Trabzon Kudüs Kardeşlik Derneği Trabzon Meydan Parkında Mescid-i Aksa ve Kudüs’e destek vermek amacıyla bir araya geldi.
 
 Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kara, Mescid-i Aksa ve Kudüs ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Kara,  Kudüs özgür kalıncaya ve Filistinliler bütün haklarına kavuşuncaya kadar onları destekleyeceklerini ifade etti. 
 
Başkan İbrahim Kara, “Tüm insanlık dünyayı etkileyen malum hastalık gündemiyle meşgul olurken işgalci Siyonist zihniyet kendi gündemini dünyaya dayatmaya devam ediyor.  1917'de İngilizlerin Filistin'i işgaliyle başlayan ve 1948'de sözde "İsrail" devletinin kurulmasıyla güçlenen Siyonist proje, Filistin topraklarını her geçen gün adım adım gasp ediyor. İşgalci Siyonist İsrail, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminden aldığı destekle ilk etapta Batı Şeria topraklarının yüzde 30'unu ilhak etme kararını ilan ederek, Filistin topraklarının işgalini peyderpey tamamlamayı amaçlıyor.” dedi.
 
İSLAM DÜNYASININ TEPKİSİZLİĞİ, ÇIKMAZA DÖNÜŞMÜŞTÜR
 
Kara, açıklamasında Filistin’de yaşananlara İslam dünyasının tepkisiz kaldığına dikkat çekti. Kara, konuşmasında “İşgal devletinin atacağı bu adım, bütün uluslararası kanun ve teamülleri hiçe saymanın yanında, zorbalığın ve hukuksuzluğun dünyada ödüllendirildiği bir düzenin kapılarını aralaması açısından oldukça tehlikelidir.
 
Dünya barışını tehdit eden bu tavrıyla işgalci Siyonist İsrail, kendini uluslararası bağlayıcılığı olan her türlü sözleşme ve anlaşmanın üzerinde görmekte, bu umursamazlığı ile de illegal varlığını güçlendirmektedir. Filistin'de yaşanan bu gelişmeler karşısında dünya kamuoyunun yanında İslam dünyasının da tepkisizliği, artık bir sistem çıkmazına dönüşmüştür. Trabzon’daki sivil toplum kuruluşları olarak Filistin özgür kalıncaya ve Filistinli kardeşlerimiz bütün haklarına kavuşuncaya kadar onları desteklemeye devam ederek, her ihtiyaçlarında yanlarında olacağımızı bu vesileyle bir kez daha ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
TOPRAKLAR SAHİPLERİNE GERİ VERİLMELİ
 
Bu bağlamda; İşgal devletinin bir an evvel, aldığı ve uygulamayı düşündüğü hukuksuz ilhak kararı derhal durdurulmalı ve gasp edilen topraklar asıl sahiplerine iade edilmelidir. Uluslararası toplum “işgalci siyonist İsrail"i uluslararası yasalara uymaya zorlamalıdır. Filistin halkının uluslararası sözleşmelerden ve hukuktan doğan tüm haklarını geri alması için her düzeyde destek verilmeli ve yardım edilmelidir. İsrail'in Filistin halkına yönelik ihlallerine karşı uluslararası davalar açılmalıdır.
Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğu ve ilelebet bu şekilde kalacağı vurgulanmalıdır.
 
ÇOK SAYIDA STK’DAN DESTEK
 
Basın açıklamasına destek veren STK’lar Memur sen, Trabzon Kudüs Kardeşlik Derneği, Ali Şükrü Bey Derneği, MTTB Trabzon, Cihannüma Trabzon, Umran Kültür Ve Medeniyet Hareketi, Reyhan Kültür Vakfı, Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği, Yeniden Diriliş 2023 Derneği, Mutlu Aileler Derneği, Tekder, 28 Şubat Öğrenci Derneği, Ensar Vakfı Trabzon, Elif Kültür Vakfı, Birlik Vakfı Trabzon, Doğu Karadeniz Akıncılar Derneği, Medine vakfı, Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği, Trabzon Enderun Derneği, Tüm Sanayici Ve İşadamları Derneği, Hak iş, Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği, Trabzon Kur’an Kursları Dernekleri Federasyonu, Yavuz Selim Vakfı, Trabzon İmam Hatipliler Derneği.
Burak KOÇ