Mardin Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın TAKA Gazetemizi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. TAKA Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Atakan Tok ve Spor Muhabiri Ali Osman Yörük’ ile görüşen Mardin Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın, Şehit olan Mardin Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün hayallerinin bir bir gerçekleştirildiğini anlattı.
https://www.takagazete.com.tr/mardine-kulak-verelim-makale,156491.html

 
SAFİTÜRK’ÜN HAYAL DEFTERİ
 
TAKA Trabzonspor sevgisi nasıl başladı?
 
İbrahim Aydın, “Trabzonspor’un Anadolu takımı oluşu ve üst üste yaşadığı şampiyonluklar yaşlılarımızı fanatik yaptı. İstanbul takımlarına başkaldırışı ve yıllarca Anadolu takımlarına ağabeylik yapması yaşlılarımızdan bizlere bizde o aşıyı çocuklarımıza vererek Trabzonspor sevgisini yaşatıyoruz.

Bu sevgi neden arttı bu kardeşlik duygumuz bizleri Mardin’den buraya bağlaması Mardin Derik Kaymakamı Şehit Muhammet Fatih Safitürk’ün eseri. Çaykaralı olduğunu biliyorduk. Hafta sonları sürekli bizim derneğimize geliyordu. Dernek defterine sürekli yapılan çalışmalar hakkında yazılar yazıyordu. Belki Trabzonluların bile bundan haberi yok, bir grup öğrenciyi alıp Derik’ten alıp Trabzon’a maça götürüyordu. Şehit Kaymakamın yaptığı etkiyi tüm bölgeye yaptı.”dedi.
 
GÖNÜLLERDE TAHT KURDU
 
TAKA Şafıtürk etkisi kısıtlı mı kaldı?
 
https://www.takagazete.com.tr/mardine-kulak-verelim-makale,156491.html
İbrahim Aydın, “Kaymakam Safitürk Derik’de etkisini yaptı fakat bizde de etkisini oluşturdu. Etkisi orda evet doğrudur. Düşünün ki bazı fotoğraf kareleri var insanın canını yakıyor adam kaymakam hastaneyi ziyaret ediyor elleri namazda durur gibi boynu büyük yani bir mülkü idare amiri bir kaymakamın bu şekilde saygısından insanların beyninde taht kurmuştu. Mesela Rahmetli Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan gibi…

Defterdeki yazıları okuyunca bende çok etki yaptı 2-3 hafta kendime gelemedim… Velhasıl kelam Safitürk’ten sonra Gümüşhane Torul Kaymakamı Hakan Kafkaz gönüllü olarak geldiğini duyduk. Tokalaştık hoş geldik dedik defteri aldı tabi bende çok büyük önemi var defteri açtı Şehit kaymakamın yazılarını okuyunca göz yaşlarına hakim olamadı…”ifadelerini kullandı.
 
GÖNÜLLÜ KAYMAKAM KAFKAZ
 
TAKA Projeleri gerçekleştirmek için söz aldınız mı?
 
https://www.takagazete.com.tr/mardine-kulak-verelim-makale,156491.html
İbrahim Aydın, “Kaymakam Kafkaz’dan istediğim şu oldu bana araç ve bir öğrenci grubu ben Trabzon’a gideceğim bana söz verin dedim. Belediye Başkanı ve Valiyi ziyaret edip bu konuyu arz edeceğim. Onlardan da destek isteyeceğim bu vasiyeti yerine getireceğim. Kaymakam bana benim tarafıma ne düşerse ben yaparım sözünü verdi bana. Ben tabi biletimi her şeyimi yaptım o zamanın Valisi Yücel Yavuz’du gittim randevu aldım görüştüm. Ben tabi bilmiyorum Vali Gümüşhane’liymiş bize gelen kaymakamda oralı olduğu için Kaymakam Hakan Kafkaz’ı tanıyor. Bu Projeye en fazla destek veren Trabzonspor ve Ortahisar Belediyesiydi.”dedi.
 
TRABZON BASINI ÇOK GÜÇLÜ
 
TAKA Trabzonspor sevgi projesi için Safıtürk’ün ailesi destek verdi mi?
 
