2023 seçimlerine doğru bir yıldan daha az bir süre kalıp geri sayım başlarken her parti sandığa hazırlıklı ve sıfır hatayla gitmek istiyor.

Her zaman söyledim yine tekrarlamakta fayda var 2023 seçimleri AK Parti için çok zor belki de en zor, muhalefet için en kolay belki de son şansı niteliğindedir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son zamanlardaki çıkışı ve siyasete belirleyici olması, gündem yaratması belli ki Millet İttifak’ının en güçlü adayı gibi görünüyor.

6’lı masada henüz bir adayın çıkmaması Meral Akşener dâhil diğer genel başkanların da kendilerinin aday olabileceği ihtimalidendir.

Yani herkes istiyor.

Seçimler iktidar partisi için hem avantaj hem de dezavantaj özelliği taşır. Hele hele 20 yıl tek başına iktidar olan bir parti için bu çok daha önemlidir.

Bu vesile iledir ki AK Parti 2023 seçimlerine, tam hazırlıklı, eksiksiz, en fazla oy alabilecek adaylarını belirlemek, parti yönetimini yeniden şekillendirmek, MKYK’yı resetleyip, sıfırdan yeniden dizayn etmek, hatta kabine değişikliğine kadar her yolu deneyecek.

Aslında Haziran ayı başında bir ara gündeme gelmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sonbaharda yeniden bir kabine değişikliğine gitmesi.

Son zamanlarda bu durum daha da konuşulmaya başlandı.

Hem olası olağanüstü genel kurul ile 75 kişiden oluşan MKYK’nin değişikliği, hem de kabine değişikliğine gidileceği kapalı kapılar ardında yeniden konuşulmaya başlandı.

Hani gazetecilikte bir tabir vardır, ilk gelen haber her zaman doğrudur ve gerçekleşme olasılığı yüksektir diye.

Bu da böyle bir şey

Bizim de kulağımıza sürpriz bir kabine değişikliğinin yaşanacağı bilgisi düştü. Gerçekleşme oranı ne kadar olur bilinmez ama Eylül, Ekim aylarında kabine değişikliğine gidileceği gibi görünüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugüne kadarki ‘en kritik’ seçim olarak nitelendirdiği 2023 seçimleri için AK Parti’de âdeta bir teyakkuz yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir süredir her konuşmasında önümüzdeki seçimlerin, “ülkenin ve milletin kaderi bakımından gerçek anlamda bir yol ayrımını ifade ettiğini ve kritik öneme sahip olduğuna” vurgu yapması boşuna değildir.

Bu nedenledir ki AK Parti 2023 seçimlerine giderken, sürpriz adımlar atabileceği gibi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sonbahar aylarında kapsamlı bir kabine ve parti yönetimi değişikliğine gidilebileceği konuşuluyor.

Erdoğan’ın yeni bir vitrinle vatandaşın karşısına çıkmak istediği yönünde değerlendirmeler yapılmıyor değil.

Olağanüstü kongre ile hem MKYK hem de MKY’de yeni isimlerle değişikliğe gidebileceği, partiye yeni katılımların da olabileceği konuşuluyor.

Daha doğrusu bazı yeni katılımların parti yönetimlerine yer alabilmesi için olağanüstü kongrenin gerekli olduğu savunuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde yapacağı sürpriz kabine değişikliğinde siyasi kökenli isimlerin yer alacağı görüşü ve çok daha sürpriz isimlerin de kabinede yer alabileceği konuşuluyor.

AK Parti ve Cumhur İttifakı’na oy getirebilecek isimlere yer vermek zorundadır. 20 yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan tek başına işi götürdü. Artık kim gelecekse kendi oyuyla gelecek.

Özellikle HDP’nin oylarını etkileyecek isimlerin kabinede yer alacağı da gelen iddialar arasında.

Peki, Trabzon için bir sürpriz olur mu?

Olur

Gelen duyumlara bakılırsa olacak gibi de duruyor.

Bu isim kim

Sürprizin esprisi kalmaz.

Hiç kimsenin tahmin edemeyeceği sürpriz bir ismin kabinede yer alabileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Muhtemelen ikinci bir Cumhurbaşkanı yardımcısının da atanabileceği de iddialar arasında.

Hayırlısıyla hep birlikte bekleyip göreceğiz.