AK Parti Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 2001’de partinin kuruluşunda Trabzon Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Sekreterliği görevlerinde bulundu, 2014’te zor olanı başardı, Ortahisar’ı aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasette takdir ettiği, hiç unutmadığı ödüllendirdiği hususların başında,
1-İstikrar
2-Aidiyet
3-Çalışkanlık gelir.
AK Parti Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 2001’de partinin kuruluşunda Trabzon Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Sekreterliği görevlerinde bulundu, 2002 yılında İl Yönetim Kurulu tarafından AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'na seçildi.
2003’ta kaybetti, 2004’te İl Başkanlığına yeniden atandı, 2006 ve 2009 yıllarında yapılan AK Parti Olağan İl Kongrelerinde İl Başkanlığına seçildi ve 2007 Genel Seçimlerinde 7. sıra milletvekili adayı oldu.
AK Parti’nin merkez ilçe sıkıntı yaşayacağı düşünülürken Ortahisar’ı sırtladı götürdü.
Başkan Genç, genel merkez tercihleri karşısında bile partisine küsen, kapıyı kapatan, farklı siyasi tercih peşinde koşan bir isim olmadı.
Israrı ve istikrarı kendisini bu noktaya getirdi ve yıldızını hem parlattı hem de parti içinde sevildi.
Bir siyasi parti için farklı tabandan destek alamadıkça yaşama şansınız olmayışıdır, günü ve geleceği okuyamamak, halka inememek sizi koltuktan indirir.
İlk başlarsınız herkes size ulaşır, zamanla etrafınızda demir ağlar örülür, kendinizi kaybedersiniz, her şeyi çok iyi yaptığınızı sanırsınız oysa öyle olmaz.
Siyasette tecrübe ve aidiyet burada devreye girer Av. Ahmet Metin Genç’i Trabzon’da marka yapan ve Ankara’da yükselten bu oldu.
Belediyecilikte, projecilik ve onları hayata geçirme ile koltukta kalabilirsiniz, ancak sosyal yönü aksatırsanız partiye ivme katamazsınız.
Pandemi sürecinde Trabzon iyi bir sınav verdi, veriyor. Maske üretiminden, denetime, Belediye, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve kaymakamlıkla, sağlık müdürlüğü ile koordineli hareket etti.

Belediye temizlik işlerinde 416, vefada 38, sosyal hizmetlerde 64 kişi çalıştı, sayı artarak devam etti.
Başkan Genç’in hayata geçirilen ve devam eden projelerini yeniden duyurmak gerek.
Ortahisar Belediyesi’nin vizyon projesi Mağmat Projesi oldu. Projeyi Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütüyor.
Şehri sağlıklaştırma adına Kentsel Dönüşüm ve Çevre Bakanlığı hareketiyle yürüyen Pazarkapı Projesi tamamlanıyor, Trabzon’da büyük değer katacak.
Hobi ve Huzur Bahçeleri, Turizm Planı, Seyir terası, Millet kıraathaneleri, Eğlence Parkı hedefteki çalışmalar.
Sanatsal ve kültürel faaliyetler, tarihi yapılara hayat verme belediye bünyesinde devam ediyor.
Ekopark veya benzeri daha değişik konsepte, Pelitli, Çukurçayır, Yalıncak ve Beşirli’de tespit edilen alanlarda çocukların eğleneceği, büyüklerimizin dinleneceği alanlar gerçekleşecek.

Av. Ahmet Metin Genç seçim turlarında şöyle dedi ve buna sadık kaldı, kimseyi dışlamadı gözlemlerimiz bu yönde:
‘Katılımcı belediyecilik anlayışı doğrultusunda bütün sivil toplum örgütlerimizle, muhtarlarımızla her çevre ile beraber hareket ettik ve etmeye devam edeceğiz.’
10 Kasım da Sayın Genç’i TAKA Gazetesi’nde ağırladık. TAKA Gazetesi kurulurken o AK Parti’de İl Sekreteri idi. O gün bugün sıkı bir TAKA Gazetesi takipçisidir.
Ayrıca TAKA Gazetesi’nin 8 yıl Yazı İşleri Müdürlüğünü yapan ve güncel karikatürleriyle birlikte alanında bir numara olan merhum  Harun Yavruoğlu hayranlığı vardı.
Harun Beyin zamansız vedası onu derinden üzdü  ve  Gazetede onun fotoğrafına dalıp gitti.
Ahmet Metin Genç,
Hizmetin, Vefanın, Sabrın da adıdır.