Sevgili okurlar bu köşeyi zaman zamanda olsa takip edenlerin çok iyi anımsayacağı gibi üç puanlı sistemde alınan ya da kaybedilen üç puanlar ile sıralamanın çok kolay değişebileceğini birçok kere yazmıştım.

Bir an geriye doğru baktığımızda bu değişimin iki kez aleyhimize olarak gerçekleştiğini görürüz.

İlki Alanya ve Fener maçında kaybettiğimiz altı puan ile Sivas, Kayseri ve Rize maçlarında kaybettiğimiz diğer altı puanı, puan hanemize eklediğimizde şimdi neyin hesabını yapacağımızı bir düşünün.

İkinci bölümde kaybedilen altı puan bile şimdi yerimizi değiştirmiş olacaktı.

Ancak her takım gibi bizim de puan kaybedeceğimiz elbette olacaktı.

Ne var ki bu maçları kazanmış olsa idik hiç de sürpriz olmazdı.

Geri kalan maçlarda bile sıralamanın değişebileceğini söylersek kehanet yapmış sayılmayız.

Ancak olası bu değişiklik bizi belki bir basamak üste çıkarır ancak hedefe vardırmayacağı görülüyor.

Yine bu köşeyi takip edenler bilir ki Süper Kupa’yı alan takımın Avrupa için ilk dördün içinde tamamlaması halinde başarılı sayılacağını da defalarca yazdım.

Yalnız bir şartla dedim ki takımın eksik yerlerini iyi tespit edip ara transferlerde olduğu gibi doğru transferler yaparsak yeni sezonda başa oynayan bir takım yaratmış oluruz diye ilave ettim.

Sevgili okurlar hocanın basında çıkan beyanatları ve maç sonu yaptığı yorumlarda benzer cümlelere sık sık yer verdiğini görüyoruz.

Oynattığı futbol ve takımın geleceği için görüşleri umutlu olmamız için yeterli sebep olduğunu düşünüyorum.

Elbette bu noktada bu görüşleri destekleyip hayata geçirecek olan Başkan ve yönetim kuruludur. Kulüp menfaatlerini öne koyarak yapacakları bütçe ile bu işin altından kalkılabileceğini düşünüyorum. Zira eldeki kadro ile yolun yarısı zaten geçildi, eksik kalan kısım bir şekilde mutlak tamamlanır.

Maça gelince bir kez daha gördük ki takımda önemli futbolcular eksik olsa da takımın bir oyun şablonu var ve de bunu ne olursa olsun sahaya yansıtıyor.

Maçta eksik olan goldü.

Rize bulunduğu konum itibari ile şiddetle puana ihtiyacı olması, Trabzonspor’u durdurmak için her türlü önlemi almasında golsüzlüğün rol oynadığını söylemeliyiz.

Sonuç olarak bu maçın da gelecek sezon için dersler çıkarılacak bir hayli yönü vardır.

Onu yaptığımız anda bir puan ile o ders kar hanemize yazılmış olacak.

İyi haftalar…