Er meydanında, tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinden kulaklarımızın aşina olduğu Çığırtkanların ‘’iki yiğit çıktı meydane ikiside birbirinden merdane’’ bağırtıları ile taraftara tanıtılan iki yiğit misali sezonu erken açmış, Avrupa’da mücadelesini sürdüren iki formda ekibin maçı. Hafta içi iki ekipte Avrupa’da zorlu sınavlar vermiş, İki ekipte aynı skorla (2-1) yenilmiş, her yönüyle güçlerini test edecekleri bir maç olarak karşımıza çıktı Trabzonspor - Sivasspor maçı.

Uzun zamandır doğru yönetilen, hoca ve kadro istikrarı ile sezon sonları korkulu rüya görmeyen bir takım Sivasspor. Kötü rüya görmek bir yana şampiyonluk kovalayan, en kötü Avrupa kupalarını zorlayan hatta birkaç sezondur müdavimi bir takım Sivasspor.

Trabzonspor dersen zaten 3 büyüklerin korkulu rüyası. Hele bu yıl tam bir bela olacak çok belli. Zaten güçlü olan kadrosunu tecrübeli ve kaliteli ayaklarla bir kat daha güçlendirmiş, taraflı tarafsız tüm kamuoyunun hayranlığına mazhar olmuş tabiri caizse tabanca gibi bir takım.

Amma velakin futbol bu; kağıt üzerinde sayfalarca methiyeler dizin sahada doğru işler yapmadığınız zaman, kalenizi savunamadığınız, topu 3 direk arasından geçiremediğiniz sürece kazanamazsınız.

O zaman geçelim sahaya;

Maç Süper Ligde alışmadığımız bir tempoda, Premier Lig temposunda başladı. Kademeli bir savunma ile Trabzonspor'un ofansif ayaklarını savunan Sivassporlu oyuncular 15 dakika kadar muvaffak olabildiler. 14 ncü dakika dolmak üzere iken Nwakaeme'nin şutunu elle durdurabilen Sivasspor defansı golü sadece 1 dakika öteleyebildi. Kazanılan penaltıyı Bakasetas gole çevirdi ve Fırtına yine bir maça erken golle başladı (1-0).

Golden sonra, geçen yılların alışkanlığı olan oyunu kendi sahasında kabul etme hastalığının nüksetmesi ile ilk yarının geride kalan yarım saati heba oldu.

İkinci yarıya da ilk yarı on biri ile başladı Fırtına, zaten iki dakika geçmeden de golü buldu. Hamsik'in kaleciden dönen topunu iyi takip eden Nwakaeme skoru 2-0'a getirdi.

68'de hocanın Abdülkadir Ömür ısrarı sonrasında biraz kolay çalınan bir penaltıda Sivasspor farkı bire indirdi (2-1).

Önce Gervinho ve Nwakaeme, ardından da Djaniny'nin  dışarı alınması ile hem oyun şablonu, hemde hücüm düzeni değişti. Buna rağmen Fırtına 2 ciddi gol pozisyonu üretmeyi başardı.

Sonuç olarak; İki yumurtadan biri kırılacaktı kıran Fırtına, kırılan Yiğido oldu.

Tebrikler Fırtına !!