2021 yılına erken seçim tartışmaları ile giren siyaset meydanı ittifak arayışlarını ve yeni ittifak katılımlarını da düşündürüyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan öncelikle iktidar ortağı MHP Lideri Devlet Bahçeli ile biraraya geldi.

Konuşulan konular arasında muhtemeldir ki dar bölge seçim sistemi ve Cumhur ittifakına katılım arayışı ve belli başlı reform adımları vardı.

2021 yılı için erken seçim iddiaları tartışılır olsa da Tayyip Bey’in anketlerden ne elde edileceği üzere bu karara evet diyebileceği unutulmamalı.

Avrupa Birliği ile birlikte çalışmak istediğini, Türkiye’nin yerinin AB olduğunu söylüyor. ABD ile de ortak hedefler doğrultusunda çıkarlar ekseninde yeni görüşmelere hazır olduklarını belirtiyor.

Siyasette özellikle dış politikada yeni bir dil arayışı var. Türkiye kendine, Rusya,  Çin ve İngiltere ile bir eksen çizse de sonuç itibariyle NATO üyesi. Biden’in, Trump’ın aksine NATO ile daha koordineli hareket edeceği belli.

Tayyip Erdoğan, Biden ve Avrupa karşısına seçimde galip gelmiş ve önünde bozulmamış bir 4 yıl ile ve daha güçlenerek çıkmak isteyebilir.

Erken seçim ile ilgili en güçlü dayanak bu, hukuk reformu ve ekonomide tasarruf yollu yeni arayış bizim aldığımız ipuçları.

Her ne kadar faizler artırılsa da durum bu Türkiye önünü görmek için istemese de faiz kartını açtı, sıcak para koşullu da olsa borsaya girdi. Önemli olan kalıcılığı sağlamak.

Nasıl Cumhur ittifakı çemberi genişletmek istiyor Millet ittifakı için de aynı durum geçerli.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik, ‘sözde’ ifadesi kabule edilebilir değil. Kılıçdaroğlu tabanı konsolide etme gayretiyle siyasi üslubu gerginleştirmiş oldu, Erdoğan da aynı sertlikte kendisine cevap verdi.

Siyasette gerginliğin aslına bakılırsa halkta bir karşılığı yok, bu üsluptan kendine vazife biçenler çok yanlış ve geri dönüşü olmayan işler yapıyor.

Ankara’da biri siyasetçi iki isim dövüldü. Ankara emniyet müdürü hemşehrimiz bu iki olayı da aydınlığa kavuşturacak ve adli mercilere teslim edecektir ki, faillerden bir kısmı yakalandı. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil.

Türkiye hukuk reformunu konuşurken bu tür saldırılar sabotaj niteliği taşıyor.

Kim, kime mesaj vermeye çalışıyor?

Bu tür saldırıların tepki çektiğini ve Türkiye’nin demokrasisine hiçbir şekilde hizmet etmeyeceğini bilmek gerekir.

Deva ve Gelecek Partisi arkasında rüzgar yakalayamamış olsa da yeni seçim sistemi gelmesi durumunda Saadet Partisi ve bir başka parti ile daha baraj hesapları içinde olabilirler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Saadet Partisi(SP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaret etti.

SP Lideri Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açıktan muhalefet edenlerden biri.

Kapıları tam kapatmamış olsa da Erdoğan’ın hamlesi için, ‘Vatan, BBP ve MHP gibi partileri birarada tutması Erdoğan’ın siyasi başarısı’ dedi.

Asiltürk ile Karamollaoğlu arasında sağlıklı bir iletişim belli ki yok.

Karamollaoğlu ziyaretten bir gün önce haberim oldu diyor.

Bu ziyaretlerin kapsamının genişleyeceğini düşünüyorum.

Muharrem İnce’nin Türkiye Hareketi, Mustafa Sarıgül’ün Türkiye Değişim Partisi, Millet İttifakında değişiklik anlamında alan açabilir.

Yaza kadar partiler arasındaki saflaşmalardan erken seçim tartışmalarıyla beraber yeni haberler duyabiliriz.

Şu an itibariyle Cumhur ittifakı atağa kalktı. İnce ve Sarıgül’ün çıkışı da Kılıçaroğlu’nun moralini biraz bozdu.