Sinema severler hatırlayacaktır, 2003 yapımı Aksiyon macera türü keyifli bir filmdi İtalyan işi. Filmde güzeller güzeli Charlize Theron'a aksiyon filmlerinin aranan isimleri Mark Wahlberg ve Jason Statham eşlik etmişti.

Konusunu; Los Angeles tarihindeki en büyük trafik sıkışıklığını yaratmak ve bu sayede oluşturdukları kargaşadan faydalanarak çaldıkları altınlarla sırra kadem basmak şeklinde özetleyebiliriz.

Yazımın başlığını atarken film gözümün önünden aktı geçti. İşte budur dedim kendi kendime. Rakibin güçlü orta sahasının önünü tıkayıp (tabiri caizse orada bir trafik sıkışıklığı yaratıp) kanatlardan rakip defansın arkasına sarkarak gol ya da goller bulup turu geçeceğiz.

Hayal bu, peki gerçekte ne oldu;

Fırtına alışagelmişten farklı olarak maça; santraforda Djaniny'nin yerine Cornelius, ön liberoda Berat'ın yerine Siopis ve sol bekte İsmail'in yerine Trondsen ile başladı. Yani hoca tek ön liberodan yine vazgeçmedi.

Fırtına maça tabiri caizse fırtına gibi başladı. Başladı başlamasına ama İtalyan oyuncuların futbol dışına sarkan sertliği sonrası Cornelius'un sakatlanması ve yenilen şans golü planları ve keyifleri bozdu.

Devamında da oyunu psikolojik bir savaşa çeviren Mourinho'nun öğrencileri Sırp hakemi de manipüle ederek ilk yarının son düdüğüne kadar oyunun psikolojik üstünlüğünü elinde tuttu..

İkinci yarıya yine iyi başlayan taraf Trabzonspor oldu. Hele Vitor Hugo'nun on sekiz üzerinden vurduğu kafa ve Hamsik'in gelişine yarım vole vuruşunu Patricio insanüstü bir hamle ile kurtardı.

Hamsik'in kaçan gol girişimi oyunun kırılma noktası oldu. Üzerinden 5 dakika geçmeden defans arkasına sarkan Zaniolo skoru 2-0'a getirdi.

Sertlikten nasibini alan Peres'in de sakatlanıp çıkması ile mağlubiyeti kabullenen Avcı yedekleri birer ikişer sahaya attı. Çok geçmeden de skor 3-0'a geldi.

Yazımın başında turun anahtarının merkezin kalabalık savunulduğu bir sistemden geçtiğini, İtalyan işi filminden esinlenerek söylemiştim lakin Roma'nın sert oyunu ve psikolojik savaşı gösterdi ki; Sicilya mafyası türü yöntemler kazanmak için daha etkili ve kolay bir yol.

Ne yapalım buraya kadarmış, geçmiş olsun Fırtına!