Sevgili hocam,
Seni Sebat’ta efsane kadroda izledim. Amatörde bizden sonra maçlara hakem olarak çıktın. İbrahim Usta TFF yönetim kurulu üyesi sen ise MHK üyesi olduğunda dost olduk. Bülent Demirlek Trabzon’u son saniyede katletti soyunma odasına girdi, çıkmadı. O zaman biraz kalbimiz kırıldı. Trabzonspor 3-0 hükmen mağlup ilan edildi sonra Nuri Albayrak başkan da gitti.
Saygıda hiç kusur etmedim. Etmem de.
Çünkü bir öğremen, bir değersin.
Yıllar geçti. Trabzon’dan son MHK’de Turgay Güdü girdi. Fakat kendisin eleştiren bir hakemin kolunu kırdı, Trabzonspor’u da fazlaca savunamadı.
Serdar Tatlı MHK’sında, Hamza Mısır, Sen ve Alican Lakot arasında MHK gitti, geldi.
Ve MHK Üyeliği sende kaldı.

Peki Beşiktaş maçından  sonra orta hakeme Trabzonspor’un penaltısını neden vermediğini sordum mu?
Cüneyt Çakır’ı arayıp,
‘Cüneyt ayıp ettin. Bu kente düşmanlığın neden; penaltı pozsiyonunda  hakemi neden VAR’a çağırmadım, Trabzonspor’un penlatısını da neden verdirmedin’ diye sordun mu?
Hakemler ve onların çete başı Cüneyt Çakır da olsa korkma.
Masaya vur.

Hikmet Öksüzoğlu adalet için, Trabzonspor için masayı kırdı desinler.
Yoksa şöyle denir, o da aldığı maaşa bakıyor.

SÖRLOHT’TAN AFOBEYE

Bize düşen Shörlot’a teşekkür etmek. Sosa gibi Novak gibi  çıkmadı. Kulübe 12 milyan avro kazandırdı. Sosa ve Novak ise 3 yılda milyonlarca Avro para aldılar ama bonservis bedeli bile bırakmadan kaçtılar. Karşı taraftan hem de ezeli rakipten 1000 avro daha fazla almaya çalıştılar.  

Trabzonspor’un pandemiden sonraki maçlarına bakın Sosa yok. Ayağı çekmiş de bilmem ne olmuş! Şampiyonluğu verdi isek en başka Kaptanın kaçamak oyunundandır. Ne olur ne olmaz sakatlanmamayım. Şimdi bizim için önemli olan Afobe. Bir Shörlot etkisi yaparmı bilinmez ama Trabzon’da çok gol atacağına inanıyorum ve başarılar diliyorum.

BİR DE STOPER KALDI!

Trabzonspor, Chelsea’nın alt yapısında yetişen Lewis Baker ile her konuda anlaşmaya vardı. Ana mevki merkez orta saha(Sosa’nın alternatifi) olan İngiliz oyuncu, bugüne kadar Chelsea tarafından bugüne kadar 7 takıma kiralık olarak gönderildi. Chelsea tarafından ilk olarak 2014 - 15 sezonununda Sheff Wedd’e kiralan oyuncu aynı sezon M.K Dons’a gönderildi. Daha sonra Witesse, Middlesbrough, Leeds, Reading ve son olarak da Fortuna Düsseldorf’a kiralanan Lewis, en parlak dönemini ise Vitesse, Middlesbrough ve Leeds’te yaşadı.

Bu dönemde değeri 5,5 Milyon Euro’ya kadar çıkan 25 yaşındaki oyuncu ardından ise düşüşe geçti. Şu anda değeri 2 Milyon Euro olarak görünen Lewis, 1,82 boyunda ve her iki ayağını da kullanabiliyor. 2019 - 20 sezonunda Düsseldorf’a kiralanan oyuncu, 22 Ocak’ta yeniden Chelsea’ya dönerken burada kadroya giremediği görüldü. Hollanda’nın en yüksek seviyedeki futbol ligi Eredivisie’de  64 maç oynayıp(4 yıl önce) 15 gol ve 8 asist yapan oyuncu, İngiltere’nin Premier Lig’den sonra en yüksek seviye ikinci ligi olan Championship’de de 46 karşılaşmaya çıkıp 2 gol 1 asistle oynadı.

YAPMA BAŞKAN


Tamam, BJK divan tolantısında şirin gözükmek için bir söz ettin ve yanlış anlaşıldın. TAKA Gazetesi olarak da destek verdik ve düzelttik. Beşiktaş geliyor doğduğun şehrin takımını 3-1 mağlup ediyor ve birde haksız penaltı alıyor. Sonra da maçtan sonra ‘Ligin ilk mağdur takımı biziz, penaltımız verilmedi’ diyorsunn. Yapma Bşakan nezaketi eldten bırakma, Trabzonluların üzerine bu kadar  da gelme.

İKİNCİ TAKIMIMIZ LİLLE


Hafta sonunda Lille takımının Menz’i 1-0 yendiği maç. Ekran başındayız. Burak Yılmaz sahada. Pozisyonlara giriyor ama atamıyor. Sonra Ronaldo gibi bir frikik atıyor kaleci çıkarıyor. Ve Zeki ile Yusuf  yedekten sahada. Yusuf sol kenardan alıyor içe veriyor, sonra bir ara pası ve 88’de gol. Ben gazete servisinde gol diye bağırıyorum. Sonra O oyuncular tribünde kendilerini takip eden ve Trabzonspor forması giymiş Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur’un yanına gidiyor ve galibiyeti onunla kutluyorlar. Tebrikler Bülent. Avrupa’da Fransa’da nerede bir sporcu ve sanatçımız varsa yanındasın.

BİR GÜN GELECEK..


Trabzon’da özellikle Arafilboyu; Bahçecik ve Sotka’nın belli bölümlerinde hem Suriyeli hem de Afganlıların çoğunlukla olduğunu biliyoruz. Neden mi? Bu bölgelerdeki evlerde oturanlar artık Çukurçayır’da  Erdoğdu’nun üstlerinde hep  3 artı bir evlere çıktılar ve aşağıda kalan evleri de kiraya verdiler. Oralara Suriyeliler, Afganlılar yerleşti. Her sabah Zağnos vadisindeki sahaya geliyor ve orada sporlarını yapıp gidiyorlar. Disiplin içindeler. Dün sabah evden çıktım dolmuşa yürüyorum, bir kadın arkasında da 3 oğlu var. Muhtemelen Suriyeliler. 3’ünün ayağında da plastik top var ve onunla oynayarak annelerinin  peşi sıra gidiyorlar. En sonda olana ‘Belli olmaz bakmışsın bir gün Trabzonspor’da oynarsın’ dedim. Güldü, olurmu, olur artık burada doğan çocuklar 10 yaşına doğdu gidiyorlar.

BİRAZ DA NOSTALJİ


13 Ekim 1978 tarihinde Rize Deniz Caddesinde bir benzin istasyonunda meydana gelen patlama sonucu aramızdan ayrılan Rizespor Eski Teknik Direktörü Türk futbolunun efsane ismi Gürsel Aksel için vefatından tam 42 yıl sonra vefa adına bir adım atılıyor. TUFAD Rize Şube Yönetim Kurulu vefa örneği göstererek aldığı kararla Rize de açılacak olan Futbol Antrenör Kursuna Göksel Aksel ismi verildi. Bu vefa dolu girişim için başta TÜFAD Rize Şube Başkanı Bilal Karafazlı olmak üzere bütün yönetimi kutluyorum. 27 Eylül - 8 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak olan kursa Türkiye’nin değişik illerinden 30 kursiyer katılacak.