Türkiye’de İstanbul dükalığını yıkmak öyle kolay değil. Sahada da masada da güçlü olmanız gerekir. Trabzonspor’un tarihi çok köklü buna rağmen 8 şampiyonluğu var, bu sayı 15 olabilirdi ama bırakmadılar!

Sevgili Okurlar, VAR sonrası her şey tam değişmese de çok şey değişti. Trabzonspor son yıllarda adeta küllerinden doğdu. Aslan payı Albayrak Ailesi’nindir.

Sponsor buldular, kriz dönemlerinde kredi engellerinin aşılmasında rol üstlendiler. Trabzonspor’u yalnız bırakmadılar. Trabzonspor kayyumlardan döndü, Albayrak kardeşler Bordo-Mavilileri ele güne muhtaç etmedi.

Trabzonspor yeni bir çığır açtı, şampiyonluğu dünyada ses getirdi. UEFA resmi sitesinden bundan övgüyle söz etti. Trabzonspor’un güçlü olması Anadolu kulüplerini de İstanbul kulüplerini de güçlü kılar. Bunu anlamak istemeyen çevreler var.

İstanbul’da sağduyulu yazar çizerler dahi Trabzonspor’un geçmişe dair en az 3-5 şampiyonluğunun engellendiğini söylüyor. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Cin şişeden çıktı, Trabzonspor bu şampiyonlukla geleceği inşa noktasında dev bir adım attı. Borçların erimesi, planlı bir gelecek kurulması noktasına bu şampiyonluk bir milat.

Bu şampiyonlukla bitmedi, maç sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da güzel bir mesaj verdi. Dedi ki; İnşallah Trabzonspor ligde olduğu gibi Avrupa’da da çok güzel başarılara imza atacaktır. Trabzon’un bakanları, milletvekilleri Trabzonspor’u son maçta yalnız bırakmadılar. Başarıda başkan Ağaoğlu, yönetimi, Avcı, futbolcular ve her kademedeki personel, taraftar her övgüye layıklar.

Fakat Ali Koç ve Uğur Dündar Trabzonspor’un şampiyonluğunu hazmedemediler. Ali Koç’dan başlayayım. Seni gidi başarısız seni.

4 yıl önce kongrenden sonra şunu yazdım:

‘Günlerden ramazan, konuşma yapıyorsun. Oruç tutmayabilirsin. Önündeki bardaktan bir defada su içebilirsin. Ama sen Türk milletine inat konuşman bitene kadar 4 kez su içtin! Allah Seni taraftarına mahçup eder.’

Etti de.

4 yılda Trabzonspor, Galatasaray, Başakşehir ve BJK şampiyon oldu. Sen olamadın. Şimdi kalkmış Sürmene’deki hain saldırıyı Trabzonspor’a maletmeye çalışıyorsun. Arşiv orada. Fetönün gazetelerine en fazla ilan veren sendin. Siz 17-25 Aralık dinmelerine evet diyorsunuz da peki 3 Temmuz dinlemeleri ne? Onlar fetönün oyunu ha!Trabzonspor’la uğraşma. Git takımını şampiyon yap. Yok Trabzonspor’u koruyan kollayanı açıklayacağım diyorsan. Koruyanlar kollayanlar zaten maç günü tribünde idiler. Gizlimiz saklımız yok. Bükemediğiniz bileği öpün. Futbolu da çirkinleştirmeyin.

ŞAMPİYONLUĞU HABER VERDİLER..

Trabzonpor’un şampiyonluğundan sonra mezarlık ziyaretlerinin sayısı arttı. Çünkü Trabzonspor ile ilgili birçok gencin hayalleri vardı. Yaşayamadı ve göçtü gittiler. Kimisi giderken arkada bir vasiyet bıraktı.: ‘Mezarıma bayrak asın’ Kimisi ise bizim sevgili dostumuz, kardeşimiz Cevat Ocak gibi kitaplar ve ‘Trabzonpor ona hayat verenlerin hayatıdır’ gibi muteşem sözler. Trabzonspor’un ard arda kazandığı dönemlerde yoğun bakımlarda idi.

Şampiyonluğa doğru ilerlediğinde ise aramızda yoktu. Dün can dostu Aziz Bahadır, İbrahim İskeder ve Özkan Öztürk ile Harmanlı’ya Cevat Ocak’ın mezarına çıktık. Sağolsun İbrahim İskender hazırlık yapmıştı güzel bir Yasin-i Şerif dinledik. Aziz ona Trabzonspor’un şampiyonluğunu gelemeyen arkadaşlarını selamlarını söyledi. Derin Trabzonspor, Dozer Cemil ve Efsane başkan kitapları ile Trabzonspor tarihine not düşen Cevat Ocak’ı rahmetle ve minnetle anıyoruz.

