Geçen hafta Hatay-Göztepe maçını izledikten sonra kendi kendime dedim ki, bu Hatay’ın kötü olan defansını geçip gol atmak kadar bir şey olamaz. Tabi bu görüntüyü vermelerinin başka nedeni ise Hatay’ın forvette oynayan oyuncularının defans ve orta sahalarından kopuk oynamalarıdır.

Peki Trabzonspor nasıl oynuyor? Abdullah Avcı geldikten sonraki periyotta az gol yiyoruz diyorlar. Doğru peki az gol yiyoruz da neden fazla gol atamıyoruz?

Bunun tek nedeni var. Trabzonspor oyun kurgusunu genelde hep defansta kurup önce gol yemeyeyim diyor. Peki hücum hattın çok iyi olmasına rağmen neden gol atamıyoruz. Çünkü ne orta sahadan ne de beklerden ileri çıkıp forvete destek verilemiyor. Veren bir kişi vardı Pereria onu da gönderdin!

Sadece Bakasetas ile öndeki üçlüye destek veriyoruz. Hal böyle olunca da ileriye çıkamayan ekibimiz az gol yiyor az gol atıyor. Bakın diğer takımların bekleri bile hücuma rahatlıkla çıkıyor ve gole katkı sağlıyorlar. Bizim hangi bekimiz çizgiden gidip bir orta yapıyor. Sezon sonunda bir anket yapılsa Trabzonspor bu konuda son sırada yer alır diyorum.

Aslında bizim hocamızın elindeki kadro ile ancak bu kadar yapabilir diyebilirsiniz. Fakat ben şahsen ne olursa olsun bu takımın kaliteli forvetleri ile daha çok gol atmalı diyorum.

Bu görüşlerimi siz değerli okurlarımla paylaştıktan sonra iki takımın maçtan önceki son durumna bakalım. Trabzonspor’da cezalı Hugo ve sakatlığı geçmeyen cezalı Ekuban yok. Hatay’da Selim ve Soner sakat bunların yanındaki en etkili oyuncularından biri olan Akintola bu maçta yer almadı.

Son haftaların iki formsuz ve kazanamayan ekibi. Hatay çok gol yiyen ve çok gol atan takım. Maça Hatayspor çok iyi başladı. İlk 20 takımın tam anlamıyla hakimi idi. Oyunu Trabzonspor yarı sahasında oynuyorlardı ki Hataysporlu oyuncuların zincinleme iki hatasından topu kapan Djaniny Popov’u arkasından sürükleyerek geçip kaleci ile karşı karşıya kaldı ve çaprazdan çok sert vurarak takımını öne geçirdi.

Golden sonra oyuna az da olsa denge geldi desek de üstün oynayan taraf yine Hatayspor’du. İlk 45 dakikada Trabzonspor’un başka bir pozisyonu yoktu. Ve bu golle devreyi önde kapatıp soyunma odasına avantajlı giden taraf oldu.

Hatayspor oyun olarak da pozisyon olarak da Trabzonspor’dan üstün bir görüntü verdi. Bunda da tabi ki bizim oyuncularımızın kötü performansının rolü büyüktü. İkinci yarıya her iki takımda aynı kadro ile başladılar. Yine iyi başlayan taraf Hatayspor’du. 76.dakida Hatayspor Kamara ile net bir pozisyona girdi, fakat bu oyuncunun kötü vuruşu gol getirmedi. Bu akından dönen topta Yusuf çok iyi bir hamle yaparak yarı sahamızdan alıp götürdüğü topu maalesef Munir’le karşı karşıya kalmasına rağmen gol yapamadı. Yapsa maç kopacak. Minür ayağı ile çıkardı ve iknci gole izin vermedi.

90+3’te Flavio’nun hareketine Zorbay Küçük penaltı kararı verdi. Bu pozisyon bana göre ağır bir karardı. Atışı Uğurcan kurtardı ancak dönen topu Kamil Ahmet kornere attı. Penaltı atışında 18 çizgisinii ihlal ettiği gerekçesiyle hakem penaltıyı tekrarlattı bu kez Diouf topu ağlara göndererek skora eşitlik getirdi.  Trabzonspor kötü futbolu ile kan kaybetmeye devam ediyor. Bu iş şapka takmakla olmuyor. Futbolu iyi oynamakla olur sevgili hocam!