Türkiye’de devrim yaparak şampiyonlukları Anadolu’ya getiren Trabzonspor, birçok takımın önünü ve gözünü açtığı halde Trabzonspor düşmanlığını anlamak mümkün  değildir.
Malatya ve Sıvalıların acizce söylemlerini esefle okuyoruz. Yazıklar olsun sizin gibi Anadolu takımlarına!.
Bu gibi çirkin beyanatlarınız bizi daha çok kenetler. Onun için biz bize yeteriz diyorum.
Türkiye kupasında Erzurum’u farklı yenerek türü garantileyen Trabzonspor, büyük bir moralle başkent ekibi Gençlerbirliği’ne konuk oldu.
Cezası dolan Nwakaeme ilk 11’de takımdaki yerini aldı.
Sadece Ekuban sakatlıktan dolayı görev alamadı.
Bunun haricinde Trabzonspor sahaya tam kadro çıktı.
Maç başlar başlamaz Gençlerbirliği’nin kazanmak için her şeyi yaptığını gördük, Bunun yanında Trabzonspor’un maçı kazanmak için hiçbir varlık göstermediğine tanık olduk.
İlk yarı boyunca Gençlerbirliği bizim sol tarafımızı adeta felç etti. 24.dakikada Gençlerbirliği kendi sağ taraflarından geliştirdiği atakla defansımızı geçen topa Nadir o kadar kötü vurdu ki, bu nasıl kaçar dercesine biz de şaşırdık.
İlk yarıyı özetlersek; Gençlerbirliği'nin tek gol pozisyonu ve baskılı oyunu vardı. Bizim ise çok kötü futbolumuz vardı. Bu kadar kötü oyundan sonra beraberlikle soyunma odasına girişimize çok sevindik.
İkinci yarıya ilk yarının tam tersi baskılı bir futbol ve gol pozisyonu ile başladık. 51. dakikada Ndiaye çok sert bir vuruş yaptı ancak kaleci gölü önledi. 67.dakikada Hüseyin Hoca Guilhermei’yi çıkartıp, yerinde bir değişiklikle Abdulkadir'i oyuna aldı.
Atakları bitmeyen Trabzonspor 72 dakikada Ndiaye ile 73. dakikada Shorlot'la üst üste pozisyonlara girdi. 74. dakikada Hüseyin’e tabanla yapılan müdahaleyi Hüseyin Göcek VAR’a giderek penaltı noktasını gösterdi. Atışı kaptan Sosa kullanarak takımını öne geçirdi.
Dakikalar 83'ü gösterirken takımın en iyisi Sörloth, ısrarla takip ve kazandığı topu getirerek ikinci gölümüzün hazırlayıcısı oldu.
İlk yarıda çok kötü oynadık ve pozisyona giremedik, ancak ikinci yarı tam tersi mükemmel bir oyunla net gol pozisyonlarına tanık olduk.
Adeta iki perdeli bir oyun izledik.