NİHAT HOCAMIN BAYRAĞI..

Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığını bir yana bıraktım Prof. Dr. Nihat Tosun Türkiye’nin en önemli Ortopedi ve Travmatoloji uzmanıdır. Tosun Trabzon Maçkalıdır ve Erzurum Tıp Fakültesi çıkışlıdır. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan küçüktür ama onun dostudur.

Zaten Orhan Abi rahatsızlandığında hemen Ankara’dan o koştu. Türkiye’ye Orhan abi ile Sağlıkta devrim gibi büyük hizmetler yaptılar. Nihat hocam müsteşarlığa rağmen doktorluktan asla vazgezmedi. Nihat hoca şimdi yeniden Hastaesine döndü. Ameliyatlarını yapıyor ve sonra da Bağlumdaki yazlık evine çekiliyor. Hangi makamda olursan ol her Trabzonlunun içinde bir Trabzonspor sedvası vardır. O  bizim gibi atlayıp zıplamaz ama evini bir kenarına bayrağını asan ve şampiyonluğu hisdederek yaşar. Türk Hava Yolları Teknik  Ankara Esenboğa çalışanlarından sevgili İbrahim Şeyhoğlu da Nihat hocamın ayameliyat ettiği bir dostu. Abi kardeş oldular. Bayramda hocanın ziyaretine gitti ve bayramlaştılar. Buna da bu fotoğrafı görderdiler. Ne diyeyim Allah muhabbetinizi artırsın ve Trabzonspor’a nice şampiyonluklar yaşatsın.

BAŞLIKLARIN SULTANI..

Burak Gayretli bu gazetenin kuruluşunda haber müdürü ve arkasından ise Spor müdürüdür. Gayretli mekteplidir ve bugün  yaygın basında yer alan birçok önemli isimle de sıra ve okul arkadaşıdır. Babadan aldığı ahlakı hiçbir zaman bozmayan güzel adamdır. Burat Gayretli Trabzonspor farkı 17 puan açtığında bana başlıklar atmıştı. Onlardan birisi ‘BARONLARI DA YENDİK’ idi.

Çünkü 2011’de önümüzü baronlar kesmişti. Trabzonspor Adana Demirspor’u yenince dayanamadım ve o başlığı verdim. Burak’la konuştum ve Şampiyonluk için de yeni başlık istedim. Şiir gibi, şarkı gibi başlığı yazdı ve bana attı. 1.sayfayı boydan boya o başlık ile süsledim. Burak sonra bana imalı bir mesaj attı: ‘Abi bugün 1 Mayıs hani emeğimin karşılığı?’ haklısın dedim. Ve bugün onun hakkını bu sütunda teslim ediyorum. Teşekkürler Burak.

AKYAZI’NIN YİĞİTLERİ

Mahmut Enes Çakır. Şampiyonluğu efsane forması ile Akyazı da doyasıya kutlayanlar arasında yerini aldı. Gülhane Tıp Fakültesi İntörn Doktor Osman Malkoç’un sevgili evladı Nuri Alperen Malkoç ise Uğurcan'ın penaltıyı kurtardığı noktada bu görüntüyü verdi. Trabzonspor sevdası herşeyin üstünde.

ONUN Kİ, TARİFSİZ SEVDA

Hollanda dan her hafta Trabzonspor maçlarına gelen Araklılı hemşehrimiz İmdat Yılmaz Trabzonspor şampiyonluğunu ilan edince Akyazı’da gözyaşlarına boğuldu.

O sene bu sene diyerek Almanya ve Hollanda'da arkadaş guruplarıyla Trabzonspor’u iç saha ve zaman zamanda deplasmanda desdeklemek için gece gündüz yollara düşen Yılmaz ailesini ve İmdat Yılmaz’ı tebrik ediyoruz. Akıttığı gözyaşları Trabzonspor sevgisinin ve sevdasının ta kendisi. Araklı Birlik mahhallesindeki evini de bordo mavi renklere büründüren Yılmaz için Trabzonsporlular, ‘ iyi ki varsın imdat abim iyi ki senin gibi memleket sevdalıları var. Trabzonspor sizinle ne kadar gurur duysa azdır’ dediler.

KOLBASTILI BAŞLADI, HORONLA BİTTİ

Faroz’un evladı Konstantin Temel ve arkadaşları Antalyayı şampiyonlukta ayağa kaldırdılar. Hem dernek yöneticileri hem de üniversite öğrencileri 300 kişi cafede maçı izlediler ve maçın bitiş düdüğü ile cafenin dışına çıktılar. Kolbasti başladı ve ardından da kalablık arttı 2 bin kişilik bir kalabalıkla birlikte 1 kilometrelik yürüyüş gerçekleştirildi. Antalyalıların saygı duyduğu yürüyüş horonla sona erdi..