ergin hoca, bir olayın veya gelişmenin kavranmasında ve uygulanmasında dirayet gerektiren noktayı, işin en hassas ayrıntısında kavrayan yönetim ustalığıyla dikkat çeken hekimdir.

Olayların yorumlanmasında makul olmanın disiplinini kullanırlar. Ve o makul noktanın önemine işaret eden tasnif ve tarif mahareti eklerler.

Hekimlik mesleğindeki üstün akıl kullanma yeteneği, bu iki meziyeti mezceden isabetten kaynaklanıyor.

Karadeniz’in ve hekimlik mesleğinin önemli isimlerindendir. Kişiliğinin olgunlaşmasında 35 yıllık dürüst ve hakşinas bir doktorluk mesleğinin gururlu tablosunu yer alıyor..

Ankara’ya hoş geldiniz, Ergin hoca.