İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Trabzon'da yaşanan trafik ve ulaşım sorununu TBMM gündemine taşıdı, "Güney Çevre Yolu ve raylı sisteme Trabzon'un ihtiyacı vardır." dedi.
 
Örs, TBMM'de yaptığı konuşmada "Trabzon ilinin konumu nedeniyle gün içinde gelip geçen araç sayısı tahminlerden çok daha fazla seviyededir. Bugün baktığımızda, Trabzon halkı trafikte hareket edemiyor; kaldırımları işgal edilmiş, yürüyemiyor. Bu durum Trabzon'da yaz kış bitmek bilmeyen bir trafik sorununu meydana getirmektedir. Yıllardır devam eden Kanuni Bulvarı yapımının hâlâ daha bitmemesi, tozlu raflara kaldırılan ve yapılması yılan hikâyesine dönen Güney Çevre Yolu'nun yapılmamış olması trafik sorununun çözümünü zorlaştırmaktadır. Bunun yanında, şehrimizde otopark kapasitesinin çok düşük olması, yol kenarlarının belediye eliyle otopark olarak işletilmesi Trabzon'da yaya ve taşıt trafiğini içinden çıkılmaz bir hâle getirmiştir." dedi.
 
Güney Çevre Yolu ve raylı sistemin Trabzon'daki trafik ve ulaşım sorununun ortadan kaldırılması için bir an önce yapılması gerektiğini söyleyen Milletvekili Hüseyin Örs, sözlerini şöyle sürdürdü: "Trabzon'da ulaşım sorunu" deyince her zaman akla Güney Çevre Yolu ve raylı sistem gelir. Güney Çevre Yolu ile raylı sistem birbirinin alternatifi değildir; bunu da kaydedeyim burada, hem Güney Çevre Yolu'na hem de raylı sisteme, her ikisine de Trabzon şehrinin ihtiyacı vardır. Her ikisinin yeri ayrıdır ancak her ikisi de Trabzon için gereklidir."
 
Konuşmasının son bölümünde raylı sistem ile ilgili verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Trabzon şehri için raylı sistem gereklidir. Her yerel seçim, genel seçim, referandum ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Trabzon'a demir yolu sözü verilir, bu artık klasik bir hikâye hâline dönmüştür. On sekiz yıldır her seçim öncesi gıyabında tanıştığımız bir raylı sistem vardır ama bu gıyabında tanıştığımız raylı sistemi maalesef Trabzon'da hâlâ daha göremedik. Sayın Cumhurbaşkanımızın 31 Mart seçimleri öncesindeki "Trabzon raylı sistemle tanışacak." sözünden hareketle, inşallah önümüzdeki dönemlerde bu yapılır, Trabzon'da gerçekleşir, Trabzonlu artık, raylı sistemle, billboardlarda ve basında çıkan "Müjde... Müjde..." manşetleriyle tanışmak zorunda kalmaz diye düşünüyorum. Ayrıca; Trabzon için olmazsa olmaz olan Güney Çevre Yolu projesinin bir an önce tozlu raflardan aşağı indirilip hayata geçirilmesini diliyorum." dedi.