İbrahim Aydın, “Trabzon basını yerel güçlü ve bir basın Türkiye’nin çoğu yerine gittim ama Trabzon basını ulusal basın gibi güçlü olduğu gördüm. Şehit Kaymakam ile yazıyı ben kaleme alırım gazetelerde yayınlatırım ailesinden izin alarak Safitürk’ün kaleme aldığı yazıyı basınla paylaşma izin verdiler. Trabzon basını bunu ertesi gün verince ulusal basında bomba etkisi yarattı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu beni aradı dedi ki ‘Bak İbrahim 45-50 öğrenci değil de 200’e çıkartalım’ ve biz 200 ün üzerinde öğrenci ile projemizi gerçekleştirdik.”dedi.
 
TEHDİTLERE BOYUN EĞMEDİK
 
TAKA Süreç içerisinde zorluk yaşadınız mı?
 
İbrahim Aydın, “Benim için süreç bundan sonra başladı örgüt(PKK) tarafından tehdit edilmeye başlandım, Kuzey Irak’tan bana telefonlar geliyor tabi ben bunları Bakanımız Süleyman Soylu’ya aktarıyorum. Tabi hiçbir şekilde boyun eğmeyerek pes etmedim bunlar beni hem kişisel olarak hem de ailemi eşimi sosyal medyadan tehditler ve ahlaksız videolar oluşturdular, yok Kürdistanı kurunca seni meydanda asacağız. Bakan bey bu işin peşin bırakmayın diyerek destek verdi ve bizde bu işin peşini bırakmadık sonuna kadar mücadele ettik.”dedi.
 
BU SEVGİ BİR KÖPRÜ
 
TAKA Trabzonsporlu çocuklar ile hedefiniz neler?
 
İbrahim Aydın, “Trabzonspor bizim için orada bir köprü oldu bölge illerden ve ilçelerden bizlere çok destek oluştu. 2017 yılının mayıs ayında başlan projeye Trabzonspor Kulübü başkanı Ahmet Ağaoğlu desteklerini de esirgemedi. Ama bizim derneğimiz 2019 da kuruldu. Ben bu işi gönüllü yapıyorum. Dernek olarak bin tane forma aldık destek için. Trabzon’daki hedefimiz Mardin’deki ve bölgedeki çocukları Trabzonspor’un alt yapısına kazandırmak. Yeni Abdulkadir’ler yeni Yusuf Yazıcı’lar çıkartmak çünkü çok yetenekli ve çok istekli çocuklar var biz terörün önüne geçebilmek için çocuklarımıza bu sevgiyi aşılıyoruz. Terörün amacı çocuklarımızı uyuşturucuya alıştırıp dağa çekmek. Bizde buna karşı mücadele veriyoruz.Kardeşlik Projelerimizi burada kalmayacağız Şırnak, Mardin, Urfa, Diyarbakır ve Hakkari deki bu sevgiyi daha çok evladımıza götüreceğiz.”dedi.
 
GENÇLERİN UFKUNU AÇTIK

 
TAKA Dağın arkasındaki ufku çocuklara aşıladınız mı?
 
https://www.takagazete.com.tr/mardine-kulak-verelim-makale,156491.html
İbrahim Aydın, “Bu Proje çok şeyi değiştirdi Babası Fenerbahçeli veyahut Galatasaraylı olan evladı Trabzon’a gelmiş bir çocuk Trabzonsporlu olmuş bizim sayemizde Trabzon’u görüp o kaynaşmayı görmüş ve kardeşlerine anlattı ve bu sevgi çoğalıyor. Dağın Arkasını Çocuklar görmüyor zannediyorlar ki hayat burada hepimiz için öyle yaşadığımız yer neresiyse orasını biliriz. Ama çocuklara bu sevgiyi aşılayarak o dağın arkasını görmesini sağladık. Futbol burada bir araç futbol barış ve kardeşliğin ötesinde bir oluşumdur. Biz bu oluşumu Devletten ve Trabzonspor’dan destek alamasak yapamazdık. Trabzonspor ile beraber bu sevgi köprü ile birlikte bölgede yaşanan terörün önüne de engel koyacağız. Trabzonsporlu çocukların ufku değişti. Diyarbakır’a Trabzonspor Tırı ilk geldiğinde inanılmaz derecede bir akım oldu herkes merak edip bu sevgiyi gördü. Bölge bu sevgiye hasret ve özlem duygusu ile gençlerin ufkunu açtık diyebilirim. Bölgede terörü bitirecek en büyük silah spor’dur.”dedi.